Vlákno stížností a nářků

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Vlákno stížností a nářků

Příspěvekod Fauren » 21. září 2022 10:37

Egeris píše:Tak istock u mě naprostá katastrofa, nejnižší měsíční výdělek za poslední 3 roky... :lol:

Mám to samé za srpen mám 1/10 toho co za červenec.. masakr... Snad září bude zpět.. nechápu:D
Hodnocení: 0
Fauren

Reputace: +67

Příspěvekod PandaWild » 21. září 2022 15:27

PandaWild píše:...I když autoři dají software pro AI volně k dispozici, tak na zdrojové obrázky je copyright, ve výsledku je poznat otisk z čeho se učilo....
Asi jsem to přivolal, omlouvám se. :shock: iStock zakázal AI obrázky typu Dall-E, právě kvůli copyrightu na trénovací obrázky. (a smaže i přijaté AI obrázky) Ostatní fotobanky budou jistě následovat.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod ivusakzkrabice » 21. září 2022 20:57

Taky to stálo za prd, ale nemůžeme si stěžovat na AI, její tvorba bude vymazána a nebude akceptována :) bylo to v mailu..

Effective immediately, Getty Images will cease to accept all submissions created using AI generative models (e.g., Stable Diffusion, Dall‑E 2, MidJourney, etc.) and prior submissions utilizing such models will be removed.

There are open questions with respect to the copyright of outputs from these models and there are unaddressed rights issues with respect to the underlying imagery and metadata used to train these models.

These changes do not prevent the submission of 3D renders and do not impact the use of digital editing tools (e.g., Photoshop, Illustrator, etc.) with respect to modifying and creating imagery.

Best wishes,

Getty Images | iStock
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod admin » 22. září 2022 10:43

Je to poměrně logické, čekal jsem, že to přijde. Spíše by mě zajímalo, jak budou fotobanky rozeznávat, zda se jedná o tvorbu AI :)
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod PandaWild » 22. září 2022 11:29

Budou na to mít AI rozeznávače, jak jinak v dnešní době. :D
+ivusakzkrabice Hodnocení: +1
PandaWild

Příspěvekod ivusakzkrabice » 22. září 2022 14:15

Mám dojem, zda i každá AI něco do fotky nepřidává, aby to šlo rozeznat. No a pokud ne, tak budeme holt dodávat důkazy ke každé zajímavěji vyfocenému snímku :)
Už od začátku bude jasné, že by se tam těžko hledaly mantinely pro práva..
ivusakzkrabice

Příspěvekod honza286 » 19. říjen 2022 19:02

Po dlouhé době prodej na Alamy, jen nevím, zda je to k smíchu nebo k pláči - fotka prodána za 3,79 USD, z toho si vzal nějaký další distributor 40 % (1,52 USD) a následně z toho zbytku Alamy dalších 80 % (1,82 USD) - ve výsledku je to pro mě výdělek 0,45 USD - úžasných 11,87 %. Opravdu zlaté Getty Images s 15 % a mnohonásobným množstvím prodejů. A pomalu líp už vychází i shutterstock, bohužel :( Přitom ještě ne tak dávno tomu byla Alamy i při nižším množství prodejů obstojná fotobanka díky větším částkám, za které prodávali - bohužel při prodejích za ty nižší částky a doslova tristnímu množství prodejů a při prodeji přes distributory - a Alamy navíc nikde v podmínkách ani neuvádí ta procenta pro distributory - dříve to v podmínkách bylo, takže teoreticky můžou dát distributorům místo 40 % i 70 % a z těch zbylých 30 % si vzít 80 / 60 procent a nikdo s tím nic neudělá.
honza286

Reputace: +70

Příspěvekod Painter » 20. říjen 2022 06:30

admin píše:Je to poměrně logické, čekal jsem, že to přijde. Spíše by mě zajímalo, jak budou fotobanky rozeznávat, zda se jedná o tvorbu AI :)

Zřejmě budou vyhazovat co se jim zdá podezřelé. Právě mi na iStocku vyhodili ilustraci upravenou aplikací s podobným efektem jako AI, ale je to moje ilustrace upravená. AI program jsem nikdy otevřený neměl.
Painter

IP: 178.255.168xx

Reputace: 0

Příspěvekod PandaWild » 20. říjen 2022 08:29

To bude těžké dokazovat. :cry: Nedá se tam napsat poznámka "NO AI', protože to zas vyhodí automat který tam najde "AI".
PandaWild

Příspěvekod ivusakzkrabice » 20. říjen 2022 20:57

Nebo pak všechno bude DIY :) tam AI není.. ;)
ivusakzkrabice

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse