Taky jsem položila otázku ohledně prodeje do zahraničí. Tak mi mj. sdělila, že daňové výdajové paušály jsou 80% - i když jsem specifikovala, o jakou výrobu jde.
No, jestli toto bude povýšeno na hlavní pracovní nástroj, tak potěš koště.
| Hodnocení: 0 |
old shutterhands píše:Kdesi na webe som videl nedávno článok s názvom AI UDRELA NAPLNO. Išlo o prepúšťanie asi 300 zamestnancov pobočky IT firmy. Kľudne to však platí aj na fotobanky. Tento rok je naozaj veľmi biedny. Na všetkých frontoch, už len AdobeStock ako tak ide. Premietnuté do zárobkov - u mňa vyzerá to, že sa udrží klesajúci trend posledný rokov - každý rok priemerný mesačný zárobok je o 100 nižší. Ak by to takto pokračovalo aj naďalej o 2 roky bude zárobok rovný nule.
Sila AI - vidím to aj v agentúre, kde občas vypomáham. Grafik namiesto toho aby si stiahol nejakú peknú grafiku, sedí a aj niekoľko hodín sa trápi s Adobe Firefly, aby mu vykúzlila niečo čo sa podobá jeho predstave a predstave klienta. Jednoducho to je koniec fotobankových grafikov. Čaká nás pekne debilná doba - ľudia skoro všetko hodia na plecia AI a ich hlavy budú čoraz viac prázdnejšie. Myšlienkový postup bude čoraz viac takýto - nerozmýšľam ako to viem urobiť sám, ale skôr kde nájsť AI, ktorá to urobí lepšie a rýchlejšie akoby som urobil ja.
| +Ubu Mbekele, +joncko | Hodnocení: +2 |
Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse
Uživatelé procházející toto fórum: Bananaboy
Shutterstock
Adobe Stock
Depositphotos
iStock
123RF
Dreamstime
VectorStock
BigStock
Pond5 (video)
Všechny nejdůležitější informace o fotobankách najdete přehledně uspořádané na webu fotobanky.cz.