Adobe stock / Fotolia

Re: Adobe stock / Fotolia

Příspěvekod shalom3 » 21. prosinec 2020 00:52

Můžeš vkládat stejné fotky do všech možných fotobank, jen dej pozor, aby sis někde nenastavila exkluzivitu. Některé fb exkluzivitu ani nenabízejí, u jiných je základní nastavení bez exkluzivity, jinde se dají nastavovat jako exkluzivní jednotlivé příspěvky. Obecně to však nemá valný význam, protože "exkluzivní" cena nebývá výrazně vyšší.
+ivusakzkrabice Hodnocení: +1
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Egeris » 17. říjen 2021 14:33

Ahoj, jde vám ostatním nahrávat videa na AdobeStock? Asi už 3 dny to zkouším a po úspěšném nahrání přes sftp se mi na webu to nové video prostě neukáže.
Hodnocení: 0
Egeris

Reputace: +117

Příspěvekod Návštěvník » 17. říjen 2021 15:57

Egeris píše:Ahoj, jde vám ostatním nahrávat videa na AdobeStock? Asi už 3 dny to zkouším a po úspěšném nahrání přes sftp se mi na webu to nové video prostě neukáže.

Dnes ráno jsem posílal videa (přes FileZillu) na AdobeStock a vše bylo OK :) (všechny videa byla hned na webu).
Návštěvník

IP: 83.208.50.xx

Reputace: 0

Příspěvekod Egeris » 17. říjen 2021 16:06

Návštěvník píše:
Egeris píše:Ahoj, jde vám ostatním nahrávat videa na AdobeStock? Asi už 3 dny to zkouším a po úspěšném nahrání přes sftp se mi na webu to nové video prostě neukáže.

Dnes ráno jsem posílal videa (přes FileZillu) na AdobeStock a vše bylo OK :) (všechny videa byla hned na webu).

Díky za info, mně to stále nějak nefunguje, tak zkusím napsat na support.
Egeris

Příspěvekod Louda » 22. říjen 2021 00:02

Poslal jsem jeden stromeček do do Adobe.Stock a zamítli ho.
To není až tak divný, ale když jsem se poptával proč, tak mimo jiný že tam prý mám podexponované stíny.
Můžete mně někdo vysvětlit, co to znamená?
Až do teď jsem si myslel, že stín je prostě stín, svetlejší, tmavší a třeba přechází až do černý.

Díky...
Louda

Reputace: +11

Příspěvekod Egeris » 22. říjen 2021 15:36

Pravděpodobně je to tím, že se ti ztrácí kresba v tmavých částech fotky. Je to něco jako přepal, akorát že v tmavých oblastech.
Egeris

Příspěvekod shalom3 » 22. říjen 2021 21:27

To je samozřejmě pravda, ale mně spíš připadá divný ten výraz podexponovaný - podexponovaná fotka je česky řečeno vyblitá. To si ale u stínu nedovedu představit - může být jemný a nevýrazný nebo naopak tvrdý a prakticky černý, ale jak by vypadal podexponovaný, to mi není jasné.
Upřímně řečeno, důvody vyhazovů v různých fotobankách jsou leckdy kuriozní, o tom se tady na fóru dost psalo ;)
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod PandaWild » 22. říjen 2021 21:37

Technicky: hodně pixelů s hodnotou 255 = přeexponované, hodně pixelů s hodnotou 0 = podexponované. Podobně to vyhodnocuje i Photoshop. Pixely s hraničními hodnotami 0 a 255 se mají vyskytovat jen ojediněle, nesmí to být souvislé oblasti, to je příznak přeexponování a podexponování (= přetečení jasu oblasti mimo rozsah). Černá a bílá plocha musí být lehce zašuměná.

U pokažených fotek se to dá "napravit" tak, že se lehce stáhnou hranice Levelu, aby nezasahovaly do hraničních oblastí 0 a 255. V tom případě to fotobanka nevyhodnotí jako chybu pře/pod-exponování (což je podvod, ale funguje).
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Marian » 11. listopad 2021 20:23

Ahojte, uz sa vam stalo, ze na AdobeStock sa vam znizil pocet nahratych a schvalenych suborov? Este zaciatkom tyzdna som ich mal dohromady 3517 a dnes uz iba 3513. Pri takomto mnozstve nedokazem zistit ci to boli fotky alebo video...a uz vobec nie PRECO :shock:
Ziaden mail alebo sprava mi neprisla.
V minulosti, ked mi iStock pri zmene politiky zopar fotiek vymazal (vadili im stereotypy), aspon mi to dal vediet mailom.
Marian

Reputace: +28

Příspěvekod Ubu Mbekele » 11. listopad 2021 22:48

To je teď taková móda. Na šutru jsem už potenciálně urazil kdekoho a kdeco, takže už také proběhla nějaká varování i mazání. Jinde je to podobné a občas taky ani nenapíšou, protože to už je uvedeno třeba na 27 straně podmínek spolupráce. Nešťoural bych se v tom...
Ubu Mbekele

IP: 85.163.138.xx

Reputace: 0

PředchozíDalší

Zpět na Fotolia