Kam nenahrávat a kam ANO ? menší fotobanky

Diskuse o ostatních - menších - fotobankách, jako je CanStockPhoto, Depositphotos, StockFresh, CutCaster, YayMicro a další

Re: Kam nenahrávat a kam ANO ? menší fotobanky

Příspěvekod Fauren » 7. září 2020 09:30

vážně není žádná jako bigstock nebo 123rf už jo? tak to je bída teda :)
Hodnocení: 0
Fauren

Reputace: +67

Příspěvekod admin » 7. září 2020 11:39

PandaWild píše:Za mě bych do menších fotobank doporučil ještě FineArtAmerica. Sice poplatek $30 ročně, ale nahrání portfolia se dá automatizovat a pak už každý rok bez práce čistý zisk kolem $80 z 2 a půl tisíce obrázků, to docela také stojí za to.

Asi záleží na typu portfolia - já mám vektory a ty se tam asi moc nehodí, pochybuji, že by si někdo dělal tisky časových os, infografik a jiných podobných grafik :(
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod castyhost » 7. září 2020 12:21

Fauren

zapatrej sam, tech fotobank je víc a par dolaru se da jeste nekde s par tis portfoliem vydelat
uz to nikdo ventilovat nebude, bo konkurence

yamikro/yayimages neni ta prava ;-)
castyhost

IP: 92.240.175.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod PandaWild » 7. září 2020 13:00

admin píše:
PandaWild píše:Za mě bych do menších fotobank doporučil ještě FineArtAmerica. Sice poplatek $30 ročně, ale nahrání portfolia se dá automatizovat a pak už každý rok bez práce čistý zisk kolem $80 z 2 a půl tisíce obrázků, to docela také stojí za to.

Asi záleží na typu portfolia - já mám vektory a ty se tam asi moc nehodí, pochybuji, že by si někdo dělal tisky časových os, infografik a jiných podobných grafik :(
Jo pravda že infografika tam asi moc nepoletí. :-) Jinak vektory občas jo, ale spíš malovánky nebo patterny.
PandaWild

Reputace: +2005

Příspěvekod ivusakzkrabice » 7. září 2020 17:39

Já tak koukám v pravo a poslední, kterou využívám je Dreams, pak tam vidím CanStock a BigStock. Má smysl tam nahrávat? Je to nahrávání jednoduchý, rychlý?
ivusakzkrabice

Reputace: +751

Příspěvekod Návštěvník » 7. září 2020 17:51

ivusakzkrabice píše:Já tak koukám v pravo a poslední, kterou využívám je Dreams, pak tam vidím CanStock a BigStock. Má smysl tam nahrávat? Je to nahrávání jednoduchý, rychlý?

Nemá to smysl.
Návštěvník

IP: 89.177.246.1xx

Příspěvekod castyhost » 7. září 2020 18:48

ted koukam co je "umeni" k videni na offsetu, co takhle offset.com?
castyhost

IP: 92.240.175.1xx

Příspěvekod admin » 8. září 2020 07:38

ivusakzkrabice píše:Já tak koukám v pravo a poslední, kterou využívám je Dreams, pak tam vidím CanStock a BigStock. Má smysl tam nahrávat? Je to nahrávání jednoduchý, rychlý?

Okomentuji ti to z hlediska vektorů:

dreamstime - nahraješ na ftp jpgy a pak teprve eps, ono se to po nějaké době (minuty až hodiny) spáruje a pak to musíš po jedné odklikat - jsou tam i kategorie, ale ty si tam jejich umělá inteligence sama zvolí -- takže asi nejkomplikovanejsi upload z uvedených, ale zase je v zebříčku nejvýše, co se týče zisků (bejvaly doby, kdy dreamstime byla druhá-třetí nejlepší fotobanka)

canstock - upload přes ftp a pak na dvě kliknutí se celá dávka odešle na schválení - easy

bigstock - chtějí klíčová slova v eps, takže pokud nahráváš na shutter, tak by to asi šlo, ale já už tam roky nenahrávám.

pond - jedine videa, vektor tam prodám jednou za půl roku (dříve to byl pixmac a tam se prodávalo dobře)
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod shalom3 » 8. září 2020 11:46

Za sebe se přiznám, že bych ty menší fotobanky už asi opustila, nebýt Stocksubmitteru. Už jen klíčování je zde hračka, dokonce umí i přeložit titulky a kw :) . Pak už jen rozeslat pár kliknutími všude, kam chci a postupně potvrzovat submit (podle toho, jak si to která fb přežvýká). Z mého hlediska má jediný nedostatek, že neexistuje pro Linux.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod ivusakzkrabice » 9. září 2020 17:40

Nechám si to rozhodnutí na dlouhé zimní večery.. No a pokud ten CanStock je s nahráváním tak jednoduchej, tak možná čas od času nechám běžet přenos na ftp.. :)
Dík za info všem.
ivusakzkrabice

Reputace: +751

PředchozíDalší

Zpět na Ostatní microstock fotobanky