Shutterstock a Getty se spojili

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Shutterstock a Getty se spojili

Příspěvekod admin » 10. leden 2025 12:51

Já už optimistický náhled na budoucnost grafiků a fotografů ve fotobankách také nemám. Jen mi hlava nebere, kde se berou noví a noví tvůrci, kteří tam sypou svou tvorbu. Kryž jsem začínal, tak stačilo nahrát na Shutterstock 10 kousků a během 24 hodin bylo 5 prodejů. Po pár letech a změnách algoritmu se nějaký prodej projevil během týdne, dnes to jsou u novinek spíše měsíce a to mluvím o velkých portfolí v řádech (deseti)tisíců obrázků. Nedovedu si představit, že bych jako nováček nahrál na fotobanku 20 ilustrací a nic se mi neprodalo několik měsíců, případně by mi vydělaly 10-20 centů, tak že bych pak pokračoval...
+PandaWild Hodnocení: +1
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +581

Příspěvekod GreatWhite » 24. leden 2025 12:11

Getty ukončuje tu jejich mobilní aplikaci přes kterou i nabírali nové contributory. Takže nějaké první škrty už jsou tady.
Hodnocení: 0
GreatWhite

Reputace: +155

Příspěvekod navstev » 25. leden 2025 13:39

Při takhle brutálních propadech prodejů na Shutterstocku, přemýšlím jestli na Istocku nepřejít do Exluzivity, pořád jí poptávají, už i Adobestock dost padá ale asi by to pak bylo finančně šul nul.

Istock exlusive: https://www.youtube.com/watch?v=jLrhqGCWyZg
Hodnocení: 0
navstev

IP: 213.226.240.1xx

Reputace: 0

Předchozí

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse