Výdělky na fotobankách - kde se to ještě vyplatí a kde ne?

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Výdělky na fotobankách - kde se to ještě vyplatí a kde n

Příspěvekod hanec » 27. únor 2018 11:45

Souhlasím s Petrem Václavkem. Kvalita vydělá daleko více ;) .. Myslím si, že pokud je fotograf amatér a bude nahrávat klasické cvaky, tak může mít i 8000 fotek a nevydělá nic :shock: , ale pokud začne na sobě pracovat, přečte pár knih o fotografování a bude se zaměřovat na nějaký žánr a tyto žánry pak střídat :ugeek: .. pak to má smysl :-)
Hodnocení: 0
hanec

Reputace: +1

Příspěvekod Zmrzlinář » 27. únor 2018 11:47

TMArt píše:Chtěl jsem tímto trochu vyvrátit teorii, že to chce k nějakým slušným výdělkům několika tisícové portfolio.

Ty fotky psů jsou super, našel jsem si tě na ss. Sigma art jsou perfektní skla, sám nemám, ale občas si půjčím :-)

S tou kvantitou a kvalitou to je přesně tak, jak píšete s Petrem, ale problém je, že nikdo dopředu neurčí, která fotka je právě přesně ta, která se prodá X krát. Můžeš mít úžasný fotky a nikdo to nekoupí, protože to nikdo nebude hledat a naopak třeba u mně dost vykupujou takový šitovky a výcvaky (třeba slepice, ty jedou furt) :-D No a na ss jak tu psala kolegyně se prostě stane, že ty pěkný věci zapadnou pod hromadou hnoje.

Cesta je jasná - fotit něco, co nikdo jinej nefotí, třeba ty fotíš psy a moc pěkně, budeš úspěšnej. Je tu někdo, kdo fotí jídlo a má tam toho mraky a parádní megasuper fotky (Peteer to je).

Takže na něco se zaměřit :-) Pak jsou lidi jako já, co na to nemají tolik času na focení a co se neumí zaměřit na nějaké téma a tak fotí všechno a generují ten hnůj :-D
Zmrzlinář

Reputace: +20

Příspěvekod Ravennka » 27. únor 2018 12:01

No co, nemůže každej prodávat jenom ty super věci... i hnůj je občas potřeba :D (neprodávám teda zrovna úplně hnůj, ale hnilá jablka mám a sem tam se prodají :mrgreen:)
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod noska.photo » 27. únor 2018 12:06

Ravennka píše:No co, nemůže každej prodávat jenom ty super věci... i hnůj je občas potřeba :D (neprodávám teda zrovna úplně hnůj, ale hnilá jablka mám a sem tam se prodají :mrgreen:)

Joo hnuj máme skoro každý. Fakt je, že kolikrát si člověk řekne jakou má super věc, že se bude prodávat a paradoxně nic. A prodává se nějaký výcvak, který člověk nahrál jen tak. V tomto je trochu krása této práce. Nikdy nevíš co se dostane nahoru. Já tam teď peru Amsterdam a Rotterdam :D Tak uvidím, zda vyhraje pohled na noční Amstr nebo kachny kráčející u Zaanse Schanse :D :D
noska.photo

Reputace: +31

Příspěvekod Zmrzlinář » 27. únor 2018 12:11

noska.photo píše:
Ravennka píše:No co, nemůže každej prodávat jenom ty super věci... i hnůj je občas potřeba :D (neprodávám teda zrovna úplně hnůj, ale hnilá jablka mám a sem tam se prodají :mrgreen:)

Joo hnuj máme skoro každý. Fakt je, že kolikrát si člověk řekne jakou má super věc, že se bude prodávat a paradoxně nic. A prodává se nějaký výcvak, který člověk nahrál jen tak. V tomto je trochu krása této práce. Nikdy nevíš co se dostane nahoru. Já tam teď peru Amsterdam a Rotterdam :D Tak uvidím, zda vyhraje pohled na noční Amstr nebo kachny kráčející u Zaanse Schanse :D :D

Přesně, souhlas. Mně se paradoxně prodalo vždycky to, co jsem nakonec vytáhl z koše a zkusil to tam poslat a prásk, jsou z toho třeba i bestsellery. Když mám něco co považuju za super fotku, tak o ní nikdo ani nezakopne.

Jestli to není tím, že super fotky má každej ale šity třeba ne a lidé chtějí šitovky :))
Zmrzlinář

Reputace: +20

Příspěvekod TMArt » 27. únor 2018 12:35

GreatWhite píše:souhlasím s adminem, máš dost pěkné fotky. Myslím, že by ses prosadil i jako portrétní fotograf domácích mazlíčků ;)

Netajím se tím, že občas fotím i na zakázku. Nějaké svatby už mám také za sebou, nicméně to stále není na uživení rodiny. Mám malou dceru a druhé dítě na cestě. Proto mě tento přivýdělek na fotobankách naprosto vyhovuje. Mám hlavní práci blízko bydliště, focení dělám když se mi chce a mám čas být se svou rodinou. ... a vvo vo tom to je ;)
+GreatWhite Hodnocení: +1
TMArt

Reputace: +25

Příspěvekod admin » 27. únor 2018 12:37

Zmrzlinář píše:
Přesně, souhlas. Mně se paradoxně prodalo vždycky to, co jsem nakonec vytáhl z koše a zkusil to tam poslat a prásk, jsou z toho třeba i bestsellery. Když mám něco co považuju za super fotku, tak o ní nikdo ani nezakopne.

Jestli to není tím, že super fotky má každej ale šity třeba ne a lidé chtějí šitovky :))

No jo, to bude tím, že teď je aktuálním trendem "Autentičnost" - lidi už nechtěj vymazlený, veyšperkovaný, vyphotoshopovaný fotky! :)
+noska.photo Hodnocení: +1
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod castyhost » 27. únor 2018 12:43

aby i nakupčí vedeli co lidi chteji...
castyhost

IP: 92.240.163.2xx

Reputace: 0

Příspěvekod TMArt » 27. únor 2018 12:52

Zmrzlinář píše:
TMArt píše:Chtěl jsem tímto trochu vyvrátit teorii, že to chce k nějakým slušným výdělkům několika tisícové portfolio.

Ty fotky psů jsou super, našel jsem si tě na ss. Sigma art jsou perfektní skla, sám nemám, ale občas si půjčím :-)

Musím tedy říct, že kdybych dělal nějakou statistiku, tak od koupi první Sigma ART šly prodeje nahoru. Ty fotky jsou takové živější už rovnou ve foťáku. Je s těma fotkama daleko méně práce a rychleji to odsejpá. Určitě doporučuji, pokud je někdo na váškách tak doporučuji všema deseti. Obecně jsem si všiml, že bestsellerem se stávají fotky, které jsou trochu více přibarvené, než lahodí mému oku. Ale když nad tím přemýšlím, tak je to asi logické. Když mi při vyhledávání vyjede 100 obrázků, ta fotka musí uhodit do oka hned už v miniatuře. Po rozkliknutí se musí dostavit tzv. WOW efekt ať už z ostrostí, nebo výrazem apod. Pak to bude dobře prodejný obrázek.
+noska.photo Hodnocení: +1
TMArt

Reputace: +25

Příspěvekod ivusakzkrabice » 27. únor 2018 14:49

Zmrzlinář píše:Mně se paradoxně prodalo vždycky to, co jsem nakonec vytáhl z koše a zkusil to tam poslat a prásk, jsou z toho třeba i bestsellery. Když mám něco co považuju za super fotku, tak o ní nikdo ani nezakopne.

Obvykle vyhazuju kusovky, které nejsou zářivé a oslnivé a hlavně se mi s nima nechce keywordovat a občas se mi nějaké zželí a ona se pak potvora fakt prodává, takže potvrzuju!

Zmrzlinář píše:Jestli to není tím, že super fotky má každej ale šity třeba ne a lidé chtějí šitovky :))

Je to autentičnost a syrovost. Stačí si prolistovat různé levely časopisů. Každý bere jiný level fotek. Jedni berou ty vymazlené, druzí ty syrové, třeba když listuju Receptářem, tak mne těší, že jsou tam fotky z opravdové zahrady, kdy i některé okvětní lístky mají vady a tak. Je to časopis pro skutečné pěstitele a tam to patří. V mnohých časopisech není potřeba si hrát na vylepšené nereálno a editoři to moc dobře vědí, kdo jsou jejich čtenáři a podle toho berou fotky.
+Riky Hodnocení: +1
ivusakzkrabice

Reputace: +752

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse