Pixcoll - Fotobanky na jednom místě

Ať už to jsou služby pro hromadný upload, nastavování IPTC nebo generování seznamu klíčových slov

Re: Pixcoll - Fotobanky na jednom místě

Příspěvekod Ravennka » 2. září 2018 15:16

Já bych měla radu jak tam nalákat lidi - dej dolar / euro / 50,- Kč / ... za každou "nahranou" fotku / ilustraci. Rázem to budeš mít naplněné... ;)
+Jiří Novotný Hodnocení: +1
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod honza286 » 2. září 2018 15:49

Chalabala píše:Moc se omlouvám, ale ani po osmi měsících nechápu výhodnost tohoto projektu pro fotografy... a vlastně ani pro zákazníky. Ale třeba by nás přesvědčila zajímavá čísla prodejů, což?

Výhodnost je přece pro autora z toho, že mu na tu stránku chodí lidi, tedy z reklam na těch stránkách...Nějaká výhodnost zejména pro fotografy opravdu není cílem tohoto webu...
Hodnocení: 0
honza286

Reputace: +70

Příspěvekod Chalabala » 2. září 2018 15:54

Proto jsem se také ptal kolik za osm měsíců zprostředkovali prodejů... Zatím bez odpovědi.
Chalabala

Reputace: +85

Příspěvekod castyhost » 2. září 2018 16:03

muze ti odpovedet prece cokoli...je to o duvere, bud se pridas, nebo nech bejt ;-)
+Chalabala, +Jiří Novotný Hodnocení: +2
castyhost

IP: 92.240.163.2xx

Reputace: 0

Příspěvekod Jiří Novotný » 2. září 2018 16:41

castyhost píše:muze ti odpovedet prece cokoli...je to o duvere, bud se pridas, nebo nech bejt ;-)

Přesně tak... je podle SS 600 000 aktivních fotobankéřů a 3 000 000 kupujících, když se nepřidáte tak je to vaše věc :)

Psal jsem: nevím, nemám data, nemůžu sledovat. Až mi dáte vaše hesla do všech fotobank tak můžu sledovat vaše prodeje, dělat nějaké závěry a tad... ale to tu bude kupa lidí řvát že mi nechce dávat hesla atd... Docela dost lidí používá aplikaci Microstocker a té aplikaci věříte? Bavil se někdo od Microstocker s vámi a přesvědčoval vás o přínosech a nebo co si o vás všecho zjištujou?

Narozdíl od ostatních nekecám(na něco nečekám) a něco dělam...
Jiří Novotný

Reputace: +10

Příspěvekod Ravennka » 2. září 2018 16:56

Určitě je ale sledovaný počet prokliků na Fb z pixcollu... to by pro začátek "zájemcům o info" mohlo stačit :)

Případně by se to určitě dalo nějak hrubě odhadnout z počtu peněz, které z prokliků na Fb (resp provize z utracených peněz...) za měsíc přitekly...
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Host » 2. září 2018 17:53

Čas strávený uploadem na tohle mohu využít tvorbou něčeho nového a když už nejhůř, tak nahráváním na Istock - Getty. Obojí bude tísíckrát výnosnější, než sázka na tohohle chromého mezka... ;) :mrgreen:
Host

IP: 193.86.92.1xx

Příspěvekod Jiří Novotný » 2. září 2018 18:34

Něco k zamyšlení....

Víte že?
1 291 934 nových fotografií přidáno tento týden na shutterstock... za měsíc to je kolem 5 000 000 obsahu... za rok +60 000 000 obsahu

Vaše šance na prodej rapidně klesají každou minutou a pak se není divit jak bobtná vlákno "Vlákno stížností a nářků"...

1) musíte fotit(kreslit atd.) líp jak 600 000 vašich konkurentů a na to nemáte
2) musíte mít dobrý rating a zobrazit se na klíčové slovo do 3 stránky.. a to na každé fotobance máte jiný rating
3) tlačit to objemem (mín kvality a hodně kvantity) a možná to výjde a nějaký zoufalec omylem klikne na vaši fotku a pak je ještě dlouhá cesta než si to koupí.
4) z prodeje (z ceny, která je nabízená na fotobance) máte ve výsledku cca 15%
5) nevíte jak se počítá provize (př. prodal jsem fotku XL za 2.20$ o par minut pozdeji tu samou fotku XL za 0.42$ je to fer? je to ok?) nikdo se proti tomu nebouří?
6) jste rádi za pár cetů za den...
Jiří Novotný

Reputace: +10

Příspěvekod Painter » 2. září 2018 18:45

Tenhle projekt mě začíná zajímat... bohužel jen z hlediska kolik stran se tu dokola napíše že je k ničemu (nic ve zlém). Už jsme na 20 stranách, kolik to bude 40? nebo se hecneme na 60? Co jsem teď koukal na pixcollu jsou jen fotky a ilustrace pana Novotného. Zřejmě nikdo tam ještě nic nenahrál. Proč by proboha chodil zákazník na FB stránku kde bude 1 maximálně 2 nebo 3 fotobankéři. Museli by tam nahrávat opravdu špičkový fotografové nebo ilustrátoři a možná by tam někdo chodil že by se nemusel probírat balastem. Ale to mohou sledovat těch pár lidí na SS nebo jinde.
Painter

IP: 178.255.168.xx

Příspěvekod Chalabala » 2. září 2018 18:53

Právě jste se moc důvěryhodně nepředvedl. Takže vám dám mé postřehy na vaše "argumenty" či co to bylo.

1) musíte fotit(kreslit atd.) líp jak 600 000 vašich konkurentů a na to nemáte
- Cože? Jak to můžete vědě, že na to nemám? Já nehraju na průměrnost.

2) musíte mít dobrý rating a zobrazit se na klíčové slovo do 3 stránky.. a to na každé fotobance máte jiný rating
- Takový je boj. Prostě se musím snažit.

3) tlačit to objemem (mín kvality a hodně kvantity) a možná to výjde a nějaký zoufalec omylem klikne na vaši fotku a pak je ještě dlouhá cesta než si to koupí.
- Ne, opravdu to netlačím objemem. I po osmi letech na fotobankách rostu. A zásadně odmítám, že by moje fotky kupovali zoufalci. Jsou to zákazníci a já jim jsem vděčný, že si vybrali moji práci. Nazval byste zoufalcema třeba Qatar Airways nebo British Airways? Nepaušalizujte a neurážejte zákazníky, nikdy!

4) z prodeje (z ceny, která je nabízená na fotobance) máte ve vysledku cca 15%
- Ano, někde to je 15% a někde 50%. Takový je obchod.

5) nevíte jak se počítá provize
- Je to podstatné? Vidím výsledek.
6) jste rádi za pár cetů za den...
- Ne, jsem rád za velmi nadprůměrný měsíční příjem, který mi dovoluje žít život jaký mám rád.
+Baldion, +Bananaboy Hodnocení: +2
Chalabala

Reputace: +85

PředchozíDalší

Zpět na Nástroje ulehčující prodej ve fotobankách