Daně

Jste na fotobankách noví? Pište sem, pokud se chcete zeptat na ty nejzákladnější věci, potřebujete poradit, nebo se jen přivítat s místní komunitou.

Re: Daně

Příspěvekod Miles » 12. únor 2024 17:53

Ahoj. Máte někdo zkušenost s kontrolou z živnostenského úřadu? Právě mě přistála zpráva do datovky, že zahájili kontrolu mé podnikatelské činnosti. Jen mi jde o to, jak se na to připravit :-)
Hodnocení: 0
Petr
Miles

Reputace: +10

Příspěvekod Ubu Mbekele » 12. únor 2024 23:01

Těžko říct. Hodně pomáhá účinná lítost, slzy, lomení rukama... Zkormoucený výraz se také dá natrénovat předem. Dnes už jen málokdy člověka zavřou. Většinou to řeší mastnou pokutou a penále.
+zdenat5 Hodnocení: +1
Ubu Mbekele

Reputace: +80

Příspěvekod shalom3 » 12. únor 2024 23:30

Tam jde o to, jakou podnikatelskou činnost provozuješ, zda máš provozovnu apod. Kdysi dávno mě prudili kvůli tomu, že na učebně musí být úřední hodiny. Nebylo možné jim vysvětlit, že jsou vypisovány termíny, na které se lidi zapisují a když se na daný termín nikdo nepřihlásí, tak je zrušen. Tak jsem tam vylepila nějaké hodiny a klid. V případě provozovny by mohli kontrolovat snad ještě předepsané vybavení, nějaké hygienické předpisy, nevím. Také třeba to, zda provozuješ pouze registrovanou živnost.
+zdenat5 Hodnocení: +1
shalom3

Reputace: +1116

Příspěvekod Fauren » 17. únor 2024 08:26

Zdravím,
prosím vás rád bych se zeptal jestli někdo neřešil stejný problém nebo neví, jak to funguje. Mám fotobanky jako vedlejší příjem, protože jsem stále studentem. Nicméně status studenta mi bude končit a já potom chci vyjet pracovat do zahraničí na nějakou dobu. Nevíte, jak teď budou pro mě fotobanky? Stane se to pro mě v Čr hlavní činnost a já tak budu muset odvádět daň, socko a zdravko nebo jak to řešit? Protože, kdybych měl platit odvody socko a zdravko + daň, tak tolik rozhodně ani nevydělávám měsíčně z fotobank :)

Díky:)
Fauren

Reputace: +64

Příspěvekod castyhost » 17. únor 2024 09:34

pokud mas nejakou cinnost krome duchodu hlavni a ta ponine, jsou hlavni automaticky fotobanky. Zacnes platit min zalihy na soc a zdrav. Vysi ti sdeli na uradu.
Jestli ti to vyjde na pul roku, na soc i zdrav to musis oznamit do asi 10ti dnu, reknou ti vysi. Na zdrav by to mohla byt 0, na soc 3-4stovky.
Student jsi jeste o prazdniny
castyhost

IP: 85.207.73.1xx

Reputace: 0

Předchozí

Zpět na Diskuse pro nováčky