Slávim

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Slávim

Příspěvekod laiknovy » 20. září 2023 15:54

ivusakzkrabice píše:Kousek fotobankového štístka přistálo na mém portfoliu a fotka obyčejných denivek z městského záhonu v Chotěboři přidala do mé zářiové nevalné sbírky dolarů 36 dalších kousků..

Denivka pravíš? Tak tohle bude dozajista jedna z mnoha chyb, které při uploadu na fotobanky dělám. Jako celoživotní Pražák a pecivál se v přírodě moc nevyznám, takže když nějakou květenu na fotobanku uploadnu, většinou to popíši ve stylu "pěkná modrá květina" :-). Svého času jsem hodně fotil kůry stromů a také zde jsem v názvu ani v klíčových slovech nenapsal, o jaký strom jde. Tedy s výjimkou břízy, kterou poznám i já :-). Používáš nějaký online software na rozpoznávání květin, nebo jsou tvé znalosti přírody natolik encyklopedické, že ti není podobné pomoci třeba?
Hodnocení: 0
laiknovy

Reputace: +10

Příspěvekod shalom3 » 20. září 2023 23:03

Při určování rostlin je docela účinná aplikace Plantnet, jsou zde jak latinské názvy, tak i české.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod ivusakzkrabice » 17. listopad 2023 10:10

Tak fotka na šutru za 31 USD v dnešní době překvapí a hlavně potěší :)
a když k tomu přibere páreček pětidolarových přátel.. :)
+Pedro, +admin, +shalom3 Hodnocení: +3
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod BOTANY BAY » 17. listopad 2023 14:48

Pokud by někdo toužil zvýšit své prodeje u kategorie okrasné rostliny, určím 50 kč/ fotka případně 500Kč /hod konzultace. Praha 4, někde v kavárně. Mám na to školu. Čas a hodinu domluvíme. AHOJ
BOTANY BAY

IP: 85.163.84.xx

Reputace: 0

Příspěvekod ivusakzkrabice » 17. listopad 2023 15:40

laiknovy píše:
ivusakzkrabice píše:Kousek fotobankového štístka přistálo na mém portfoliu a fotka obyčejných denivek z městského záhonu v Chotěboři přidala do mé zářiové nevalné sbírky dolarů 36 dalších kousků..

Denivka pravíš? Tak tohle bude dozajista jedna z mnoha chyb, které při uploadu na fotobanky dělám. Jako celoživotní Pražák a pecivál se v přírodě moc nevyznám, takže když nějakou květenu na fotobanku uploadnu, většinou to popíši ve stylu "pěkná modrá květina" :-). Svého času jsem hodně fotil kůry stromů a také zde jsem v názvu ani v klíčových slovech nenapsal, o jaký strom jde. Tedy s výjimkou břízy, kterou poznám i já :-). Používáš nějaký online software na rozpoznávání květin, nebo jsou tvé znalosti přírody natolik encyklopedické, že ti není podobné pomoci třeba?

Omlouvám se, dotak jsem přehlédla, většinu, co fotím znám a pokud ne, tak chodím sem https://www.facebook.com/groups/1651060578459173
ivusakzkrabice

Příspěvekod shalom3 » 17. listopad 2023 16:14

Také hodně dobrý nástroj je apka Plantnet. Ze začátku mě nepustila dál, jak nějakých 500 m od domu ;) a i když nějaké kytky znám, tak jsem se divila, kolik toho neznám. Umí to všechno možné, i zahradní rostliny, i s latinskými názvy (krom českých).
shalom3

Příspěvekod ivusakzkrabice » 17. listopad 2023 16:49

shalom3 píše:Také hodně dobrý nástroj je apka Plantnet. Ze začátku mě nepustila dál, jak nějakých 500 m od domu ;) a i když nějaké kytky znám, tak jsem se divila, kolik toho neznám. Umí to všechno možné, i zahradní rostliny, i s latinskými názvy (krom českých).

Občas to někdo na tom facebooku podle toho určuje, asi 80 % je to OK, ale pak to občas fakt nesmyslně ustřelí do úplně jiných typů.
ivusakzkrabice

Příspěvekod shalom3 » 17. listopad 2023 17:13

To je pravda, občas to ustřelí, ale většinou je k jedné rostlině celá řada fotek, takže když má člověk trpělivost, tak si může porovnat postupně květy, listy apod. Taky to tam kontrolují. Ale některé rostliny jsou si značně podobné, tak je dost problém je správně určit. jen podle fotky - to je třeba už mít to v ruce a pitvat se opravdu v úplných detailech.
shalom3

Příspěvekod Bananaboy » 19. listopad 2023 00:20

Bananaboy píše:Slávim splnenie prvého, veľkého cieľa. Prekonal som hranicu 10 000 odberateľov.

Tak a po necelom roku slávim 20 000 odberateľov! Aspoň niekde sa darí, keď na fotobankách zdochol pes.

Ani vo sne mi nenapadlo, že môj malý, skromný kanálik bude mať jedného dňa až
20 000 odberateľov. :o :shock:

one-man-videos-achievement-certificate-20000-subscribers-2023-11-18_small.jpg
one-man-videos-achievement-certificate-20000-subscribers-2023-11-18_small.jpg (166.48 KiB) Zobrazeno 2480 krát
+PandaWild, +Pedro, +TomasK, +duben, +ivusakzkrabice, +kelley Hodnocení: +6
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod admin » 19. listopad 2023 12:18

Týjo, tak to gratuluji!
Přidej jsem prosím odkaz na svůj kanál. Já teď začal zase trochu více fušovat do videa a animací, ale jsem teprve na 500 sledujících a tak vím, jaká to je fuška: https://www.youtube.com/channel/UCPlkp4 ... qMgtfMxLmA

Budu rád za jakékoliv tipy na propagaci a rozjetí kanálu.
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse