FineArtAmerica

Diskuse o ostatních - menších - fotobankách, jako je CanStockPhoto, Depositphotos, StockFresh, CutCaster, YayMicro a další

FineArtAmerica

Příspěvekod ladislav.kolin » 18. září 2022 19:57

Zdravím,

měl bych prosím jen pár dotazů na Fine Art America market place. Věřím, že vy zkušenější budete znát odpovědi.
1) Měnili jste nějak výrazně ceny v nastavení za jednotlivé produkty? Nebo mám nechat default?
2) Pokud nahraju vlastní kresbu, budu si muset ještě vybírat pro které produkty ji plánuji využít anebo bude automaticky dostupný pro všechny nabízené od plakáty přes tašky až po polštáře?
3) Je v pořádku nahrávat díla, která nabízím i na ostatních fotobankách?

Moc děkuju
Hodnocení: 0
ladislav.kolin

IP: 178.255.168.1xx

Reputace: 0

Re: FineArtAmerica

Příspěvekod old shutterhands » 20. září 2022 06:42

Ceny si určuješ sám, ale možno sa ti zobrazí nejaká doporučená cena.
Sám si musíš nastaviť všetky kategórie, kde povoľuješ použitie svojej kresby.
Na Fineart mám celkom iné portfólio kresieb ako na fotobankách. Ceny za ktoré sa produkty s tvojimi kresbami budú predávať sú vyššie ako na fotobankách. Fineart je trochu viac o umení a fotobanky sú viac komerčné. Je len na tebe čo budeš kde predávať a za koľko. Všade je potrebné ponúknuť kvalitu a treba mať šťastie. Moje predaje na Fineart sú zanedbateľné. ALe už keď som tam raz zavesil veci, tak tam visia
+PandaWild Hodnocení: +1
old shutterhands

IP: 195.12.151.xx

Příspěvekod PandaWild » 20. září 2022 07:41

Když se dobře připraví Default Settings, tak je nahrávání pak už snadné a rychlé. Ceny mi přijde optimální nastavovat jak je to i na jiných fotobankách zvykem - provize asi tak 25% z koncové ceny. Tedy "Your Mark-Up" nastavuji na 1/3 z "Base Price". Na to, že jsem na fotobanku už několik let nesáhl, tak prodeje jsou stále dostatečně zajímavé na to, abych si stále platil Premium účet. Dokonce pozoruji, že i když na ostatních fotobankách zisky časem klesají, tady spíše rostou. Ale všímám si, že se stále častěji prodávají jen některé obrázky a ostatní mizí, asi mají řazení výběrů podle prodejnosti. Kdybych teď zrušil Premium a nechal jen těch pár úspěšných obrázků, asi by to vyšlo nastejno (kdo ale mohl vědět předem, které budou ty úspěšné?)
PandaWild

Reputace: +1981

Příspěvekod Fauren » 21. září 2022 09:27

Je to tak jak říká Panda, pokud prodáš určitý obrázek, prodává se častěji.. Je hodně posunutý dopředu. FAA je spíše pro umělce s dobrými fanoušky a tohle je něco jako e-shop pro ně.. Proto je výhodné mít hodně sledujících na twitteru, pinterestu, instagramu.. Já osobně se tam snažím prosadit 2 roky už a zatím nic moc, ale je to kvůli malé fanouškovské základně a hlavně že FAA je pro americký trh protože asi před rokem zvýšili o dost % shipping do Evropy. Podstatě za shipping dáš více než za produkt
Fauren

Reputace: +64

Příspěvekod PandaWild » 21. září 2022 10:07

Když jsem nahrával obrázky, nechával jsem je zveřejňovat na Twitteru a Pinterestu - a překvapovalo mě, jak moc to zvedalo návštěvnost. I vzájemné lajkování a komentování s jinými vystavovateli hodně zvedalo sledovanost. Předpokládal bych, že tohle prodejnost neovlivní, protože ti sledující nejsou potenciální kupci. Ale je možné, že FA se při řazení řídí i úspěšností u sledujících a v tom případě i lajkování a počet zobrazení může zvedat prodejnost ... nevím, možná to tak je (já jsem s počty prodejů spokojený).
PandaWild

Příspěvekod Fauren » 21. září 2022 10:29

PandaWild píše:Když jsem nahrával obrázky, nechával jsem je zveřejňovat na Twitteru a Pinterestu - a překvapovalo mě, jak moc to zvedalo návštěvnost. I vzájemné lajkování a komentování s jinými vystavovateli hodně zvedalo sledovanost. Předpokládal bych, že tohle prodejnost neovlivní, protože ti sledující nejsou potenciální kupci. Ale je možné, že FA se při řazení řídí i úspěšností u sledujících a v tom případě i lajkování a počet zobrazení může zvedat prodejnost ... nevím, možná to tak je (já jsem s počty prodejů spokojený).

Souhlasím s tebou, že to lajkování a komentování nezvedá prodejnost, protože to dělám teď pravidelně napříč mnoha skupinami co 2 dny a za měsíc tohoto dělání prodej nulový. Ale je pravda, že ty snímky, které jsem projel tímto procesem, mají 4-5x větší sledovanost ani když už je znova neprojedu. A po měsíci se mi zvedla denní navštěvnost na 300-400 i když nic nedělám, předtím to byla třeba jen 100
Fauren

Příspěvekod Fauren » 21. září 2022 10:41

Není mi ale jasné jak ti lidi, co tam přispívají jsou schopni odpovídat pod každý obrázek na každý koment, když denně dostanou třeba 300 komentů a všude je "thank you". Nechce se mi věřit, že každý komentář si rozkliknout a napíšou to, ale asi ano.. :)
Fauren

Příspěvekod ladislav.kolin » 22. září 2022 11:09

Děkuju za odpovědi, ale ještě se zeptám, prodáváte kromě FAA i na jiných print-on-demand webech?

Co třeba Printify nebo Printiful?
Díky
ladislav.kolin

IP: 178.255.168.1xx

Příspěvekod PandaWild » 22. září 2022 11:28

Ze začátku jsem zkusil i pár menších, jako např. ArtPal, ale to byl hrubý omyl, tam se neprodalo za roky vůbec nic.
PandaWild

Příspěvekod Pavlos » 22. září 2022 20:40

A co tuzemské print služby/stránky? Má cenu stát se přispěvatelem? Nezkoušel někdo?
Pavlos

IP: 78.80.115.1xx

Další

Zpět na Ostatní microstock fotobanky