Fotoaparát

Diskuse o focení, fotografickém vybavení, fotografických technikách, zpracování fotek

Re: Fotoaparát

Příspěvekod PandaWild » 25. květen 2022 07:48

Ubu Mbekele píše:...Tělo stříbrolesklé, černé, nebo s kočičkou?...
Foťák s kočičkou bych bral! :shock:
Hodnocení: 0
PandaWild

Reputace: +2005

Příspěvekod ivusakzkrabice » 25. květen 2022 20:58

PandaWild píše:
Ubu Mbekele píše:...Tělo stříbrolesklé, černé, nebo s kočičkou?...
Foťák s kočičkou bych bral! :shock:

Panda chce mít o chlup lepší fotky :D
+PandaWild Hodnocení: +1
ivusakzkrabice

Reputace: +751

Příspěvekod Dusan » 27. květen 2022 14:56

Painter píše:Tak co říkáte na novinky R7 a R10 od Canonu?

Podle mě to nevypadá vůbec špatně. Jsem teda příznivcem full frame senzorů, ale na cestování atd mám taky APS-C akorát od Fuji, mají parádní objektivy. Možná bude težké rozhodování mezi těmato foťáky a RP, cenově je to dost podobné. Asi bude záležet kdo co fotí.
Za mě to Canonu docela chybělo, takže palec hore. ;)

Teď jen na to vydělat, po těch 10c to jde pomalu :lol:
Dusan

Reputace: +61

Příspěvekod ivusakzkrabice » 19. srpen 2022 15:02

Koukám, že hlavní hráči pohřbili vývoj zrcadlovek
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekon ... let-211388
ivusakzkrabice

Příspěvekod Ubu Mbekele » 20. srpen 2022 20:03

Celkem nesejde na tom, čím člověk fotí...
Je otázka jak dlouho ještě bude možné se fotografováním uživit.
Ubu Mbekele

IP: 85.163.138.xx

Reputace: 0

Příspěvekod Painter » 21. srpen 2022 09:57

Ubu Mbekele píše:Celkem nesejde na tom, čím člověk fotí...

Tohle podle mě hlavně platí pro hobíka, který si vycvakne fotku z výletu a dá si jí v malým rozlišení na IG. Tam asi platí, že kdyby si přivstal pohrál s kompozicí atd.... byla by to 100x lepší, než když si koupí lepší techniku.
Ale myslím že v případě, kdy člověk něco dělá na prodej (za peníze) tak by trochu odpovídající techniku k tomu měl mít. Já sám když natáčím videa, pak každý složitě odšumuji, další práce s klíčováním, nahráváním, atd. a pak mi stejně půlku vyhodí pro noise, tak to trochu nas...naštve. Asi by vyhodili i z lepší techniky ale asi né v takové míře.
Zrovna nedávno jsem narazil třeba na toto video - https://www.youtube.com/watch?v=U3JniZHrtqg
Podle mě to tam má extrémně soft, ale když vidím srovnání třeba cca ve 4:55 a to má na tom foťáku ještě lepší čip než já tak si pak říkám jak moc je to opravdu o skillu a že je jedno čím fotíš.
Painter

IP: 178.255.168.xx

Příspěvekod castyhost » 21. srpen 2022 10:07

mezi telem za 20 a 40tis je rozdil v kvalite vystupu klidne 50%
mezi telem za 40 a 80tis je rozdil v kvalite 10-15%, cenovy rozdil delaji ficury a kusova vyroba

u skel je to podobne
castyhost

IP: 92.240.175.1xx

Příspěvekod ivusakzkrabice » 21. srpen 2022 11:01

No když vidím, co leze za obrázky z tý umělý inteligence, tak můžeme s klidem zahodit foťáky, bohatě si vystačí s tím, co už nafoceno bylo, vypadá to, že nás už potřeba nebude.. jak ono to v tom filmu bylo.. "na podzim prodám foťák a na jaře už necvaknu" :lol:
+Bananaboy, +PandaWild Hodnocení: +2
ivusakzkrabice

Příspěvekod shalom3 » 21. srpen 2022 19:00

Painter píše:
Ubu Mbekele píše:Celkem nesejde na tom, čím člověk fotí...

Tohle podle mě hlavně platí pro hobíka, který si vycvakne fotku z výletu a dá si jí v malým rozlišení na IG. Tam asi platí, že kdyby si přivstal pohrál s kompozicí atd.... byla by to 100x lepší, než když si koupí lepší techniku.
Ale myslím že v případě, kdy člověk něco dělá na prodej (za peníze) tak by trochu odpovídající techniku k tomu měl mít. Já sám když natáčím videa, pak každý složitě odšumuji, další práce s klíčováním, nahráváním, atd. a pak mi stejně půlku vyhodí pro noise, tak to trochu nas...naštve. Asi by vyhodili i z lepší techniky ale asi né v takové míře.
Zrovna nedávno jsem narazil třeba na toto video - https://www.youtube.com/watch?v=U3JniZHrtqg
Podle mě to tam má extrémně soft, ale když vidím srovnání třeba cca ve 4:55 a to má na tom foťáku ještě lepší čip než já tak si pak říkám jak moc je to opravdu o skillu a že je jedno čím fotíš.

Jasně, pokud někdo fotí za účelem výdělku, tj. někdo mu opravdu dobře zaplatí, tak by měl mít kvalitní techniku. Za účelem prodejů na fb s vyhazováním kvůli nesmyslům, případně prodejům za desetník stačí opravdu cokoli. Já nemám kvalitní fototechniku a dávám na fb spíše počítačová videa. Fotek jen pár. Kupodivu, prodávají se spíš ty, o kterých jsem sama chvíli uvažovala, jestli je nesmazat.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Painter » 22. srpen 2022 13:31

Tohle je trochu pristup - jsem truhlář z vesničky a platí mi málo tak dělám nábytek sekerou, až mi budou dávat 100k za skříň tak si koupím stroje. Takhle to asi nefunguje.
Rozumím jak to myslíš taky se mi prodává něco co jsem chtěl smazat a taky me stvou nízké prodeje. Ale porad ti za to nekdo dava penize, nejsou to srdicka na IG. Jednou to dáváš na prodej, chceš za to peníze, tak by to mělo technicky trochu odpovídat, ideálně i námětem, kompozici použitelností atd. To nemluvím o prodeji za 30, 50, 100$ + profit FB a zákazník dostane výstup z 10 let staré techniky, kde je sum a je to neostre.
Navíc trávit čas tvorbou kterou pak někdo vyhodí je dost ubijejici. A vím že mají pravdu, že to nejaka technicka pecka neni.
Painter

IP: 2a00:1028:96d4:1602:4d51:27f1:919e:fexx

PředchozíDalší

Zpět na O focení