Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod castyhost » 13. leden 2021 08:24

alza strhava ruzne poplatky za manipulaci, kontrolu baleni a pod, vrati ti treba o 500,- mene
Hodnocení: 0
castyhost

IP: 92.240.175.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod Bananaboy » 13. leden 2021 09:40

PandaWild píše:jen když někdo dělá náročnou grafiku jako Blender nebo editace 4K videí. V tom případě už může být lepší volba spíš 16 GB.

Z vlastnej skúsenosti len doplním, že pre After Effects je 16 GB málo. Pri spracovaní 4K videí sa musí zvoliť tretinová až štvrtinová zobrazovacia kvalita videa a aj v tomto prípade je RAM zahltená za pár minút. Dosť často treba RAM vyprázdňovať pomocou funkcie "Purge" v AE. Keď som si kupoval počítač, tak som myslel, že 16 GB jakživ nevyužijem a ono to pri spracovaní 4K videa nie je vôbec ťažké. Až si budem kupovať ďalší počítač, tak už minimálne so 64 GB RAM.
+JDF Hodnocení: +1
Bananaboy

Reputace: +1079

Příspěvekod duben » 13. leden 2021 11:13

Taky dodám k té RAM, že vytížit 16GB není až tak složité a vytížit 8GB celkem snadné pokud děláte víc věcí najednou. Prohlížeč + 20 záložek (žena má běžně 90+ v jednom a má otevřené 2) žere ramku docela slušně. Náročnější úprava fotky v PS taky umí i 16GB začít swapovat. Pro renderování 4k videa mi 16 GB v pohodě stačí a 32 GB renderování neurychlí, ale jakmile jsou tam After Effects chce to ideálně 32 GB RAM.

Každopádně na většinu běžné práce a běžné úpravy fotek / grafiky bude 12 GB (4 + 8) myslím dost na pohodu.
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Příspěvekod PandaWild » 13. leden 2021 20:30

duben píše:...umí i 16GB začít swapovat...
Neměl bys lepší swapování vypnout? Co jsem tak pozoroval, tak Windows si nechávají část paměti jako rezervu pro diskové cache a začínají swapovat mnohem dřív než by musely. Když se swapování úplně zakáže, tak to pak jede rychleji. S 16GB RAM a běžnou grafikou (Photoshop) jsem zatím nikdy na přeplnění paměti nenarazil.

Kromě toho, někteří nešťastníci nechávají implicitní swapování na SSD disk a pak se diví odchodu disku.
+TomasK Hodnocení: +1
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod ivusakzkrabice » 13. leden 2021 23:14

K těm záložkám jsou pak super ještě ty eshopy, kde se další stránky s produkty rozbalují na tu samou stránku... :)
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod basti » 14. leden 2021 09:09

PandaWild píše:
Neměl bys lepší swapování vypnout? Co jsem tak pozoroval, tak Windows si nechávají část paměti jako rezervu pro diskové cache a začínají swapovat mnohem dřív než by musely. Když se swapování úplně zakáže, tak to pak jede rychleji. S 16GB RAM a běžnou grafikou (Photoshop) jsem zatím nikdy na přeplnění paměti nenarazil.

Kromě toho, někteří nešťastníci nechávají implicitní swapování na SSD disk a pak se diví odchodu disku.

1) Mám Dell XPS15 pět let, swap zapnutý, původní SSD, stále funguje bez problémů, běží prakticky pořád.
2) 16 GB jde shodit celkem snadno, jak psal Standa, stačí otevřený prohlížeč a Photoshop a už to jede. Pokud na PC běží ještě nějaká virtuální mašina, databáze atd. tak to není problém shodit. Photoshhop vyhodí "not enough memory" a je vymalováno - zejména render videa, velká panoramata a operace s nimi, focus stack vrstev...

Dokuď jsem měl 16 GB tak jsem to občas shodil, s 32 GB se mi to stalo myslím jen jednou. 2 GB panorama už bylo moc :D
+duben Hodnocení: +1
Bloguju o fotobankách na www.stockphotography.cz :)
basti

Reputace: +71

Příspěvekod duben » 14. leden 2021 10:34

PandaWild píše:

Určitě neměl, já se na SWAP dostanu málokdy, ale pokud ano, tak to má smysl. K tomu Photoshopu, narazil jsi někdy na to, že ti nestačil souboru PSD, protože má limit 2GB na uložení a musel jsi ukládat PSB? Mě se to občas stane ... a teď si představ, že tohle máš otevřené ve vrstvách s historií ... a Photoshop není jediná věc co je zapnutá.

Moderní SSD disky tohle už dneska v pohodě ustojí ;)
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Příspěvekod shalom3 » 15. leden 2021 18:27

Tak mne napadlo, že kdyby ty desetníky padaly tak jako ty sněhové vločky, tak by to docela potěšilo ;) .
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod PandaWild » 15. leden 2021 18:31

Nepiš to nahlas nebo se inspirují a začnou nás platit sněhovými vločkami.
+Bananaboy, +Marsan, +shalom3 Hodnocení: +3
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Bananaboy » 15. leden 2021 21:01

PandaWild píše:Nepiš to nahlas nebo se inspirují a začnou nás platit sněhovými vločkami.

Tak náhodou "Snehová vločka" je nová, moderná mena, ktorá v budúcnosti úplne nahradí staršiu menu "Pánboh zaplať".

Zmeniť meny si budete môcť od 1.6.2021. Konverzný kurz bude 1:5. Za jeden Pánboh zaplať dostanete 5 snehových vločiek. Ministerstvo financií na poslednej tlačovej besede uviedlo, že meny si budete môcť zmeniť v najbližšom blázinci.
+PandaWild, +shalom3 Hodnocení: +2
Bananaboy

Reputace: +1079

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse