shutterstock

Re: shutterstock

Příspěvekod Petr078 » 1. listopad 2019 19:00

Zdravím, na shutterstocku jsem krátce, letos druhým rokem. Za první rok výdělek s porfoliem 350fotek cca 350Kč. Bylo to celkem motivující. Letos byly nahrány další fotografie, ale výdělek se rovná cca 150 korunám, tedy v podstatě 0. Samozřejmě portfolio je stále malé, vše nejde tak rychle, jak jsem si na startu představoval :-), ale ten druhý rok mě docela demotivoval. Jak jste na tom s prodeji za poslední rok vy? Samozřejmě se držím sloganu vydrž Prtka, vydrž, je to běh na dlouhou trat, ale....
Hodnocení: 0
Petr078

IP: 89.103.247.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod Marsan » 1. listopad 2019 19:26

Petr078 píše:Zdravím, na shutterstocku jsem krátce, letos druhým rokem. Za první rok výdělek s porfoliem 350fotek cca 350Kč. Bylo to celkem motivující. Letos byly nahrány další fotografie, ale výdělek se rovná cca 150 korunám, tedy v podstatě 0. Samozřejmě portfolio je stále malé, vše nejde tak rychle, jak jsem si na startu představoval :-), ale ten druhý rok mě docela demotivoval. Jak jste na tom s prodeji za poslední rok vy? Samozřejmě se držím sloganu vydrž Prtka, vydrž, je to běh na dlouhou trat, ale....

jj ten propad odpovídá zhruba poklesu prodejů na šutru, přitom portfoliu je to pořád dobrý ;)
Marsan

Reputace: +216

Příspěvekod castyhost » 1. listopad 2019 19:26

kasli na to
fb nejsou zajimavy ani jako ztrata casu ;-)
castyhost

IP: 2a00:1028:8b43:9082:594b:1d72:1b47:bexx

Příspěvekod CaptureLight » 1. listopad 2019 21:03

[quote="Marsan"][quote="Petr078"]Zdravím, na shutterstocku jsem krátce, letos druhým rokem. Za první rok výdělek s porfoliem 350fotek cca 350Kč. Bylo to celkem motivující........, ale ten druhý rok mě docela demotivoval...

Běžné pocity začátečníka. Už jsem to tu před lety psal, tak to zopakuji.
Přílohy
Screenshot 2019-11-01 at 21.00.01.png
Screenshot 2019-11-01 at 21.00.01.png (81.82 KiB) Zobrazeno 2627 krát
+Riky Hodnocení: +1
CaptureLight

Reputace: +60

Příspěvekod Petr078 » 1. listopad 2019 21:22

Jasný, tabulka je dobrá :-). Zatím jsem v druhém bodě.
Jen jsem se chtěl pozeptat jak to letos mají ostatní. Projížděl jsem zde zpětně komunikaci a řešil se hlavně schvalovací proces na podobný obsah. Což mě zatím moc netíží :-).
Je mi jasný, když vydržím, budou u zuby :P
Petr078

Příspěvekod CaptureLight » 1. listopad 2019 21:35

Každý to má jinak. Nic moc ti to neřekne. Tady se deprese občas rozdávají :-)
Jdi svou cestou. Myslím to vážně.
CaptureLight

Reputace: +60

Příspěvekod Host » 1. listopad 2019 22:03

Nic ve zlém, ale fascinuje mne jak se zde stále dokola opakují dotazy na to jaký výdělek je "normální" a jaký už ne. Kolik by to mělo vydělávat a kdy to tolik vydělávat bude...
Zkuste s podobnými dotazy zajít na nějakou stavbu a oslovit tam nějakého OSVČ řemeslnika.... :lol:
Představte si že existují lidé pracující za 75Kč / hod a také takoví, kteří za tu hodinu dostanou 5000 Kč.
Ve fotobankách je to úplně stejný, vy sociálisti... :mrgreen:

"Koupil jsem si nový mobil a chtěl bych se začít živit jako fotobankéř.".... :mrgreen:
Host

IP: 85.163.114.xx

Příspěvekod ivusakzkrabice » 2. listopad 2019 00:33

Petr078 píše:Zdravím, na shutterstocku jsem krátce, letos druhým rokem. Za první rok výdělek s porfoliem 350fotek cca 350Kč. Bylo to celkem motivující. Letos byly nahrány další fotografie, ale výdělek se rovná cca 150 korunám, tedy v podstatě 0. Samozřejmě portfolio je stále malé, vše nejde tak rychle, jak jsem si na startu představoval :-), ale ten druhý rok mě docela demotivoval. Jak jste na tom s prodeji za poslední rok vy? Samozřejmě se držím sloganu vydrž Prtka, vydrž, je to běh na dlouhou trat, ale....

Dokud nemáš nějaký ten bestseller, tak je fotobankování spíš jen pokud omyl. Až se nějaký vyloupne, tak zajistí nějaké ty pravidelnější prodeje a nějakou tu viditelnost. Vždycky nejvíc záleží na tématu a zpracování. Já jedu svůj mainstream a nic vyjímečného nedělám (jsem příliš líná), ale i tak každý rok je výdělek o nějaký kousíček vyšší.

Jo jsou dny, kdy se prodeje doslova zastaví a jak jich je víc za sebou napříč fotobankama, tak mě to přeci jen štve, ale jinak se to snažím moc neřešit. A když to nejde vydržet, tak je tu fórum na stížnosti :)
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod Petr078 » 2. listopad 2019 09:49

ivusakzkrabice píše:

Dokud nemáš nějaký ten bestseller, tak je fotobankování spíš jen pokud omyl. Až se nějaký vyloupne, tak zajistí nějaké ty pravidelnější prodeje a nějakou tu viditelnost. Vždycky nejvíc záleží na tématu a zpracování. Já jedu svůj mainstream a nic vyjímečného nedělám (jsem příliš líná), ale i tak každý rok je výdělek o nějaký kousíček vyšší.

Jo jsou dny, kdy se prodeje doslova zastaví a jak jich je víc za sebou napříč fotobankama, tak mě to přeci jen štve, ale jinak se to snažím moc neřešit. A když to nejde vydržet, tak je tu fórum na stížnosti :)

Prohlédl jsem si Tvé portfolio na shutt. Skoro 11500 fotek....no, mám co dohánět :lol:
Ještě jednu otázku mám...co je to ten OFFSET?
Petr078

Příspěvekod ivusakzkrabice » 2. listopad 2019 09:58

Je to moc dlouhý, nechce se mi to číst, ale mám za to, že offset je prodejní místo pro ty lepší

https://www.shutterstock.com/blog/introducing-offset

Sem přes 11 tis, ale taky tam jsem od dubna 2016 a spoustu už jsem měla nafoceno.. ale jak psali i jiní, chce to mít bestseller, který vydělává a mnohdy bývá jen dílem náhody :)
ivusakzkrabice

Reputace: +752

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock