Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod castyhost » 3. duben 2019 19:22

par let zpatky jsem videl sjetinu mnoha zalob s vysledky, Getty vsechno vyhrala...i spory na urovni moralky kdy autorKA Getty zalovala, ze prodava jeji free fotky á 100$ a víc
snad na konecne dojde
Hodnocení: 0
castyhost

IP: 92.240.174.xx

Reputace: 0

Příspěvekod Host » 3. duben 2019 20:14

Ono to s tím "výbuchem" nebude takové horké.
Pokud náááhodou dostanou nějaký finanční postih, tak jsme tady přece my kontributoři, na kom se zahojí....
Sníží paušálně veškeré odměny na 0,0000000000000000001 USD a nedovolí smazat portfolio.
Za chvilku to mají doma.
Opravdu bych se o Getty nebál, ta se oškubat nenechá :mrgreen:
Host

IP: 85.163.114.xx

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 3. duben 2019 20:16

Ono žalovat tímto způsobem fotobanku je blbost, protože fotobanka nic sama za sebe neprodává, pouze zprostředkovává prodej od autorů a vždy může tvrdit, že není v jejích silách všechno zkontrolovat. V podmínkách to mají zcela jistě zpracované tak, aby to byto maximálně neprůstřelné.
Což samozřejmě právníci, kteří to žalují, velmi dobře vědí, ale je jim to jedno, protože to dostanou zaplacené tak jako tak.
hypotekyfidler.cz

Reputace: +341

Příspěvekod basti » 6. duben 2019 08:14

Zpracované to určitě mají, ale jak známo, že si do TOC dám něco nelegálního neznamená, že to pak projde u soudu.

Facebook a Google mají v TOC ledacos, co zákony v EU a různé regulace jako GDPR explicitně zakazují. Například, že poskytujete neodvolatelnou a přeprodatelnou licenci na nahraný obsah - což je ovšem v EU nezákonné.

Getty a její dcerky dlouhodobě na sebe (nikoliv za contributory) prodávají free obsah, třeba z NASA. Ostatně dělala to i česká Profimedia, že.

A mimochodem, US fotobanky se nechovají jako "zprostředkovatel obchodu", ale jako "správce autorských práv". Není to tak, že oni prodají naše fotky ZA NÁS a nám vyúčtují svou provizi. Oni prodají naše fotky NA SEBE a nám pak proplatí tzv. royalties. Ďábel je v detailech - tento způsob fungování totiž přenáší odpovědnost z contributora na fotobanku.

Takže tuto žalobu může Getty těžce odskákat. Že se zahojí na contributorech je jasné, proto tam taky roky nic nepřidávám. Getty nechci podporovat, ale to ať si rozhodne každý za sebe.
Bloguju o fotobankách na www.stockphotography.cz :)
basti

Reputace: +71

Příspěvekod Kuliparek » 12. duben 2019 18:56

Pěkný večer,
ze zajímavosti jsem si dělal graf výdělků za poslední půlrok. Obsah mám převážně tvořený z vektorů s cca 3600 položek. Na všech fotobankách mám zhruba stejně velké portfólio, tak přikládám i sem :-) Docela mě překvapil Istock. Je to tak rok, co se tam něco změnilo a výdělky mi tam skokově stouply a přeskočili ve výdělcích i Fotolii.
Přílohy
fotobanky_clanek_procenta.png
fotobanky_clanek_procenta.png (104.69 KiB) Zobrazeno 3024 krát
+Marsan Hodnocení: +1
Kuliparek

Reputace: +33

Příspěvekod Fauren » 14. duben 2019 20:02

Zdravím fotobankéře. Prosím vás řeším takový problém. Byl jsem týden na Kypru a kdo Kypr znáte byli jsme na pláži Petra de Romiou (zrození afrodity) samozřejmě jsme vylezli na tu skálu a já si pořídil pár skvělých fotek, kdy mi sedí kamarádi na okraji skály. Po příletu domů a hledání vhodných slov jsem zjistil, že na tu skálu je zakázané vylézt (tam samozřejmě nikde žádné informace) tak teď řeším jestli to dám na ftb, jestli budu mít nějaký problém z toho či nikoliv :D .. na shutt jsem právě hledal nějaké fotky jestli nemají z té skály a nemají tak teď řeším zda se na to nevyprdnout radši... :roll:
Fauren

Reputace: +67

Příspěvekod Host » 14. duben 2019 20:11

Honem to nahrajte všude kam to jde s podrobným popisem a klíčovými slovy.
Pokud jsou fotky kvalitní, mohly by se slušně prodávat, když mají malou konkurenci...
Nejhorší smrt je z vyděšení... :mrgreen:
Host

Příspěvekod Fauren » 14. duben 2019 20:15

jako mám to v plánu, ale nějaký email nebo pokuta se mě nechce platit :lol: :)

Snažil jsem se najít nějaký postih, ale nic jsem nenašel, jen že lidé to často porušují ...
Fauren

Reputace: +67

Příspěvekod Host » 14. duben 2019 20:25

Pokuta z Kypru? Email????
Mě chodí emaily až z Nigérie a taky si z toho nic nedělám... :mrgreen:
Host

Příspěvekod Egeris » 15. duben 2019 06:25

Myslím si, že žádný problém mít nebudeš. Na fotobankách jsou tuny materiálů, při jejichž pořizování musel autor rozhodně porušovat zákony a nezdá se, že by to někomu dělalo těžkou hlavu. Rozhodně ne nějaké lezení na skálu. Možná kdybys nafotil nějaký mord nebo tak, to už by se asi řešilo :mrgreen:
Egeris

Reputace: +117

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse