Pixcoll - Fotobanky na jednom místě

Ať už to jsou služby pro hromadný upload, nastavování IPTC nebo generování seznamu klíčových slov

Re: Pixcoll - Fotobanky na jednom místě

Příspěvekod admin » 29. leden 2018 10:45

Nedá mi to a musím ještě jednou zareagovat - pokud se bude plnit obsah ručně, tak to bude trvat věky a stát majlant (pochybuji, že by to dělali sami contributoři, protože proč?). Podíval jsem se ještě na hlavní výhody projektu, jak je uvádíte na webu:

- Největší trh vizuální tvorby ---- ehm, jak dlouho bude trvat, než tam ručně dodáte těch cca 200 000 000 obrázků, aby to byl největší trh?

- Pomáhá autorům ke zvýšení prodeje ---- asi tak stejně, jako když si dají odkazy na své obrázky na svůj web

- Ušetří spoustu času nakupujícím
- Sdružuje nabídku 4 největších fotobank ---- to by platilo, pokud by tam ten obsah byl, ale on tam není

- Snadno naleznete to, co hledáte --- hmm, podíval jste se na možnosti vyhledávání na jednotlivých fotobankách? Mají mnohem promakanější možnosti a filtry vyhledávání - agregátor NIKDY nebude mít takové informace, jako zdrojová fotobanka

- Přehledné a komfortní prostředí
+Chalabala, +GreatWhite, +PandaWild, +Pedro, +old_white_wolf Hodnocení: +5
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod PandaWild » 29. leden 2018 11:22

admin píše:...
- Snadno naleznete to, co hledáte ---
Vyhledávání podle keywords je dnes už nepostačující minimum, jinak se v té záplavě výsledků kupec ztrácí. Musí mít možnost zadávat barevné ladění (střední barva, rozptyl barevnosti), orientace rozměru, min. rozměr či rozlišení, počet lidí ve scéně (tváře lze automaticky detekovat celkem snadno), a i něco kolem kompozice obsahu (např. detekovat složitost scény střed-vlevo-vpravo-...). A keywords i vylučovací (aby mohl vyloučit nechtěné výsledky).
+Chalabala, +Pedro Hodnocení: +2
PandaWild

Reputace: +2005

Příspěvekod Painter » 29. leden 2018 13:44

U posledních pár prací na Deviant Artu jsem začal dávat odkaz na své portfólio na Šutru. Myslel jsem že to tam zapadá, ale překvapil mě komentář, kde se ptal někdo z Ameriky po díle že ho nemůže na SS najít (v tu dobu ještě nebylo schválené). Mysílm že mnohem efektivnější je založit si portfólio na DA nebo ArtStation nasypat tam snadno obrázky bez IPTC a dát do popisu obrázku odkaz na třeba 3 své FB. Na tyto stránky chodí miliony návštěvníků a už jsou celosvětově známé a upload je mnohem snazší. Než na Vaše české stránky, které téměř nikdo nezná a vyhledávat 4 odkazy ke každému obrázku.
Navíc ale to chci teprve vyzkoušet - je možnost uspořádat jakousi aukci a prodat za lepší cenu. Ale to teprve uvidím jak to půjde, každopádně možnost tu je.
Mnohem lepší propagace portfólia na fotobankách než u Vás, sdílím názor ostatních a nevidím důvod proč k Vám nahrávat, navíc s tak šíleným uploadem.
Hodnocení: 0
Painter

IP: 188.120.198.2xx

Reputace: 0

Příspěvekod shalom3 » 29. leden 2018 17:40

Možnost aukce? To někde existuje?
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Painter » 29. leden 2018 19:11

Ano ale ne na fotobankách, jen nevím jestli musí být člověk "Premium meber" nebo ne.
https://ryky.deviantart.com/art/Purple- ... -728012104
Tenhle toho má plnou galerii, začíná se na 25 dolarech a přihazuje po 5. Když dá někdo 50 ještě mu tam přikreslí postavu. Mimochodem je to čech a jeden z nejvyhledávanějších umělců na DA. Musel bych jít s cenou dolů a nevím jestli by se to prodalo, ale chci to zkusit. Mít výdělek na jednom obrázku třeba 5 dolarů je rozdíl než 0,25.
Ještě jsem zapomněl na jednu výhodu oproti Pixcollu, nebo nevím jestli to má. Na Devu mě sleduje cca 500 lidí, takže jakmile tam něco nahraju vidí to třeba 300 lidí, nevím jaká je na tohle šance u Pixcollu.
Painter

IP: 178.255.168.xx

Příspěvekod honza286 » 29. leden 2018 19:15

Painter píše:Ano ale ne na fotobankách, jen nevím jestli musí být člověk "Premium meber" nebo ne.

Tohle má ale asi jeden háček - ten, kdo to koupí, tak získá na ten obrázek / fotku veškerá práva a asi exkluzivitu. Tedy to pak nesmíš nikde jinde už prodávat. A rázem ta cena dejme tomu 25 dolarů není zase tak extra výhodná.
honza286

Reputace: +70

Příspěvekod shalom3 » 29. leden 2018 19:47

Výhodnost ceny - to je otázka. Je to o tom, že ve fotobance může obrázek vydělat 100x víc a může taky zapadnout bez jediného prodeje. ;) Dokud měl Shuter sekci Neobjevené, tak tam se našlo kolikrát dost kvalitních obrázků.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Painter » 29. leden 2018 20:22

honza286 píše:
Painter píše:Ano ale ne na fotobankách, jen nevím jestli musí být člověk "Premium meber" nebo ne.

Tohle má ale asi jeden háček - ten, kdo to koupí, tak získá na ten obrázek / fotku veškerá práva a asi exkluzivitu. Tedy to pak nesmíš nikde jinde už prodávat. A rázem ta cena dejme tomu 25 dolarů není zase tak extra výhodná.

No kdyby se to prodalo za těch 25, klidně bych to bral, to mi vydělala jen jedna ilustrace zatím. Nevím jestli je to úplně exkluzivně. Ale je pravda že když už to někdo vydraží je asi blbost aby to pak našel na fotobankách. Ale to už se dostáváme trochu jinam, spíš jsem chtěl ukázat že za jednoduší upload můžu mít více než co se tady nabízí.
Painter

IP: 178.255.168.xx

Příspěvekod Návštěvník » 31. leden 2018 22:03

Je to totální blbost. :shock: Pokud to nekdo udělá může se rozloučit s lepšíma prodejema. Místo prodeje za kredit mu nabídnete odkaz na lacinou fotobanku, kde to koupí za předplatné. Musel bych být blbec abych chtěl přes vás prodávat :D
Návštěvník

IP: 31.192.89xx

Příspěvekod Návštěvník » 31. leden 2018 22:20

Jiří Novotný píše:
admin píše:
Jiří Novotný píše:NE dokáže napsat každy. Třeba bych byl rád za radu jak dosáhnout aby to fungovalo... když děláte weby a marketing :)

Většinou se začíná tím, že se člověk nad projektem zamyslí a zodpoví si pár otázek - proč to chce dotyčný dělat, jaký přínos z toho bude kdo mít a jaké jsou hlavní výhody oproti konkurenci (proč by to měli zákazníci používat). Odpověď na tu poslední otázku jsem tu neviděl, ale pro většinu projektů je bohužel klíčová.

Přemýšlel jsem nad tím dlouhou dobu a není to rychlovka. Snažil jsem se ty přínosy napsat na web, asi málo, nedůrazně nebo špatně. Třeba na tom vysvětlení lépe zapracovat a pak by se ten pohled lidí mohl změnit.

Já vám to shrnu ;)

Vy vyděláte z provize.
Fotograf bude tratný z horší ceny a fotobanka dojde o prodej, protože kupující koupí jinde.
Gratuluju geniální blbost. :D

Myslíte že tohle budou fotobanky podpovat? Osobně bych takové fotografy penalizoval.
Bože chraň nás před takovýmy experty. Víte vůbec jaké máme rozdílné provize z fotobank?
Návštěvník

IP: 31.192.89xx

PředchozíDalší

Zpět na Nástroje ulehčující prodej ve fotobankách