Dne 24.12.2017 jsem nahrála svoje úplně první fotky na svoji úplně první fb (SS). Nevěděla jsem ještě moc co a jak, takže zcela zbytečně šla celá tahle várka jako redakční (ti co ji přijímali se asi dost podivovali proč ty kameny, kytičky a psy dávám jako editorial
První prodej jsem měla asi po 14 dnech, druhý po dalších 14ti. Nyní, téměř přesně po 2 měsících, mám na SS asi 34 fotek a z toho 6 prodejů, na Fotolii a Dreams při stejném počtu 0 prodejů.
Za mně spokojenost - přestože kvalita mých fotek není nijak závratná (vlastně se teprve učím fotit - dřív jsem jen cvakala intuitivně, teprve nyní studuji co a jak), mám malé portfólio, nenahrávám moc intenzivně, nemám téměř žádná sezónní témata (vánoce a velikonoce jsem nefotila) a nejspíš ani z klíčových slov nezískávám maximum (to chce praxi a zkušenosti), tak za mě takový začátek dobrý. Kdyby to na těchto počtech bylo i za rok, tak to je něco úplně jiného.
Musím ale říct, že pro mě je největší problém oklíčování. Nejvíc asi proto že anglicky moc neumím (ani náhodou nejsem na úrovni abych z hlavy rovnou vymrskla rozdíl mezi tím jak říkají odpadkovému koši v UK, v USA nebo v Austrálii, pak ještě rozdíly jako koš na vše, na papíry, v bytě, na ulici, popelnice hranatá, kulatá,....).
A pak je pro mě problém se vžít do potencionálního zákazníka - dívat se na ten obrázek jeho očima. Přitom podle mne tahle schopnost podívat se na to z nadhledu hodně prodává. Já tam pořád vidím jen tu srst, uši, nohy, ale že se ten pes usmívá, že je to obrázek funny, že je to letní koncepce, že koš souvisí s ekologií..... to mi dělá problém. Ale jak jsem psala, doufám že časem vyzjistím co zákazník žádá a najdu si nějaký systém a půjde mi to klíčování lépe od ruky.