Vlákno stížností a nářků

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Vlákno stížností a nářků

Příspěvekod PandaWild » 27. únor 2025 07:34

shalom3 píše:Tak koukám na únorové (ne)prodeje a oproti lednu to není o moc lepší. Vzpomněla jsem si, jak tu někdo před lety nanesl otázku, co se stane po smrti fotobankéře. Zdá se mi, že se to už tak nějak vyřešilo samo.
Teď už je na řadě řešit spíš co se stane po smrti fotobanky.

Když jsem s fotobankami začínal, měl jsem naivní představu, že si tím buduji stabilní příjem k důchodu. Důchod tady, a stabilní příjem nikde. :D Bylo to podle Gaussovy křivky - nejdříve nahoru a pak dolů.
+Bananaboy, +Ubu Mbekele, +ivusakzkrabice Hodnocení: +3
PandaWild

Reputace: +1984

Příspěvekod admin » 27. únor 2025 09:49

PandaWild píše:Teď už je na řadě řešit spíš co se stane po smrti fotobanky.

Když jsem s fotobankami začínal, měl jsem naivní představu, že si tím buduji stabilní příjem k důchodu. Důchod tady, a stabilní příjem nikde. :D Bylo to podle Gaussovy křivky - nejdříve nahoru a pak dolů.

Těch smrtí fotobank tu už bylo hodně. Ty slušnější nás ještě s posledním výdechem zaplatí, ty méně slušné ne :( Otázka spíše je, jestli nějaká přežije a dožije se slušného stáří :)))

Také jsem měl chvíli takovou představu, že pár let budu budovat portfolio a pak už mě to bude živit do smrti. Naštěstí jsem to včas přehodnotil. Ale na druhou stranu už tak 10-12 let říkám, že ty slušné příjmy z fotobank mi vydrží tak 5 let a ono to pořád ještě jde! Zlatý věk je sice za námi, ale ještě tak pár let to snad vydrží něco generovat...
+Bananaboy, +Ubu Mbekele Hodnocení: +2
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +592

Příspěvekod Bananaboy » 27. únor 2025 10:30

PandaWild píše:
shalom3 píše:Tak koukám na únorové (ne)prodeje a oproti lednu to není o moc lepší. Vzpomněla jsem si, jak tu někdo před lety nanesl otázku, co se stane po smrti fotobankéře. Zdá se mi, že se to už tak nějak vyřešilo samo.
Teď už je na řadě řešit spíš co se stane po smrti fotobanky.

Už teraz sa u nás na Slovensku chodí do dôchodku v 64 rokoch. Keď ten vek dovŕšim, tak to už bude zrejme posunuté na 70 rokov, takže u mňa nebude ani dôchodok a ani pasívny príjem.

Ale už mám na 4.3. dohodnutý pracovný pohovor a ak ma príjmu, tak sa holt opäť zaradím do pracovného procesu a budem makať manuálne ručičkami, ako za starých čias pred fotobankami. :D

Fotobanky bola krásna 15 ročná jazda a je škoda, že už skončila, ale žiaľ človek s tým nič neurobí.
+PandaWild, +TomasK, +Ubu Mbekele, +admin, +shalom3, +zdenat5 Hodnocení: +6
Bananaboy

Reputace: +1056

Příspěvekod shalom3 » 27. únor 2025 12:53

U nás v Česku se důchod také posunuje, a sice podle ročníků. Čím mladší, tím horší. Cílem je, aby lidé už důchod vůbec nepotřebovali. Rovnou z pracoviště do futrálu. Říká se tomu důchodová reforma.
+Bananaboy, +PandaWild, +Ubu Mbekele, +zdenat5 Hodnocení: +4
shalom3

Reputace: +1140

Příspěvekod Ubu Mbekele » 27. únor 2025 14:25

Je třeba hledat nová východiska. Vzhledem k tomu, že trestný čin je v současnosti až od deseti tisíc a ani za mnohočetně opakovaný přestupek krádeže není možno dotyčného zavřít, mohou se starší a nemajetní zdarma stravovat a při troše šikovnosti i šatit v supermarketech. K nám si takhle chodí pro obživu "nepřizpůsobiví" a už to ani nikam nehlásíme, abychom policii zbytečně neobtěžovali. Pravda, máme své metody "příkrmu" těch nebožáků... V supermarketu si ale "přikrmování" dovolit nemohou... :mrgreen:
+Bananaboy, +PandaWild, +shalom3, +zdenat5 Hodnocení: +4
Ubu Mbekele

Reputace: +104

Příspěvekod ivusakzkrabice » 27. únor 2025 21:54

:lol: :lol: :lol: promiň já musím..

čekali jsme že nás fotky přežijí a stal se opak, my přežijeme je.. dokonce docela brzo...
+PandaWild, +zdenat5 Hodnocení: +2
ivusakzkrabice

Reputace: +742

Příspěvekod Painter » 1. březen 2025 06:36

Tak ne jenom prodeje jsou zoufalé ale i schvalování už je fakt opruz. Na Istocku čekám přes měsíc než něco schválí, MotionElement kde se to jen zprocesuje tak na to také čekám už měsíc (píšou do 48h) no a samozřejmě o Adobe škoda mluvit tam mi visí obrázky i 4 měsíce.
Většinou sadu nahraju pošlu část a tu když schválí posílám zbytek. Ale u těchto termínů se to moc nedá.
+zdenat5 Hodnocení: +1
Painter

IP: 178.255.168.xx

Reputace: 0

Příspěvekod castyhost » 1. březen 2025 07:35

na iStock bylo vzycky lepsi napsat, pak sebou hodili
kdyz pridas vetu "je u vas vsechno v poradku" tak to mas druhy den online
Hodnocení: 0
castyhost

IP: 92.240.183.xx

Reputace: 0