Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod PandaWild » 21. únor 2026 15:38

shalom3 píše:
Robot píše:Má někdo ušetřeno na vlastního robota ?
https://www.alza.cz/unitree-g1-edu-u6-d13150284.htm
Jeden a půl mega - no nekup to. Zatím jsem se tam nedočetla, jestli umí zastat veškeré domácí práce. To bych hned začala střádat do prasátka. Jako malý nedostatek vidím, že ho chtějí prodávat jen právnickým osobám a že záruka je jen 6 měsíců. Možná aprílový žertík s předstihem. :lol: :lol: :lol:
Domácí práce umí - ale musíš si ho na to nejdříve naprogramovat, protože je to v podstatě jen hardware. Počítač bez software, jen se servomotory a čidly. :lol:
Hodnocení: 0
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 21. únor 2026 17:44

Právnická osoba či podnikatel není ze zákona spotřebitel - proto nemá ochranu spotřebitele (například nemůže beztrestně zboží vrátit atd...)
Kolik uplyne podle vás času, než si budeme moct koupit na Alze reálného naprogramovaného robota, který bude fakt fungovat? Já bych to odhadl tak na 5 let.
+PandaWild, +Ubu Mbekele Hodnocení: +2
hypotekyfidler.cz

Reputace: +341

Příspěvekod ivusakzkrabice » 22. únor 2026 07:13

hypotekyfidler.cz píše:Právnická osoba či podnikatel není ze zákona spotřebitel - proto nemá ochranu spotřebitele (například nemůže beztrestně zboží vrátit atd...)
Kolik uplyne podle vás času, než si budeme moct koupit na Alze reálného naprogramovaného robota, který bude fakt fungovat? Já bych to odhadl tak na 5 let.

Asi reálný odhad, pokud se něco nepo.... myšleno ve sféře geopolitické..
+PandaWild Hodnocení: +1
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod PandaWild » 22. únor 2026 09:02

Rychlost vývoje se zvyšuje exponenciálně. U robotů je zatím kromě AI problém i baterie a motory. Ale také mi přijde 5 let přiměřených, "pokud se něco nepo...." - protože jak už víme, stává se často že se to všechno najednou "po...".
PandaWild

Příspěvekod China export » 22. únor 2026 10:05

Pro roboty a AI musíte mít levnou a dostupnou elektřinu a v tom Evropa zaostává a bude to ještě horší díky vypínání atomových elektráren a zastavení a zaplavení uhelných elektráren. Zelené mozky politiků díky Green Dealu zničí Evropu a ta se propadne do úrovně zaostalých zemí, kde se nic vyrábět nebude, ale bude se pouze dovážet. Jeďte do Číny a uvidíte neskutečný pokrok a po návratu bude mít pocit, že se vracíte do zaostalé země třetího světa.

https://www.youtube.com/watch?v=mUmlv814aJo

https://rumble.com/v75z6v0-zbry-z-tovrn ... -2026.html

https://rumble.com/v75z6ua-roboti-unitr ... stvaj.html
+Ubu Mbekele Hodnocení: +1
China export

IP: 46.229.243.2xx

Reputace: 0

Příspěvekod Ubu Mbekele » 22. únor 2026 18:15

PandaWild píše:Rychlost vývoje se zvyšuje exponenciálně. U robotů je zatím kromě AI problém i baterie a motory. Ale také mi přijde 5 let přiměřených, "pokud se něco nepo...." - protože jak už víme, stává se často že se to všechno najednou "po...".

Válka rozvoj technologií ještě urychlí. Pokrok také prospěje životnímu prostředí. Místo planety zamořené radioaktivitou z atomovek, bude čistá krajina bez špatně smýšlejících lidí. Ty nevhodné k další plemenitbě vyhladí roje dronů i pozemních robotů. Odpovědnost převezme AI. Norimberský proces se opakovat nebude. Ti kdo přežijí, budou žít v luxusu a pohodlí zajištěném AI. :mrgreen:
Ubu Mbekele

Reputace: +161

Příspěvekod shalom3 » 22. únor 2026 22:36

PandaWild píše:
shalom3 píše:
Robot píše:Má někdo ušetřeno na vlastního robota ?
https://www.alza.cz/unitree-g1-edu-u6-d13150284.htm
Jeden a půl mega - no nekup to. Zatím jsem se tam nedočetla, jestli umí zastat veškeré domácí práce. To bych hned začala střádat do prasátka. Jako malý nedostatek vidím, že ho chtějí prodávat jen právnickým osobám a že záruka je jen 6 měsíců. Možná aprílový žertík s předstihem. :lol: :lol: :lol:
Domácí práce umí - ale musíš si ho na to nejdříve naprogramovat, protože je to v podstatě jen hardware. Počítač bez software, jen se servomotory a čidly. :lol:

To jsem nějak tak vytušila, jen nevím, zda jde naprogramovat jakýkoli robot na cokoli. ;) Ok, pomalu založím s.r.očko, pak na něj našetřím, Ty ho naprogramuješ na ty domácí práce a jezdit od jednoho k druhému bude bezpilotním automobilem. :lol: Baterky si bude muset nějak po cestě dobít. Ale kdoví, než na něj našetřím, tak snad někdo vymyslí nějakou vysokokapacitní baterii. :mrgreen:
+PandaWild Hodnocení: +1
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod ivusakzkrabice » 24. únor 2026 21:49

Shalom.. Jojo, naprogramuješ si ho podle sebe, ale zatím to spíš vypadá, že ty budeš doma uklízet a on bude dělat ten zbytek, teda domácí práce ti přenechá jako jediné, ale možná za tebe bude tvořit pro fotobanky, kontaktovat se s lidma, prodávat tvorbu, dělat ti marketing, hlídat ti potraviny, které jíš, psát na sítích jako ty, učit tvoje děti, kupovat ti letenky a hledat na bookingu ubytko, objedná ti nový vysavač, mop a úklidové prostředky a tak. :D
+shalom3 Hodnocení: +1
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod PandaWild » 24. únor 2026 23:06

Já myslel že "dělat ten zbytek" znamená sedět u TV s plechovkou piva v ruce. :shock:
+ivusakzkrabice, +shalom3 Hodnocení: +2
PandaWild

Příspěvekod shalom3 » 25. únor 2026 12:53

ivusakzkrabice píše:Shalom.. Jojo, naprogramuješ si ho podle sebe, ale zatím to spíš vypadá, že ty budeš doma uklízet a on bude dělat ten zbytek, teda domácí práce ti přenechá jako jediné, ale možná za tebe bude tvořit pro fotobanky, kontaktovat se s lidma, prodávat tvorbu, dělat ti marketing, hlídat ti potraviny, které jíš, psát na sítích jako ty, učit tvoje děti, kupovat ti letenky a hledat na bookingu ubytko, objedná ti nový vysavač, mop a úklidové prostředky a tak. :D

Tak tohle zní hodně apokalypticky, takhle bych ho určitě neprogramovala. Já bych zvládla jen takové jednoduché - if smetí - vem koště..... :lol:
shalom3

Reputace: +1193

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse