Adobe stock / Fotolia

Re: Adobe stock / Fotolia

Příspěvekod GreatWhite » 11. březen 2026 08:34

To Affinity jsem zkoušel před lety a jako dělal jsem na něm. No pak jsem vyzkoušel Lightroom Classic a zjistil, že Affinity je strašně nepraktické. Teď jsem se na to mrkl znovu a tam vlastně pořád není Library, což je zásadní. Nejdou dělat hromadné synchronizace. Lightroom to bohužel nenahradí ani náhodou. Pokud je někdo na Windows, tak český ZonerStudio je náhrada za Lightroom
+shalom3 Hodnocení: +1
GreatWhite

Reputace: +175

Příspěvekod Kuliparek » 18. březen 2026 15:53

Dobrá zpráva.

Adobe včera aktualizoval info o Bonus programu viz: https://helpx.adobe.com/stock/contributor/help/royalty-details.html

Pošlu sem přeloženou tu podstatnou část:
Ti, kteří splňují podmínky, uvidí ve čtvrtek 19. března 2026 v Contributor Portalu modrý banner se svým kódem pro uplatnění.

Takže GL všem na zítřek :-)
+Dusan, +TomasK Hodnocení: +2
Kuliparek

Reputace: +33

Příspěvekod Dusan » 18. březen 2026 17:31

Kuliparek píše:Dobrá zpráva.

Adobe včera aktualizoval info o Bonus programu viz: https://helpx.adobe.com/stock/contributor/help/royalty-details.html

Ti, kteří splňují podmínky, uvidí ve čtvrtek 19. března 2026 v Contributor Portalu modrý banner se svým kódem pro uplatnění.

Jééé super, takže by se moje prosincová výzva nakonec vyplatila. :D
Hodnocení: 0
Dusan

Reputace: +61

Příspěvekod honza286 » 18. březen 2026 22:36

Upřímně bych se moc neradoval - podle informací na microstockforum je (bude) ta podmínka pro získání toho bonusu 5700 prodaných souborů - fotka se počítá vždy za jeden prodej, video za 3...Nejprve to bylo 150. poté 250, loni snad 350 a letos 5700...Reálně na tohle naprostá většina přispěvatelů nedosáhne a profitovat z toho budou hlavně různé "fotofarmy" ládující do fotobank tisíce souborů denně.
honza286

Reputace: +70

Příspěvekod Navstevnik » 19. březen 2026 11:08

Ahoj, uz to nekomu prislo? Jak jednoduse zjistit to splneni podminky? Je nekde nejake pocitadlo. Ta kombinace videa a obrazku to celkem komplikuje.
Navstevnik

IP: 188.122.208.2xx

Reputace: 0

Příspěvekod mjc » 19. březen 2026 11:28

Kuliparek píše:Dobrá zpráva.

Už odtiaľ zmizla aj tá preložená podstatná časť. Pravdepodobne to ešte sami nemajú uzavreté, lebo predtým už zmizla aj tá info o 5700 DL. Takže ostáva len čakať.
mjc

IP: 2a06:2c46:1132:4100:704f:7eb9:7129:40xx

Reputace: 0

Příspěvekod Dusan » 19. březen 2026 16:58

honza286 píše:Upřímně bych se moc neradoval - podle informací na microstockforum je (bude) ta podmínka pro získání toho bonusu 5700 prodaných souborů - fotka se počítá vždy za jeden prodej, video za 3...Nejprve to bylo 150. poté 250, loni snad 350 a letos 5700...Reálně na tohle naprostá většina přispěvatelů nedosáhne a profitovat z toho budou hlavně různé "fotofarmy" ládující do fotobank tisíce souborů denně.

S tím jsem taky v pohodě, mám těch 8000 kousků, ale klidně by mi stačil jen čistý Photoshop, na ostatní jsem v pohodě i s Affinity. Jen to AI ve PS je fakt dobré. Ale zatím teda neskočilo nic. :roll:
Dusan

Příspěvekod ivusakzkrabice » 21. březen 2026 07:49

Koukněme se na to reálně, adobe investuje do AI a stejně tak AI je ta, která jim snižuje výdělek. Mě to přijde, že se řekne, že bonus můžou dát reálně třeba 7 tisícům nejlepší, vyjedou si excel, u 7 tisícého je počet prodejů třeba pět tisíc a to pak vypíší. Ale na druhé straně ten zajímavý obsah tvoří i ti další a oni možná jen zvažují další možnosti motivace. Třeba ti další dostaneme slevu, i tak by to mělo smysl a pro ně by to byla dobrá zpětná vazba, ne řez najednou o tisíce prodejů nahoru. Tak uvidíme, já bych to nechala zatím plynout..
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod Dusan » 21. březen 2026 17:01

Tak ono ve finále o ten software až tak moc nejde, dá se to nahradit. Photoshop a Lightroom se dá pořídit za ten pronájem a na ostatní fakt to Affinity stačí. Ono stejně fotky už fakt moc nefrčí. Co se týče videa já třeba před x lety koupil DaVinci a update je pořád v původní ceně a základní verze je stále zdarma. Myslel jsem že s tím nebudou dělat takové caviky a že to půstí pro svoje tvůrce.

Já třeba používám dost alternativy mám kombo Photoshop - fotky, CaptureOne - rawy, DaVinci video a Affinity na menší úpravy křivek.
Dusan

Příspěvekod Egeris » 23. březen 2026 14:37

Zrovna mi od Adobe přišel kód na roční Adobe Cloud Pro, tzn. všechny aplikace co mají. Jsem docela v šoku, protože mám za loňský rok něco přes 300 prodejů :D
Egeris

Reputace: +117

PředchozíDalší

Zpět na Fotolia