shutterstock

Re: shutterstock

Příspěvekod Začátečník » 6. září 2021 11:00

Ubu Mbekele píše:Mě tam teď běží reklama na LGBTQ+ :twisted: Jak daleko je doba, kdy budeme muset prokázat barvu kůže, sexuální orientaci a názor na Green Deal - změnu klimatu... ???
Ještě si pamatuji dobu, kdy v kádrových (personálních) dotaznících byla kolonka "váš názor na vstup vojsk Varšavské smlouvy". Je to tady zase zpět. :|

Vážení. Velmi rád tuto diskuzi sleduji. Bude mi příští rok 70. Nikdy jsem neměl nic s komunisty. Musím tedy říct, že na můj názor na vstup vojsk se mě nikdo neptal. Otázka zněla - jak jste se choval při vstupu..... Zcela postačovalo když jsem napsal že moje maminka byla na operaci a o nic jiného jsem se nezajímal. Nikdy nikdo si nedovolil mi položit otázku na můj názor. Oni věděli, že to by už dost lidí neskouslo.
Hodnocení: 0
Začátečník

IP: 213.195.235.xx

Reputace: 0

Příspěvekod Začátečník » 9. září 2021 07:32

Ještě dodám. Nejvíce to asi zasáhlo postupy v práci. Byla to opravdová doba zla. Vždycky člověka přeskočil člen KSČ. Mlčíci nečlenové mohli pracovat, ale vlastně pracovali i na ty komouše. To se asi moc nepociťovalo v Kolbence, ale třeba ve vědeckém kolektivu ano. Třeba podání patentu, tam se musel zapsat soudruh jako spoluautor i když nic nevymyslel. Ale i když to byla doba zla, nic se nemá přehánět. Před nějakým časem nějaký pán v rádiu vyprávěl, jak si chtěl nahrávat z rádia v 1968 a jak to sháněl pásku do magnetofonu. Říkal že se muselo na VB (policii) zažádat o povolení k nákupu a pak s tím povolením do jediné prodejny v Praze. Tak to je lež jako věž. Pásky byly Orwo i Agfa a byly v roce 1968 dostupné v prodejnách Elektro. Nahrával jsem od 21.srpna 1968 vysílání rozhlasu, vím to zcela jistě. Akorát nebyly zrovna laciné. Byly tu magnetofony Sonet Duo a KB 100. Byly podpultové a stály měsíční plat. Tyhle báchorky škodí, protože znevěrohodňují vyprávění pamětníků. Byly horší věci o kterých se moc nemluví. Třeba ten pracovní parasitismus členů KSČ.
+kasparv Hodnocení: +1
Začátečník

Příspěvekod admin » 9. září 2021 08:56

Začátečník píše:Ještě dodám. Nejvíce to asi zasáhlo postupy v práci. Byla to opravdová doba zla. Vždycky člověka přeskočil člen KSČ. Mlčíci nečlenové mohli pracovat, ale vlastně pracovali i na ty komouše. To se asi moc nepociťovalo v Kolbence, ale třeba ve vědeckém kolektivu ano. Třeba podání patentu, tam se musel zapsat soudruh jako spoluautor i když nic nevymyslel. Ale i když to byla doba zla, nic se nemá přehánět. Před nějakým časem nějaký pán v rádiu vyprávěl, jak si chtěl nahrávat z rádia v 1968 a jak to sháněl pásku do magnetofonu. Říkal že se muselo na VB (policii) zažádat o povolení k nákupu a pak s tím povolením do jediné prodejny v Praze. Tak to je lež jako věž. Pásky byly Orwo i Agfa a byly v roce 1968 dostupné v prodejnách Elektro. Nahrával jsem od 21.srpna 1968 vysílání rozhlasu, vím to zcela jistě. Akorát nebyly zrovna laciné. Byly tu magnetofony Sonet Duo a KB 100. Byly podpultové a stály měsíční plat. Tyhle báchorky škodí, protože znevěrohodňují vyprávění pamětníků. Byly horší věci o kterých se moc nemluví. Třeba ten pracovní parasitismus členů KSČ.

Myslím, že mladí si dnes tu dobu neumí ani představit... už i pro mě samotného komunismus nepředstavoval nic strašného (když byla revoluce, tak mi bylo 12 let), rodiče ve straně nebyli, děda byl nějakou dobu ve vězení, protože nechtěl pustit svoji živnost... nejhorší to muselo být pro lidi, co zažili dobu před komunismem. Naštěstí je ale dost knížek, které o tom dostatečně vypovídají - třeba zrovna teď o prázdninách jsem dočetl trilogii Století od Folleta (https://www.databazeknih.cz/serie/stoleti-storocie-1313), právě ten třetí díl Hranice věčnosti je o nástupu komunismu. Škoda jen, že to jsou takové bichle (ale čte se to strašně dobře), jinak by to byla skvělá povinná četba do škol. No a kdybyste chtěli vědět, jak by to dopadlo, kdyby revoluce nedopadla, tak si přečtěte Listopád od Mornštajnové... z toho běhá mráz po zádech....
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod Ubu Mbekele » 9. září 2021 14:14

Kdo chce, ten si objektivní informace o minulém režimu najde. Třeba tady se dá objektivní názor poskládat ze vzpomínek pamětníků https://www.pametnaroda.cz/cs Od Biľaka přes Knížáka, po vězně totalitních režimů. Odboj, disent i "spořádaní" občané. Příběhy ze kterých mnohdy opravdu mrazí. Jsou svědectvím, že život není a nikdy nebyl černobílý.
+Marsan Hodnocení: +1
Ubu Mbekele

IP: 85.163.138.xx

Příspěvekod ivusakzkrabice » 9. září 2021 17:20

shalom3 píše:Jestli myslíte tu reklamu
Shutterstock & It Gets Better Project grant
A grant to advance LGBTQ+ representation in media
tak tu já tam mám již snad několik měsíců.
Ano, je to tady zase zpět a bude hůř. :mrgreen:

Nesmíš tu zkratku nikam psát, tydlety "internety" sou čím dál chytřejší :).
Ono kolikrát ani vyslovovat nejen nahlas ani potichu, mého partnera honí po internetu reklamy poté, co se o něčem jen bavíme :D :lol: (i když osobně si myslím, že občas goooglí ze spaní a pak se diví)
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod Začátečník » 1. říjen 2021 14:17

honza286 píše:
ivusakzkrabice píše:ek všech aplikací. Já myslela takovou tu akci contributorům za odměnu, ta by se hodila víc 8-)

Však jsem měl na mysli tuhle akci, normálně je už několik měsíců zveřejněná - 150 - 4999 prodejů = autor si může vybrat jeden z plánů (Photography, Illustrator, InDesign, Premiere Pro, After Effects), více jak 5000 prodejů = všechny plány dohromady a 1 prodej videa se počítá za 8. Berou to opět za kalendářní rok a ten kód člověk dostane v únoru 2022.

Moc prosím-můžete sem dát ještě jednou odkaz na tu akci? Už to tu někde je a nemohu to najít. Jedná se mi o toto-měl bych platit předplatné koncem listopadu a vzhledem k tomu, že dosáhnu na tu akci, tak nevím co udělat. Ten měsíc bez předplatného bych vydržel, lepší než zaplatit rok a tohle nechat propadnout.
Dík.
Začátečník

Příspěvekod admin » 1. říjen 2021 14:43

Začátečník píše:Moc prosím-můžete sem dát ještě jednou odkaz na tu akci? Už to tu někde je a nemohu to najít. Jedná se mi o toto-měl bych platit předplatné koncem listopadu a vzhledem k tomu, že dosáhnu na tu akci, tak nevím co udělat. Ten měsíc bez předplatného bych vydržel, lepší než zaplatit rok a tohle nechat propadnout.
Dík.

Jen malé upozorněni - když si zaplatíš rok a pak za měsíc dostaneš ten kupón na předplatné zdarma, tak pokud jej použiješ, tak se ti to prodlouží, takže budeš mít najednou předplacené dva roky. Prostě se to nekrátí :)
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod Začátečník » 1. říjen 2021 15:07

Dík, to je dobrá zpráva. Stejně bych ale rád ten odkaz. Bylo to někde na adobe help, ale nějak to prostě nemohu najít. Ten kód mi přijde automaticky?
Začátečník

Příspěvekod TomasK » 1. říjen 2021 16:17

Začátečník píše:Dík, to je dobrá zpráva. Stejně bych ale rád ten odkaz. Bylo to někde na adobe help, ale nějak to prostě nemohu najít. Ten kód mi přijde automaticky?

Ja mam porad modry prouzek na Dashboardu contributora (Adobe stock), kde odkazuji na akci a to uz jsem si v breznu aplikace instaloval. Doufam, ze pristi rok bude akce znovu :)
TomasK

Reputace: +32

Příspěvekod Začátečník » 1. říjen 2021 18:20

On totiž tady byl odkaz, kde se jasně psalo 150 stažení pro creative cloud a 150-5000 pro celé Adobe. Jenomže teď ať hledám jak hledám, tak se píše 300 stažení, ale nemohu najít ten odkaz co byl tady.
Začátečník

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock