The_DoctoR píše:Sahbi: Chápu a jakou nejjednodušší aplikaci pro úpravu fotek pro začátečníka doporučuješ? Kde by byla něco jako "autooprava"?
Teď se mi třeba stalo, že mi SS zamítl dvě fotky pro: Šum/Artefakty/Filmové zrno - vůbec nevím proč, protože mi fotka připadá téměř dokonala
Tak ono je to tak, jak ti píše Panda. Musí se to dělat růčo a pak si to třeba časem zrychlit nějakými presety, ale to nejdřív musíš vědět trochu co děláš a který to hejbátko na co je. Já se to taky učil metodou pokus omyl, než jsem přišel na základ. Prostě nic není bez práce a když jo, tak to zas neni zadarmo. Pak je dobré využít velikou studnici vědění YouTube academy. Tam toho najdeš mraky i přímo o focení a úpravě fotek pro fotobanky a stejně tak tipy na programy zdarma + jejich ovládání. No a jestli radši čteš, tak tadyhle pan majitel fóra, který je úspěšný fotobankéř, je náhodou i pan majitel webu fotobanky.cz a tam to všechno pěkně popsal.
Ještě jednu radu bych pro tebe měl. Foť do formátu RAW. Stáhni si appku, která to umí. A jestli ti mobil umí točit pěkná videa a třeba dělat časosběry nebo točit slow-mo, tak bych se na focení vykvajznul a šel touhle cestou. Třeba kombinace Pond5 a Shutterstock. A jestli máš mobil pořádný pádlo, tak by se na něm třeba dalo i kreslit.
A když to vše zvládneš, tak ti nakonec nejvíc vydělá blog, kde o tom budeš psát a kurzy jak zbohatnout s mobilem v ruce
.