Adobe - schvalování obrázků

Re: Adobe - schvalování obrázků

Příspěvekod ivusakzkrabice » 19. duben 2023 20:42

Koukala jsem zatím jen na midjourney a pár obrázků člověk vygeneruje zadarmo a pak se platí, jelikož jsem na tom s časem bídně, tak jsem to zatím ani zadarmo nezkoušela. Tohle bude možná pro začátek zajímavější, princip je stejný. Pak ty obrázky můžu dávat do fotobank? Nebo je to zatím jen taková hračka?
Hodnocení: 0
ivusakzkrabice

Reputace: +738

Příspěvekod Bananaboy » 19. duben 2023 20:48

Je to hračka. Nesmie sa to používať na komerčné účely. Možno sa to bude dať použiť na YouTube v nemonetizovaných videách. Dolu v rohu je vodoznak, ktorý sa síce dá orezať (viz môj obrázok), zmazať a podobne, ale na Adobe by si to asi aj tak poznali.
+ivusakzkrabice Hodnocení: +1
Bananaboy

Reputace: +1047

Příspěvekod ivusakzkrabice » 19. duben 2023 20:56

Zatím využívám jen chatbota, učím ho pro mě psát keywordy :)
Firefly zkusím, syn chtěl fotku se svým hrdinou - králíčkem Bingem, tak to bude asi lepší než to bastlit ve photoshopu nebo platit midjourney :) :lol:
ivusakzkrabice

Reputace: +738

Příspěvekod Teamen » 21. duben 2023 08:41

Ahoj fotobankéři. Zrušil jsem před 3 měsíci svůj účet na Adobe Stocku. Účet tedy neexistuje a nepřihlásím se, což je správně, ale moje obrázky Adobe Stock vesele prodává dál https://stock.adobe.com/cz/contributor/ ... url=detail
Psal jsem několikrát na mail@info.adobesystems.com i na adobepr@adobe.com, ale nikdo nereaguje, neodpovídá. Nemáte ještě nějaký jiný e-mail nebo radu, jak to vyřešit. Nelíbí se mi, že se obohacují na mém obsahu, chodí mi dokonce e-maily o prodejích, ale jinak nemůžu nic dělat. Je to porušování autorských práv. Díky moc.
Teamen

IP: 212.79.110.xx

Reputace: 0

Příspěvekod castyhost » 21. duben 2023 09:14

neni to porusovani autorskych prav, je to tvoje chyba, ze jsi si neprecetl podminky za kterych pouzivas AS

casem tvoje dila z prodeje zmizi, ten cas bude v radech vetsich mesicu, zisk si AS necha

at budes psat komu chces, nema to cenu, uz je pozde

Mozna si posypej hlavu a hezky je popros o znovuotevreni uctu
a mozna ti vyhovi
castyhost

IP: 92.240.163.xx

Příspěvekod Teamen » 21. duben 2023 10:05

Díky za radu. Ano, mohl bych si vyhradit několik měsíců na podrobnou analýzu podmínek za asistence placených právníků, ale řekněme si to na rovinu - na to nikdo nemá kapacitu. Čert to vem, měl jsem vše promazat, dokud jsem účet měl. Zkušenost do budoucna. Díky.
Teamen

IP: 212.79.110.xx

Příspěvekod castyhost » 21. duben 2023 10:16

jj, nema smysl si mazat med

zkusil bych tu pokoru a sypani hlavy, pomohlo mi to na SS, IS a 2x na AS... jsem seriozni, mam hladovy deti, jsem cernej, hendikepovanej atd, zabralo to zatim
castyhost

IP: 92.240.163.xx

Příspěvekod laiknovy » 3. květen 2023 13:18

Ke svému překvapení zjišťuji, že AdobeStock je na kvalitu posílaných fotografií vskutku mnohem přísnější než Shutterstock. Vlastně jsem to tak trochu čekal, ale i tak mne ten rozdíl překvapil. Zatímco na Shutterstocku mi odmítli z cca 230 poslaných fotek asi tři, na AdobeStocku mám prozatím 2 fotky akceptované a 4 odmítnuté. Koukám, že si kvalitu dost hlídají. Škoda, že vyjma naprosto nic neříkajícího obecného prohlášení tu nevidím konkrétně, co se jim nelíbilo.

Mezi pozitiva mohu počítat fakt, že na Shutterstocku se mé celoživotní příjmy včera dostaly přes 1 dolar :-). Za tři měsíce a 230 poslaných fotek je to ale dost velké fiasko :-)
laiknovy

Reputace: +10

Příspěvekod Egeris » 5. květen 2023 10:02

Jak dlouho vám trvá schválení fotek na Adobe? Já už je tam mám 13. den a stále nic.
Egeris

Reputace: +114

Příspěvekod PandaWild » 5. květen 2023 10:20

Ta doba se neustále prodlužuje, jsem na 19 dnech. Myslím ale že selektují, úspěšnější autory schvalují přednostně, a málo zajímavé stále více odsouvají.
PandaWild

Reputace: +1981

PředchozíDalší

Zpět na Fotolia