od Artush » 9. únor 2022 21:24
Pro Admina:
Photostock v placené verzi jsem používal dlouho (stále ho mám nainstalovaný), ale program nebyl dlouho aktualizovaný a nějak mi nenačítali některé fotobanky (myslím POND5) klíčová slova zapsaná tímto programem.
Metadata jde v IMS Studio nakopírovat do MEMO (do paměti) a pak je jednotlivě nebo hromadně vložit do vybraných fotek nebo videí obdobně jako v Photostock.
IMS Studio nepoužívá databázi, jako Photostock, takže neumí vyhledávat mimo adresář. Na to používám Zoner Photo Studio, který má hledání a filtrování naprosto dokonalé. Stačí si udělat katalogy. Mám asi 20 000 popsaných fotek které mám indexované a není problém cokoli rychle najít. Ze Zoneru pak musím zkopírovat klíčová slova, popis a název. Každou položku ale musím kopírovat zvlášť.
Zajímavá je i analýza klíčových slov (verze IMS Studio PRO):
Vyberete 2 nebo více souborů a kliknete na tlačítko Analyzovat.
Otevře se okno Analýza metadat, která poskytne stručný statistický přehled:
minimální počet klíčových slov, maximální počet klíčových slov, průměrný počet slov a jejich průměrná jedinečnost. To pro mě není moc důležité.
Co je pro mě ale důležité je, že zobrazí:
- společná klíčová slova které obsahuje výběr (hodí se pro kontrolu společných klíčových slov pro tuto sérii (například pro krajiny z dronu, které by měli všechny obsahovat: drone, aerial, above, landscape, view, top, flying, high, angle, bird eye + lokaci) pak mohu hromadně přidat nebo odebrat ve všech označených souborech jedno a více klíčových slov
- jednou použitá klíčová slova
- opakující se slova
- seznam všech klíčových slov se zobrazí vizuálně
www.artushfoto.eu
https://www.instagram.com/artushfoto.eu/
www.facebook.com/artushfoto.eu