Coronavirus vs. microstock

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Coronavirus vs. microstock

Příspěvekod Pavson » 10. duben 2020 06:09

Mě spíš jde o to, zda někdo bude kontrolovat ty druhé podmínky o tom že jsem měl uzavřenou provozovnu atd.. zda z toho nebude pak nějaký postih.. :-D
Hodnocení: 0
Pavson

IP: 2a00:ca8:a10:5000:fc4d:6709:4f6a:5cxx

Reputace: 0

Příspěvekod TXX » 10. duben 2020 07:27

Bude tady postih. Dostaneš veřejně pětadvacet na zadek a ještě musíš čestně prohlásit, že už to nikdy neuděláš. :D
TXX

IP: 185.67.188xx

Příspěvekod Miles » 10. duben 2020 08:29

Kontrola by mohla přijít, když budou větší výdělky, než před pandemií. Aly myslím, že trojnásobné příjmy asi nehrozí :-) Z článku na podnikateli:
Je potřeba omezení podnikání nějak dokládat?
Není. Stačí vyplnit žádost a čestné prohlášení, že nárok splňujete. Nyní to finanční úřady kontrolovat nebudou, pokud ale zpětně zjistí, že jste za letošní rok měli třeba trojnásobné příjmy než loni, mohou zahájit kontrolu. Pokud vyhodnotí, že jste neměli na příspěvek nárok, budete jej muset vrátit. Podmínky jsou na druhou stranu formulovány tak široce, že se do nich vejde takřka každá OSVČ, které se aspoň trochu krize dotkla a úřad vám jen stěží bude dokazovat opak.
Petr
Miles

Reputace: +10

Příspěvekod pavson » 11. duben 2020 16:21

Mám ještě dotaz jak zjistím svoje dič? když ho nemám přidělené.. když doplnuju formulář na ten kompenzační bonus chce to pouze dič.. ja myslel že dič mají pouze plátci DPH.. jem v tom úplný lajk..
pavson

IP: 2a00:ca8:a10:5000:956a:45ce:86e8:ccxx

Příspěvekod Návštěvník » 11. duben 2020 16:42

pavson píše:Mám ještě dotaz jak zjistím svoje dič? když ho nemám přidělené.. když doplnuju formulář na ten kompenzační bonus chce to pouze dič.. ja myslel že dič mají pouze plátci DPH.. jem v tom úplný lajk..

Na přiznání k dani z příjmů fyzických osob je to CZ.......a místo teček se doplňuje rodné číslo bez lomítka.
Návštěvník

IP: 185.67.188xx

Příspěvekod kolemjdouci » 12. duben 2020 06:30

Neplatce DPH dic nema a nepouziva, jako identifikator ma ICO a ve vztahu k danim RC. No a nekdo se na to ptal uz a myslim ze jsem nekde zaslech vyjadreni, ze toho bude moc a "ZATIM se bude kontrolovat pouze to, jestli je to radne OSVC". Takze nezlobte se na me, ale udelalo to na me dojem, ze se tim postavite do fronty na kontrolu. No ale co cekat od stbacke chunty ze.
kolemjdouci

IP: 95.85.215.xx

Příspěvekod GreatWhite » 12. duben 2020 09:27

:D finančák teď rozdá pár drobných během čtvrt roku a pak bude po zbytek roku hledat důvody jak si to vzít zpátky :) šilerka se kroutí u každé kačky co má pustit jak píďalka v mraveništi 8-) i tato 25 byla změněna až po velmi intenzivní kritice. Každopádně po korona hysterii se budou hledat malí podvodníčci, kteří se exemplárně potrestají a předhodí lůze jako hlavní příčina prázdné pokladny. už teď je těch 25 litrů pro prskajících 30 % jak červený hadr v aréně
GreatWhite

Reputace: +175

Příspěvekod Host » 12. duben 2020 09:57

Tak nejak podobne to s temi narky asi bude. Jen neverim na drakonicke tresty, kdyz predem vyhlasili sankci, tj. vraceni prispevku... Staci jen pozadat, vybrat a hned neprozrat. Prinejhorsim po roce vratit. Jsem presvedceny, ze tech, kteri zadny pokles nezaznamenali bude malo a pravidla jsou hodne siroce nastavena. Tohle neni kobliha, to jen Bures pod tlakem okolnosti vraci neco malo okradenym... ;)
Host

IP: 85.163.114.xx

Příspěvekod Pavson » 12. duben 2020 12:16

No dobrá pokud nejsem plátce DPH.. tak co mám do formuláře kde je kolonka DIČ vložit..
Pavson

IP: 46.135.85.1xx

Příspěvekod shalom3 » 12. duben 2020 12:45

Ale, byly tady i menší almužničky. V paměti mám stále to, že jedna vláda přidala k důchodům 30 Kč. Byl na to vtípek, že to je na to, aby mohli vládě každý den zavolat a poděkovat. Nevím už, jakých trapáků vláda to byla, určitě to je víc jak nějakých 10-15 let. V každém případě lze úspěšně mít hrůzu z toho, jak by v dnešní době taková vláda ochránila důchodce.
Taky si nejsem jistá, kolik a od koho dostali lidé odškodnění po světových válkách. Nikde jsem o tom nečetla ani neslyšela. Za sebe jsem raději, že přišel coronavir a ne válka, aspoň nebude všechno na cimprcampr.
shalom3

Reputace: +1193

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse