Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod vlastas » 11. září 2025 07:16

TomaK: tak to popravdě vůbec netuším, koupil jsem si ho už ke sklonku tvorby pro fotobanky a kreslil na něm jen asi rok. Ani nevím že tam nějaká vyměnitelná folie je.
Hodnocení: 0
vlastas

IP: 2a02:768:22b:ac16:7582:e561:af56:b7xx

Reputace: 0

Příspěvekod TomasK » 11. září 2025 11:25

vlastas píše:TomaK: tak to popravdě vůbec netuším, koupil jsem si ho už ke sklonku tvorby pro fotobanky a kreslil na něm jen asi rok. Ani nevím že tam nějaká vyměnitelná folie je.

Tak vzhledem k tomu, ze po roce provozu na tabletu nejsou skrabance, tak se nemusi menit tak casto. Zalezi, jak kdo tlaci na pero. Tahle verze ma ochrannou folii. Primo na strance vyrobce, je to uvedeno nize. Za me je to dobry tablet, takze doporucuji.
TomasK

Reputace: +32

Příspěvekod Ubu Mbekele » 26. leden 2026 09:31

Krádež není inovace. Stovky umělců bojují v nové kampani proti AI - Novinky https://share.google/J7lqpzaoNpwxiMiEH

Umělci bojují :mrgreen: Připojil jste se někdo???
Ubu Mbekele

Reputace: +159

Příspěvekod Atom » 26. leden 2026 10:28

Připojuji se a jdu zmáčknout to červené tlačítko.
Atom

IP: 212.8.243.xx

Příspěvekod shalom3 » 26. leden 2026 17:27

Zdá se mi, že ten článek je tak trochu o ničem. Těžko nějak kontrolovat a doložit, z čeho si AI data přivlastnila. Herci jsou často napodobováni různými imitátory. Všude narážíme na materiály, které jsou náhodně podobné jiným materiálům - např. fotky "profláklých" míst. Podobnost často existuje i mezi reálnými osobami - stačí trochu nalíčit a jsou prakticky k nerozpoznání. Vidím jenom to, že v budoucnosti vznike nekonečné množství "právních" sporů. A právníci se budou mít nekonečně dobře. :mrgreen:
+Ubu Mbekele Hodnocení: +1
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod admin » 26. leden 2026 17:38

Ještě jedna varianta je, že AI budou odvádět desátek správcům práv - OSA, DILIA, OOAS a další. Umělci se tam zaregistrují a správci finance přerozdělí... Prostě tak jak se teď platí poplatky za papír / harddisky a jiná média, tak se budou platit i poplatky za AI.
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod Tunel » 6. únor 2026 17:57

Amerikáncům docházejí prachy. Začíná se zpožďovat termín výplat u Adobe a Shutterstocku.
Tunel

Příspěvekod Robot » 20. únor 2026 21:02

Má někdo ušetřeno na vlastního robota ?

https://www.alza.cz/unitree-g1-edu-u6-d13150284.htm
+TomasK, +shalom3 Hodnocení: +2
Robot

Příspěvekod ivusakzkrabice » 21. únor 2026 14:24

Někde jsem zahlédla, že ohledně práva a AI je i webinář https://www.konec-prokrastinace.cz/pred ... -ai-pravo/ ale reference nemám.
Co jsem v posledních dnech zaslechla je, že se může člověk soudit kvůli ukradení promptu, pokud dokáže, že nad tím strávil nějaký čas ho napsat :)
A taky jsem nedávno zjistila, že i influenceři asi brzo nebudou mít, co žrát. Už jsou profily s AI vytvořenými influencery a co si budem povídat ta dokonalá žena na kterou budou ženy na instáči koukat je jen virtuální a prachy přijdou tlustému filipínci, který jen promptuje a nedávno ho vyhodili z šutru, kde nám vyhazoval fotky :) :D :lol:
+PandaWild, +Ubu Mbekele Hodnocení: +2
ivusakzkrabice

Reputace: +751

Příspěvekod shalom3 » 21. únor 2026 14:44

Robot píše:Má někdo ušetřeno na vlastního robota ?

https://www.alza.cz/unitree-g1-edu-u6-d13150284.htm

Jeden a půl mega - no nekup to. Zatím jsem se tam nedočetla, jestli umí zastat veškeré domácí práce. To bych hned začala střádat do prasátka. Jako malý nedostatek vidím, že ho chtějí prodávat jen právnickým osobám a že záruka je jen 6 měsíců. Možná aprílový žertík s předstihem. :lol: :lol: :lol:
shalom3

Reputace: +1193

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse