Nové úrovně odměn u Shutterstocku

Re: Nové úrovně odměn u Shutterstocku

Příspěvekod ivusakzkrabice » 9. červen 2020 13:59

basti píše:No ono ani ty "krajiny a kytičky" nenafláká kde kdo, protože dost často musí být krajiny z určitého místa (v Norsku palmy asi nebudou) a kytičky by třeba mohlý být určené... Ve studiu napráskám 100 použitelných fotek za den jako nic, zkuste napráskat 100 krajin/kytiček za den a povíme si.

Udělat slušné portfolio památek, krajin a kytek/živočichů je docela masakr.

To sice jo, (i když v podstatě soulas) ale dá se to postupně dělat při normální fungování s rodinou, (když zrovna nemá člověk chuť omlátit foťák i objektiv někomu/některým/všem ze členů "své smečky" o hlavu).
Hodnocení: 0
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod JDF » 9. červen 2020 14:21

U Adobe teprve včera začali procházet věci, co jsem nahrával před 15 dni, takže čekačka fakt šílená.
Zatím mi zamítli jen tři fotky cvaky, s obecným "image quality", ale nikde nic konkrétního nevyčtu. Na Shutteru prošly (a dvě z nich jsou i koupené), jsou na ISO 64, takže bez šumu... tak mě snad napadá jedině to, že by jim mohl vadit náklon fotek? :)
Obrázek
JDF

Reputace: +2

Příspěvekod honza286 » 9. červen 2020 14:45

basti píše:No ono ani ty "krajiny a kytičky" nenafláká kde kdo, protože dost často musí být krajiny z určitého místa (v Norsku palmy asi nebudou) a kytičky by třeba mohlý být určené... Ve studiu napráskám 100 použitelných fotek za den jako nic, zkuste napráskat 100 krajin/kytiček za den a povíme si.

Udělat slušné portfolio památek, krajin a kytek/živočichů je docela masakr.

Přesně tak, tohle je časově i finančně úplně někde jinde než práskat fotky ve studiu. Takže ve výsledku možná SS dopadne tak, že bude mít pořád přehršel fotek ze studia, ale fotek krajiny, měst, památek, zvířat apod. bude mít minimum, jelikož prodávat tyhle věci za 10 centů za fotku je finančně naprosto nerentabilní - čistě teoreticky uvedu příklad, kdy někdo z ČR pojede fofit krajinu/přírodu/památky i jen např. na Ukrajinu na 3 dny - náklady na tuhle výpravu (i když to pojme hodně low cost se spaním pod širákem (ve stanu) někam ke 2 tisícům, spíše více - reálně za ty 3 dny může nafotit 100 použitelných fotek pro fotobanky, aby se mu aspoň vrátily náklady na cestu, tak by musel těch fotek prodat cca 850 ideálně během roku (maximálně), aby to mělo nějakou návratnost a byl aspoň na nule. A to vůbec nepočítám s náklady na fotovybavení, úpravu fotek, keywordování atd...
honza286

Reputace: +70

Příspěvekod duben » 9. červen 2020 15:03

JDF píše:U Adobe teprve včera začali procházet věci, co jsem nahrával před 15 dni, takže čekačka fakt šílená.
Zatím mi zamítli jen tři fotky cvaky, s obecným "image quality", ale nikde nic konkrétního nevyčtu. Na Shutteru prošly (a dvě z nich jsou i koupené), jsou na ISO 64, takže bez šumu... tak mě snad napadá jedině to, že by jim mohl vadit náklon fotek? :)
Obrázek

Tohle se může týkat nejenom technické kvality, ale prostě toho, že ta fotka je pro ně o ničem, je nezajímavá, tak to nevezmou. Zatím nejsou ve stavu jako Shutter který bral poslední dobou skoro vše.
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Příspěvekod duben » 9. červen 2020 15:06

honza286 píše:A to vůbec nepočítám s náklady na fotovybavení, úpravu fotek, keywordování atd...

Já když to vezmu za sebe, tak vybavení na focení zvířat, aby to k nečemu bylo jsou desítky, spíš stovky tisíc. Pokud nejdete jen tak fotit do Zoo, tak cesta za WL zvířaty jsou expedice v desítkách tisíc a výš, nebo najmutí chovatelé zvířat a to jsme v jednotkách až deístkách tisíc za focení za den.

Samozřejmě pak nějaké ty drobnosti jako počítač, SW, spousta času ...

To opravdu není na prodávání fotek za halíře, ty ať si strčí za klobouk :)
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Příspěvekod Unsigned » 9. červen 2020 15:27

Všude se řeší, jak to všichni bojkotují a tady si někteří vesele nahrávají.

Na fóru Shutterstock je spousta lidí co portfolia vypíná ... na některé jsem koukal a popravdě většina těchto vypnutých portfolií Shutterstocku chybět nebude, takže to je k ničemu. Větší a velcí hráči si to nemohou dovolit, ale můžou přestat nahrávat, tady vidím v této chvíli jedinou cestu jak se pokusit o nějaký protest.

Mazat desetiletá portfolia mi v této chvíli připadá jako úplný nesmysl.

Přestaňme všichni na Shutterstock nahrávat nové věci !!!!!! Můžete je dohrát později až se situace třeba trochu vylepší.

Jakmile tohle Shutterstocku projde, může se stát že změní politiku licencování i Adobe a je konec ... ostatní fotobanky i kdyby dávali 80%, tak 80% z ničeho je pořád nic.
Unsigned

IP: 78.156.157.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod Sahbi » 9. červen 2020 15:37

Unsigned píše:Všude se řeší, jak to všichni bojkotují a tady si někteří vesele nahrávají.

Na fóru Shutterstock je spousta lidí co portfolia vypíná ... na některé jsem koukal a popravdě většina těchto vypnutých portfolií Shutterstocku chybět nebude, takže to je k ničemu. Větší a velcí hráči si to nemohou dovolit, ale můžou přestat nahrávat, tady vidím v této chvíli jedinou cestu jak se pokusit o nějaký protest.

Mazat desetiletá portfolia mi v této chvíli připadá jako úplný nesmysl.

Přestaňme všichni na Shutterstock nahrávat nové věci !!!!!! Můžete je dohrát později až se situace třeba trochu vylepší.

Jakmile tohle Shutterstocku projde, může se stát že změní politiku licencování i Adobe a je konec ... ostatní fotobanky i kdyby dávali 80%, tak 80% z ničeho je pořád nic.

A ty si vážně myslíš, že pár týpků z mrňavý zemičky o který se “velkonárody” v zeměpisu ani neučí s tím něco zmůže? Leda prd. Jó to kdyby protestovali všichni černí homesexualní občani USA bez domova. To by byla jiná páka.
+PandaWild Hodnocení: +1
Sahbi

IP: 2a00:1028:8388:474e:acd3:c5ec:1b65:dxx

Příspěvekod Návštěvník » 9. červen 2020 16:30

Unsigned píše:Všude se řeší, jak to všichni bojkotují a tady si někteří vesele nahravají.

Prave ted je sance ziskat pro sve kvalitni soubory lepsi pozice a ziskat nove bestsellery. Takze je to naopak. Zacala vhodna doba pro nahravani. Zkuste treba drzet protestni hladovku, ale nekecejte druhym do toho co maji delat... ;)
Návštěvník

IP: 85.163.114.xx

Příspěvekod honza286 » 9. červen 2020 16:39

Betseller, který se ti prodá za den 10x, ti za ten den vydělá s bídou na snídani...A to se vyplatí...Někdo si váží své práce a odmítá za tyhle sumy prodávat, někomu je to šumák a klidně by prodával i za cent, jelikož díky tomu, že z té fotobanky 99 % lidí odejde, bude mít na krátko betseller, který mu pak za den vydělá úžasných 10 centů...To už je vážně lepší ty fotky rozdávat zdarma s podmínkou toho, že při zveřejnění bude autor fotky uvedený a nebude tam jen zdroj shutterstock.
+Marian, +kasparv Hodnocení: +2
honza286

Reputace: +70

Příspěvekod Návštěvník » 9. červen 2020 16:48

honza286 píše:Betseller, který se ti prodá za den 10x, ti za ten den vydělá s bídou na snídani...A to se vyplatí...Někdo si váží své práce a odmítá za tyhle sumy prodávat, někomu je to šumák a klidně by prodával i za cent, jelikož díky tomu, že z té fotobanky 99 % lidí odejde, bude mít na krátko betseller, který mu pak za den vydělá úžasných 10 centů...To už je vážně lepší ty fotky rozdávat zdarma s podmínkou toho, že při zveřejnění bude autor fotky uvedený a nebude tam jen zdroj shutterstock.

Vcera 10 prodeju novych souboru po 3.82 a zbytek od deseti centu po 31.40 Usd. Jsem stale na stejnych cislech jako v lonskem kvetnu, jen s tim rozdilem, ze to co nahraju se hned zacne prodavat... :) Kazdy to mame asi jinak. Jo, prestante nahravat, ono to bude potom trochu jednodusi...
+Hamin, +Vero Hodnocení: +2
Návštěvník

IP: 85.163.114.xx

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock