Adobe - schvalování obrázků

Re: Adobe - schvalování obrázků

Příspěvekod xLUP » 2. červen 2023 14:20

Marian píše:V poslednej dobe mi Adobe vyhadzuje skoro vsetky fotky a absolutne netusim preco. Este pred pol rokom to bolo vpohode, obcas jedna-dve nepresli, ale ked som ich dal znova, tak uz presli. Teraz je to ako zakliate. Tiez to mate tak?

Mam presne to same. Asi dva mesice zpet to zacalo bejt problem a vsechno na Adobe je odmitnuto diky spatne kvalite. Sem tam neco projde, ale prestal jsem to posilat, pockam. Mimochodem, oproti tomu Shutter zacal vicemene vse brat - najednou zadnej problem s kvalitou. Bavime se o stale stejnych fotkach. Takze plnim portfolio Shutteru a ohledne Adobe cekam :-)

Asi si prohodili ten schvalovaci proces a ted holt musime cekat na dalsi zmenu.
Hodnocení: 0
xLUP

Reputace: +3

Příspěvekod Marian » 2. červen 2023 14:25

xLUP píše:
Marian píše:V poslednej dobe mi Adobe vyhadzuje skoro vsetky fotky a absolutne netusim preco. Este pred pol rokom to bolo vpohode, obcas jedna-dve nepresli, ale ked som ich dal znova, tak uz presli. Teraz je to ako zakliate. Tiez to mate tak?

Mam presne to same. Asi dva mesice zpet to zacalo bejt problem a vsechno na Adobe je odmitnuto diky spatne kvalite. Sem tam neco projde, ale prestal jsem to posilat, pockam. Mimochodem, oproti tomu Shutter zacal vicemene vse brat - najednou zadnej problem s kvalitou. Bavime se o stale stejnych fotkach. Takze plnim portfolio Shutteru a ohledne Adobe cekam :-)

Asi si prohodili ten schvalovaci proces a ted holt musime cekat na dalsi zmenu.

Ano, s tym Shuttrom je to rovnake aj u mna. Akurat ze ich musim davat po jednej-dvoch. Vo vacsich mnozstvach to zas zamietaju...
Marian

Reputace: +26

Příspěvekod xLUP » 2. červen 2023 14:34

Je to zajimava zmena, podle me Shutter ted pravidla pro prijem uvolnil a naopak Adobe filtry utahlo. Alespon to jsem za posledni + - ctvrtrok vypozoroval. Se stejnym problemem - odmitnuti na Adobe se dle zahranicnich for setkava vice lidi. Tak uvidime co bude dal.

Docela pobavi kdyz odmitnuta fotka na Adobe se na Shutteru proda (az na tu cenu, pak se clovek smat prestane) ...
+Marian Hodnocení: +1
xLUP

Reputace: +3

Příspěvekod ivusakzkrabice » 3. červen 2023 05:03

S fotkama fakt blbnou, sem tam fakt víc vyhazujou. S vektory je to OK, dělám sice sem tam kousek za pár dní, ale nevyhazují nic ani pro podobnost, což u vektorů shutterstock dělá.
ivusakzkrabice

Reputace: +738

Příspěvekod Louda » 25. červenec 2023 21:41

Nejsem si tím úplně jistý, ale řekl bych, nebo se i skoro vsadil, že v tom modrém proužku při uploadu nových obrázků na Adobe bylo ještě do nedávna, že to ty obrázky budou schválené "během několika dnů".
Ale dneska jsem zaregistroval tohle: "...your files will be reviewed as soon as possible, moderation may take up to 4 weeks."

Ale možná to tam je už delší dobu, jen jsem nevšiml dříve...
+ivusakzkrabice Hodnocení: +1
Louda

Reputace: +11

Příspěvekod admin » 30. červenec 2023 14:43

Louda píše:Nejsem si tím úplně jistý, ale řekl bych, nebo se i skoro vsadil, že v tom modrém proužku při uploadu nových obrázků na Adobe bylo ještě do nedávna, že to ty obrázky budou schválené "během několika dnů".
Ale dneska jsem zaregistroval tohle: "...your files will be reviewed as soon as possible, moderation may take up to 4 weeks."

Ale možná to tam je už delší dobu, jen jsem nevšiml dříve...

Myslím, že to je tím, že Adobe pracovníci ze schvalovacího procesu si berou každý rok celozávodní dovolenou na začátku července. Alespoň mi o tom vždy píšou email, ale už jsem ho smazal, tak to nedohledám přesně.
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +582

Příspěvekod ivusakzkrabice » 30. červenec 2023 20:04

Tohle dlouhé schvalování trvá déle, ledaže by měli celozávodní dovolenou už od cca od dubna.. :)
+PandaWild Hodnocení: +1
ivusakzkrabice

Reputace: +738

Příspěvekod Ubu Mbekele » 1. srpen 2023 11:28

Tohle je daleko lepší, než dřívější přibrzdění výdělku těch příliš nahrávajících...
Ubu Mbekele

IP: 85.163.138.xx

Reputace: 0

Příspěvekod Louda » 25. srpen 2023 20:00

Tak jsem si všiml, že před pár dny přibyla další žlutá lišta s varováním u nahrávání nových obrázků a dneska to ještě vyšperkovali o další, tentokrát pop up okénko s ještě delším seznamem výstrah a se zaškrtáváním a výstrahou, že kdo bude přistižen, tomu bude ustřižen..., to tam ještě před 3 dnama nebylo.
Louda

Reputace: +11

Příspěvekod Martin z kopce » 25. srpen 2023 21:07

Protože si všimli, že mají ve sbírce schváleno tak "milion" obrázků vytvořených pomocí AI, které toto porušují. Prý nastalo velké blokování účtů tvůrců AI obrázků, kteří si nedávají pozor na rozpoznatelné značky, nebo dokonce jejich obrázky imitují umělecké styly konkrétních populárních světových autorů a aby to mělo úspěch, mají napsáno v popisku koho imitují.
Martin z kopce

Reputace: 0

PředchozíDalší

Zpět na Fotolia