Navstevnik_3 píše:Pro
Admina: docela me prekvapilo jestli jsi na 0,36 - to by znamenalo ze i "veteranum" ubylo prodeju za lepsi castky? A muzu se zeptat jestli jeste nahravas nove prace? Kazdopadne bych Ti chtel zpetne podekovat, diky Tobe jsem se k FB nekdy v roce 2014 dostal - minimalne do 2021 to byla hodne dobra jizda

a krome financni odmeny me to hodne naucilo.
No právě kvůli tomu jsem si to RPI počítal - i když se do nejvyššího levelu dostanu někdy v září, tak stejně průměrný výdělek se limitně blíží k 0.3 a to tam mám občas (nebo spíše pravidelně) i nějakou extended licenci. Ale prodeje jdou na shutteru už nějaký ten rok dolů a to i přesto, že stále ještě nahrávám nové věci.
A k tvým dotazům - ano stále ještě nahrávám, ale zrovna na Shutteru se ty novinky moc neprodají, za rok 2022 to vypadá v průměru na jeden prodej na jednu novinku (a to to jsou docela kvalitní vektory). Naštěstí mě živí to portfolio z let minulých, takže se mi to pořád ještě vyplácí a některé věci se prodávají násobně více až po roce nebo dvou. Otázka je, jak dlouho se to vyplatí tuhle fotobankovou bestii krmit

A máš pravdu, že v dnešní době jsou větším benefitem dovednosti získané z tvorby pro fotobanky než ty vlastní fotobankové výdělky. Nezávidím těm, co by se rozhodli začít teď prodávat ve fotobankách, ty výdělky bez velkého portfolia musí být minimální.
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz