Vlákno stížností a nářků

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Vlákno stížností a nářků

Příspěvekod ivusakzkrabice » 14. říjen 2020 09:09

Do minulého týdne jsem měla celkem dost prodejů (sice většinou za ty šprdlíky, které teď nazývají spravedlivým odměňováním), ale prodeje byly a tento týden nemám prodeje žádné.. To je nějaké divné :(
Hodnocení: 0
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod Fyletto » 14. říjen 2020 16:55

Je to děs... Coby fulltime fotobankéř to pociťuju docela silně, zatím říjen nejhorší měsíc po 12 letech. A tento týden je výživný. Z maxima kolem 120 prodejů/den na Shutteru v roce 2015 jsem teď rád za 20 prodejů za den, obvykle i míň. Asi si začnu vydělávat skučením na Youtube, těch pozitivních a sluníčkovejch kanálů je tam až moc :-D
Fyletto

Reputace: +4

Příspěvekod GreatWhite » 14. říjen 2020 21:23

:) mezitím upekli nějakou kulišárnu i na Adobe:

To our valued Adobe Stock contributors, 

Today, we’re announcing a new free content collection on Adobe Stock. We know you’ll have questions, so we’d like to share some details with you.  
....
mrkněte do emailu, asi to rozeslali všem.

:?
GreatWhite

Reputace: +175

Příspěvekod duben » 14. říjen 2020 21:36

GreatWhite píše::) mezitím upekli nějakou kulišárnu i na Adobe:

To our valued Adobe Stock contributors, 

Today, we’re announcing a new free content collection on Adobe Stock. We know you’ll have questions, so we’d like to share some details with you.  
....
mrkněte do emailu, asi to rozeslali všem.

:?

Doporučuju přečíst celé, píší tam totiž, že na té bezplatné kolekci pro zákazníky se podílí svým obsahem vybraní autoři, kteří byli za svou práci odměněni.

"Obsah pro bezplatnou sbírku je získáván ve spolupráci s malou skupinou umělců Adobe Stock, kteří byli za tato díla odměněni. Sbírka bude zpočátku obsahovat omezenou sadu 70 000 bezplatných fotografií, vektorů, ilustrací a videí, které jsou nyní k dispozici ve službě Adobe Stock."

Takže kulišárna to není a jasně a srozumitelně to komunikují jako způsob jak nalákat zákazníka na free kolekci a nabízet mu v ní související jiná díla už za peníze.
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Příspěvekod GreatWhite » 14. říjen 2020 22:09

to jsou ovšem klasické marketingové věty jak z příručky :) pochopitelně jsem je četl

ale jo, možná to přiláká pár nových zákazníků, co časem budou využívat předplatné. prostě nahazují udičku, starý dobrý osvědčený model ;) jenom, aby časem nebylo ze 70 tisíc 70 milionů

zajímalo by mě kolik zaplatili autorům? mají tam dobrý výběr
GreatWhite

Příspěvekod JDF » 14. říjen 2020 23:10

hanse píše:
Neznamy píše:
hanse píše:Doufám, že to stihnu, nechce se mi platit výpalné :)

Jaké výpalné sakra!? :evil: Když takhle uvažují samotní autoři, že nechtějí platit licenční poplatky, tak se pak nemůžeme divit, že ti co kupují fotky nebo grafiku, že by je nejraději chtěli zadarmo. Také by se nám asi nelíbilo, kdyby někdo placení za fotky nebo grafiku říkal výpalné.

Promiň, jestli jsem se tě dotkl, ale nechce se mi platit licenční poplatky KAŽDÝ měsíc u softwaru, který použiju párkrát do měsíce na pár minut na specifické retuše (na vše ostatní používám jiný software s trvalou licencí). Krok Adobe vítám, že nabízí možnost získat Photoshop zdarma, ale dokážu se obejít i bez něj - zas to využití nemám takové, aby se mi to ekonomicky vyplatilo kupovat...

Já si předplatné PS platím už asi 4 roky, jestli ne déle... a to se focením neživím (velmi příležitostný přivýdělek). Ty cca 300 necháš pomalu za jídlo na jeden až dva dny, takže řešit to mi přijde poněkud úsměvné. A to říkám jako člověk, co vydělá v práci cca 18 000. :roll:
JDF

Reputace: +2

Příspěvekod admin » 15. říjen 2020 07:56

GreatWhite píše:to jsou ovšem klasické marketingové věty jak z příručky :) pochopitelně jsem je četl

ale jo, možná to přiláká pár nových zákazníků, co časem budou využívat předplatné. prostě nahazují udičku, starý dobrý osvědčený model ;) jenom, aby časem nebylo ze 70 tisíc 70 milionů

Co se týče platby autorům, tak zrovna Adobe za takovéto akce platí hodně luxusně. Kdysi chtěli nějakou moji ilustraci do free vánoční kolekce a nabídli tolik, že by mi tolik asi nikdy nevydělala (a to si myslím, že vydělávám hodně), nakonec ale zvolili nějakou jinou ilustraci, takže tohoto bych se u nich nebál...
+Lenka Hodnocení: +1
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod castyhost » 15. říjen 2020 08:19

kdysi platili vsichni luxusne
pozn. red.
castyhost

IP: 92.240.175.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod GreatWhite » 15. říjen 2020 08:38

admin píše:
GreatWhite píše:to jsou ovšem klasické marketingové věty jak z příručky :) pochopitelně jsem je četl

Co se týče platby autorům, tak zrovna Adobe za takovéto akce platí hodně luxusně. Kdysi chtěli nějakou moji ilustraci do free vánoční kolekce a nabídli tolik, že by mi tolik asi nikdy nevydělala (a to si myslím, že vydělávám hodně), nakonec ale zvolili nějakou jinou ilustraci, takže tohoto bych se u nich nebál...

To je bude stát dost velké prachy, pokud to budou chtít i obměňovat. :? asi to mají nějak spočítané. Osobně mám na tyto zdarma sekce názor, že to akorát přiláká zloděje co si zadarmo kradou obrázky z googlu a předplatné stejně nikdy nekoupí. Možná i spousta menších platících zákazníků si od teď vystačí se zdarma obsahem a platit už nic nebudou muset

Ono to ale vypadá dobře v portfoliu nabízených služeb 8-)
GreatWhite

Příspěvekod ivusakzkrabice » 1. listopad 2020 09:54

Tak to je hodně smutné, říjen 2020 je fakt velký propadák. Raději sem to nepočítala, ale pohybuju se asi kolem poloviny toho, co bylo loni v říjnu :(
ivusakzkrabice

Reputace: +752

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse