Pořadí fotobank 2020

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Pořadí fotobank 2020

Příspěvekod ivusakzkrabice » 26. leden 2021 21:14

ss 37 %
as 20,7 %
profimedia 17,7 %
istock 11,3
dreams 5 %
deposit 4,5 %
123rf 3,7 %
Hodnocení: 0
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod ahas » 26. leden 2021 22:51

Fauren píše:...
Freepik? to jsem nikdy neslyšel? to je nějaká novější?

Ne tak docela. Zalozena byla v roce 2010 a dlouho nabizela zdarma graficke materialy. Teprve nekolik let zpatky zaroven' s free obsahem zacali nabizet i non-free. Myslim, ze musis slozit zkousku.
Doporucuji opravdu peclive precist podminky spolupraci, schvalovani souboru je strasne divne a nepredpovidatelne, otravuji s tax recidence certificate a ceny taky nejsou buhvijak vysoke (mene nez 10 eurocentu)...ale prodavaji docela hodne (abych jenom nekecal, portfolio kolem 650 fotek, mesicne pres 1000 dl).

Nekteri prispevatele maji s touto fotobankou problem kvuli nizkym (az skoro dumpingovym) cenam, ale kazdy si rozhoduje sam.
Pokud mas nejake dalsi otazky - klidne se ptej.
Pokud se rozhodnes zaregistrovat a nemas nic proti tomu, poprosil bych pres tento referalni odkaz:
https://contributor.freepik.com?utm_cam ... al-content
ahas

Reputace: +34

Příspěvekod shalom3 » 27. leden 2021 02:05

Nj, ale oni jsou z Malagy, jestli to dobře chápu - tj. EU, to se mi nechce kvůli DPH.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod admin » 27. leden 2021 08:28

ahas píše:
Fauren píše:...
Freepik? to jsem nikdy neslyšel? to je nějaká novější?

Ne tak docela. Zalozena byla v roce 2010 a dlouho nabizela zdarma graficke materialy. Teprve nekolik let zpatky zaroven' s free obsahem zacali nabizet i non-free. Myslim, ze musis slozit zkousku.
Doporucuji opravdu peclive precist podminky spolupraci, schvalovani souboru je strasne divne a nepredpovidatelne, otravuji s tax recidence certificate a ceny taky nejsou buhvijak vysoke (mene nez 10 eurocentu)...ale prodavaji docela hodne (abych jenom nekecal, portfolio kolem 650 fotek, mesicne pres 1000 dl).

Nekteri prispevatele maji s touto fotobankou problem kvuli nizkym (az skoro dumpingovym) cenam, ale kazdy si rozhoduje sam.
Pokud mas nejake dalsi otazky - klidne se ptej.
Pokud se rozhodnes zaregistrovat a nemas nic proti tomu, poprosil bych pres tento referalni odkaz:
https://contributor.freepik.com?utm_cam ... al-content

A ještě doplním, v minulosti měli hodně špatnou pověst - jednak přeprodávali kradené ilustrace - měli mnoho free zdrojů a neřešili původ. A jednak měli (možná stále mají) vlastní tým najímaných grafiků, kterým dávali překreslovat bestsellery ze Shutterstocku a dalších fotobank (nebyla to inspirace, ale jen hloupá kopie). Takže tam je teď mnoho kopií mojich vektorů.
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod ahas » 27. leden 2021 09:08

shalom3 píše:Nj, ale oni jsou z Malagy, jestli to dobře chápu - tj. EU, to se mi nechce kvůli DPH.

Co mate vsichni s tim DPH? Pokud nekdo stane identifikovanou osobou, jednou mesicne vyplni Souhrnne hlaseni VIES a posle pres datovku, prace na 5 min.

admin píše:A ještě doplním, v minulosti měli hodně špatnou pověst - jednak přeprodávali kradené ilustrace - měli mnoho free zdrojů a neřešili původ. A jednak měli (možná stále mají) vlastní tým najímaných grafiků, kterým dávali překreslovat bestsellery ze Shutterstocku a dalších fotobank (nebyla to inspirace, ale jen hloupá kopie). Takže tam je teď mnoho kopií mojich vektorů.

To jsem ani nevedel, velice me to mrzi, ze takhle te odrbali.
ahas

Reputace: +34

Příspěvekod duben » 27. leden 2021 09:58

ahas píše:
shalom3 píše:Nj, ale oni jsou z Malagy, jestli to dobře chápu - tj. EU, to se mi nechce kvůli DPH.

Co mate vsichni s tim DPH? Pokud nekdo stane identifikovanou osobou, jednou mesicne vyplni Souhrnne hlaseni VIES a posle pres datovku, prace na 5 min.

Taky mi to DPH není jasné, tady to vypadá, že všichni daní příjmy z Fotobank pomocí vystavování faktur na přijatou částku, místo aby danili příjem podle autorského honoráře. Pravda tam je pak paušál 40 procent místo 60 procent, ale DPH nemusíte ohledně příjmů z fotobank řešit. A pokud ano padá to do souhrnného hlášení a jen musíte podávat souhrnná hlášení, nestáváte se plátcem DPH jako to bylo před lety.

Já osobně daním příjmy jako autorské honoráře a tyhle věci neřeším ... a to jinak plátce DPH jsem a mimo fotobanky to řeším.
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Příspěvekod ypres.bass » 27. leden 2021 12:05

ODHADEM:

ČTK - 55%
Profimedia 34,5%
zde začíná pouze "přibližování první výplatě"
AdobeStock - 4%
123RF - 3,5%
BigStock - 2,5%
dreamstime - 0,5%
www.politicon.eu | www.simonds.store
ypres.bass

Reputace: +26

Příspěvekod Prudek » 27. leden 2021 12:14

Tak přidám moje procentuálmí výsledky a a ještě k tomu o kolik se u mne fednotlivá banka změnila
Fotobanka Podíl změna proti loňsku
ss 58% -4%
IS 13% -15%
Adobe 19% -2%
123rf 4% -12%
Big 1% -47%
Depo 2% -25%
Dream 1% -44%
Can 1% +12%
Pond 1% -44%
U mě první rok s poklesem. Na nějaké fotobanky jako Bigstock, Pond, nebo Dreamstime to snad ani nestojí za námahu. Celkovej pokles příjmů mám -7,85% oproti loňskéhmu roku. Ještě je k tomu třeba přidat tak 2% inflace, takže to je reálnej pokles skoro o 10%. No ale zdá se že jsem při tý bídě letošního roku ještě nedopadl nejhůře a stále mě to uživí.
Prudek

IP: 37.44.23.xx

Reputace: 0

Příspěvekod zbynek » 30. leden 2021 08:42

Tedy také něco statistiky. Vztaženo na výdělky, ne na počty downlandů.

Picfair 90%
Dreamstime 5%
To ostatní 5%
zbynek

IP: 37.48.35.xx

Příspěvekod Ubu Mbekele » 30. leden 2021 12:27

Prudek píše:... stále mě to uživí.

Tohle je podstatné. Tak to snad ještě chvíli přežijeme... :)
Jen tak mimochodem. Pozoruji přesun nákupů cestovatelských fotek přímo do míst jejich pořízení. Zřejmě podpora lokální turistiky...
Ubu Mbekele

IP: 85.163.114.xx

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse