Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod shalom3 » 30. duben 2021 00:50

Možná někomu může pomoci https://www.grammarly.com/?q=brand&utm_ ... lsrc=aw.ds
Je to plugin, který umí kontrolovat správnost naší angličtiny. Je bohužel dostupný jen pro prohlížeč Google Chrome, ale myslím, že to je fakticky velmi dobrá pomůcka. Poradí třeba i s takovými nechutnostmi, kde použít člen určitý nebo neurčitý (či žádný) apod.
Hodnocení: 0
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Bananaboy » 30. duben 2021 07:29

shalom3 píše:Možná někomu může pomoci https://www.grammarly.com/?q=brand&utm_ ... lsrc=aw.ds
Je to plugin, který umí kontrolovat správnost naší angličtiny. Je bohužel dostupný jen pro prohlížeč Google Chrome, ale myslím, že to je fakticky velmi dobrá pomůcka. Poradí třeba i s takovými nechutnostmi, kde použít člen určitý nebo neurčitý (či žádný) apod.

Pre Firefox je podobný plugin "Grammar and Spell Checker - LanguageTool" https://addons.mozilla.org/en-US/firefo ... guagetool/
Niektoré pokročilé funkcie sú tam platené, ale základ je zadarmo a úplne to na kontrolu stačí. Používam ho na Firefoxe a môžem jedine doporučiť.
+shalom3 Hodnocení: +1
Bananaboy

Reputace: +1078

Příspěvekod ivusakzkrabice » 2. srpen 2021 07:53

Pořád člověk sleduje, že se má přidávat učitelům a tak když jsem objevila tenhle vtip, tak mě to naprosto vykostilo. Sekám z focením. Už vím, čím chci být. Učitelkou! 8-)

Přijdou rodiče pro dítě do školky. Je pěkný slunečný den, děti sedí na pískovišti, každé má v ruce mobilní telefon a učitelka spí na lavičce opodál.
"Prosím Vás, paní učitelko, to se nebojíte, že se Vám nějaké dítě ztratí?"
"Kdepak, kam by chodili, vždyť wifi signál je jen u pískoviště..."
+Egeris, +PandaWild, +shalom3 Hodnocení: +3
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod Painter » 19. srpen 2021 06:59

Ahoj,
chci se zeptat jestli nemá někdo podobné zkušnosti. Koupil jsem v únoru stativ na ebay, říkal jsem si že na to se toho moc po.. nemůže. Minulý týden mi ale praskly plastové části v nožičkách a noha při rozkládání stativu vypadává ven. Nafotil jsem a poslal prodejci a ten mi napsal že na tyhle části je záruka 1 měsíc. Tak jsem mu napsal že je to "good joke" a jestli by to nešlo poslal alespoň jednu nohu (je tam přidělaná na šroubech). Nakonec mi napsal že jí pošlou ale jestli se mohu podílet na dopravě - 6$. Není to nic hrozného asi jim to pošlu. Ale z principu se mi to nechce platit, když by měla být na to klasicky 2 roky záruka. Nevím jak moc se s nimi hádat (už jsem jim napsal jeden mail že nic platit nebudu, ale oni trvají na tom že platí mnohem víc za dopravu a díl než já) anebo to zaplatit.
Dal jsem to mezitím dohromady s izolepou, takže to teď v podstatě funguje, ale otázka je jak dlouho to vydrží.
Díky
Painter

IP: 31.30.174.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod castyhost » 19. srpen 2021 07:22

kdyby to bylo treba po tydnu, mel bys vic moznosti :-/

zaruku lze nekde koupit jako WorldWideWarranty, na cinskym eBAy vetsinou konci po rozbaleni, u "znackovych veci" do tydnu dvou...2roky=siroky usmev

$6 je dobra cena, zalezi jak ti na tom stativu zalezi :-)
kdybych vedel, ze jsem si to urval nasilim a zbytek je OK, vzal bych to
-komunikace je pres eBay sledovana, kdyby te podfoukli a slibili co nesplni, eBay vrati penize (1-2mesice cekas)
a nebo
-doda komunikaci Paypalu a ten to da do arbitraze (1-2mesice eBay + 6mesicu Paypal)

-zahod to, kup si stejny, nebo podobny od seriozni znacky, ber to jako zkusenost, treba hlavu pouzijes ;-)

btw
budes v CR muset projit celnim rizenim, to bude 1-3stovky za rizeni, Clo asi 2-5% z fakturovane casty, DPH z fakturovane ceny a odhadnute ceny za dopravu...nevyplati se u toho fixlovat, bo celni delikt je moc oskliva vec
castyhost

IP: 92.240.175.1xx

Příspěvekod Painter » 19. srpen 2021 07:40

castyhost píše:btw
budes v CR muset projit celnim rizenim, to bude 1-3stovky za rizeni, Clo asi 2-5% z fakturovane casty, DPH z fakturovane ceny a odhadnute ceny za dopravu...nevyplati se u toho fixlovat, bo celni delikt je moc oskliva vec

Ikdyž mi oni pošlou jen nohu jako další balík tak nic neplatím ne. Nebudu to tam posílat zpátky. Oni zašlou novou nohu a já jim zaplatím 6$.
Painter

Příspěvekod castyhost » 19. srpen 2021 08:01

me nepresvedcuj, ja ti rozumim ;-)

chyti to celnice a budes muset celnici presvedcit, ze se na to clo nevztahuje, davam ti ta 10% sanci

kdyz je nepresvedcis, jde to do rizeni, co nemuzes dolozit odhadnou znalcem a poslou ti celni vymer , viz Clo a DPH, ktery bud zaplatis a dostanes zbozi, nebo nezaplatis a zbozi zabavi

jestli celnici dolozis, ze te $6 je cena dopravy a dil je "nahradni dil" zdarma na neco co stoji 2tis CZK (dolozis z predchozi faktury, nebo oni odhadnou, muze to byt 1-3stovky za rizeni, asi 2-5% Clo z 1tis CZK za zbozi, plus DPH z 1tis za zbozi+$6

btw
kdyz vytahnes fakturu na zbozi, ktery jsi mel podle predchozich pravidel proclit, ale prislo ti bez Cla, udelal jsi celni delikt a mas hodne velkej problem
Celni sprava je na urovni Soudu, tj nad policii Cr

takze podle toho co pise, bych se na to vyprd a sel do varianty s normalnim proclenim
-zahod to, kup si stejny, nebo podobny od seriozni znacky, ber to jako zkusenost, treba hlavu pouzijes ;-)
castyhost

Příspěvekod Painter » 19. srpen 2021 08:13

Počkej takže když nakupuju přes Ebay tak bych měl vše proclít? :o To je snad v té ceně.
Oni mi pošlou další balík a nikdo neví jestli to je nová objednávka a já jim přes PayPal pošlu 6$.
Painter

Příspěvekod castyhost » 19. srpen 2021 08:17

kamo, jde z tebe strach :-)

jestli nakupujes v EU a neni to v bezcelni zone, tak to neresis

odkud to je?
castyhost