SS a změna vyhledávacího algoritmu

Re: SS a změna vyhledávacího algoritmu

Příspěvekod ivusakzkrabice » 22. únor 2018 11:09

GreatWhite píše:Mě by celkem zajímalo co na ty experimenty s algoritmama říkají zákazníci. :?

Byť i na jen na krátký čas se krapet prohází fotky a některé povedené zapomenuté mají možnost být zahlédnuty a koupeny - tj. malé plus pro obě strany. Blbý je to ve chvíli, kdy si zákazník vzpomene, že tuhle fotku viděl na té a té stránce tam a tam a pak ji ani za boha nemůže najít :D
Hodnocení: 0
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod Fyletto » 22. únor 2018 11:49

U mě nastala nejhorší změna v listopadu roku 2016. Od tý doby to jde sice z kopce, ale tehdy to byl poměrně velký šok, okamžitý pokles o 30%. Dalších 30-40% následovalo od té doby Pokud jsem do té doby míval na Shutterstocku někdy i 100 stažení denně, dnes je to max 30-40, spíš méně. Po 10 letech na fotobankách, je to dle mého podraz na tradiční autory. Bohužel patřím mezi ty, co to začali před časem dělat na full time (2014-15 to fakt jelo!), takže teď se pomalu kopu do hlavy :-) Njn. život jde dál. :geek:
Fyletto

Reputace: +4

Příspěvekod NaturePhoto.cz » 22. únor 2018 14:10

S tím, že moje fotky zmizely z prvních stran vyhledávání bych se i nějak vyrovnal, motivovalo by mě to, ale proč do prdele jsou tam místo těch nádherných fotek ty hnusy?

No, naordinoval jsem léčbu. Už 24 hodin jsem se nepodíval kolik se toho prodává (a hodlám na to koukat vždy jen konci měsíce) a zintenzivnil jsem vkládání na dvojnásobek (místo 14 fotek denně nově 28 - na dvě "směny"). Protože to je asi tak jediné, co s tím můžu dělat...
NaturePhoto.cz

Reputace: +35

Příspěvekod Mickies » 22. únor 2018 14:25

Taky se nedívám na součet prodejů, jen mám skrolováno na mapku a kouknu párkrát za den, jaké obrázky se stahují, nechci na to koukat a hypnotizovat každých pár minut počítadlo. Celý měsíc to nevydržím, ale týden mám určitě v plánu, ať nejsem vytočená každý den, ale pouze jednou týdně :D
Mickies

Reputace: +14

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 22. únor 2018 14:48

NaturePhoto.cz píše:S tím, že moje fotky zmizely z prvních stran vyhledávání bych se i nějak vyrovnal, motivovalo by mě to, ale proč do prdele jsou tam místo těch nádherných fotek ty hnusy?

Když jsem napsal do vyhledávače slovo animals, tak hned první fotka, která na mě vykoukla, je tvoje - takže tak zle asi nebude.
Ale stejně by mě zajímalo, jestli si ten programátor uvědomuje, jakou ohromnou a globální emocionální odezvu jeho činnost vyvolává. Přepíše někde pár řádek kódu a deseti-tisíce lidí po celém světě upadají do hlubokých depresí nebo naopak zažívají orgasmus.
+ivusakzkrabice Hodnocení: +1
hypotekyfidler.cz

Reputace: +341

Příspěvekod Hamin » 22. únor 2018 15:23

Mickies píše:Taky se nedívám na součet prodejů, jen mám skrolováno na mapku a kouknu párkrát za den, jaké obrázky se stahují, nechci na to koukat a hypnotizovat každých pár minut počítadlo. Celý měsíc to nevydržím, ale týden mám určitě v plánu, ať nejsem vytočená každý den, ale pouze jednou týdně :D

No vidíte. A na iStocku je to jednou za měsíc a taky jste si na to všichni zvykly :D. Tak na SS statistiky koukat taky jednou za měsíc, ju ? :D
Nikon D7100, Sigma 17-55 f2.8 OS HSM, Sigma APO EX DG 70-200 f2.8 MACRO II, AF-S Nikkor 35mm f1.8, Nikkor AF D Micro 60mm f2.8, Flash SB-700, Softbox 60x60 for SB flash
Hamin

Reputace: +82

Příspěvekod shalom3 » 22. únor 2018 15:27

Jasně, ještě budeme rádi za Istock, kde nám pravdu o prodejích vyjeví jen jednou měsíčně :lol: .
Ale teď vážně - nechápu, proč tohle dělají. Dřív měli kartu neobjevených, jak v rámci celkového hledání tak i v rámci našich contributorských profilů. Tam by si mohli s vyhledáváním vyhrát až do syta a dost možná by vyhmátli to optimální nastavení. Jenže tu kartu v rámci "vylepšení" zrušili.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Egeris » 22. únor 2018 15:29

hypotekyfidler.cz píše:
NaturePhoto.cz píše:S tím, že moje fotky zmizely z prvních stran vyhledávání bych se i nějak vyrovnal, motivovalo by mě to, ale proč do prdele jsou tam místo těch nádherných fotek ty hnusy?

Když jsem napsal do vyhledávače slovo animals, tak hned první fotka, která na mě vykoukla, je tvoje - takže tak zle asi nebude.
Ale stejně by mě zajímalo, jestli si ten programátor uvědomuje, jakou ohromnou a globální emocionální odezvu jeho činnost vyvolává. Přepíše někde pár řádek kódu a deseti-tisíce lidí po celém světě upadají do hlubokých depresí nebo naopak zažívají orgasmus.

On o tom chudák programátor ani nerozhoduje, všechno tohle je rozhodnutí "vyšších vrstev" :D
Egeris

Reputace: +117

Příspěvekod Jirik » 22. únor 2018 15:29

Ačkoliv, záložka vyhledat mezi "TOP bestsellery" (přesný název si už nepamatuji) zmizela a nahradila jí záložka "populární", v které téměř žádné starší bestsellery doposavaď nebyli, tak mi připadá, že se za pár dní, opět začali prodávat staré bestsellery, tak jako doposavaď, sice s menší intezitou, ale zákazník se asi nedá oblbnout nekvalitním balastem a i tak si vybere kvalitnější produkt. Takže, snad můžeme být v klidu, staré bestsellery se snad brzy dostanou opět na první příčky v kategorii "populární". Chce to jen tomu dát nějaký čas, a mezi tím nahrát nějaké i ty novější kousky. Ale jinak také pozoruji, že za poslední rok 2017 jsou prodeje na SS výrazně slabší, oproti předchozím rokům. Člověk by se měl snažit i o trochu jiný druh tvorby než dosud a začít například produkovat videotvorbu, nebo 3D grafiku, nebo méně častá témata. Tak se snad dá částečně nahradit ztráta prodejů u stávající tvorby.
https://SecreLocal.com - Meet Girls Live Chat - No Verify - Anonymous Sex Dating - [url=https://SecreLocal.com/girls.html] Local Dating Sites [/url]
Jirik

Reputace: +38

Příspěvekod ivusakzkrabice » 22. únor 2018 16:40

shalom3 píše:Ale teď vážně - nechápu, proč tohle dělají. Dřív měli kartu neobjevených, jak v rámci celkového hledání tak i v rámci našich contributorských profilů. Tam by si mohli s vyhledáváním vyhrát až do syta a dost možná by vyhmátli to optimální nastavení. Jenže tu kartu v rámci "vylepšení" zrušili.

Zjednodušeně mohli ušetřit mzdové náklady na toho programátora, kterej tam čas od času náhodně přepíše jeden blbej řádek :) ;)
+shalom3 Hodnocení: +1
ivusakzkrabice

Reputace: +752

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock