Návod jak nahrávat přes Stocksubmitter

Ať už to jsou služby pro hromadný upload, nastavování IPTC nebo generování seznamu klíčových slov

Re: Návod jak nahrávat přes Stocksubmitter

Příspěvekod 77jaron » 26. červenec 2014 16:31

Dnes jsem zkousel nahravat pres Octopus,slo to dobre,neanglictinari se tim taky dokazou prokousat je to celkem intuitivni a zdarma i nejvyssi verze.Presli z placeni mesicne na donate...Pouze kazdy mesic si musis obnovit jednim klikem pozadovany stupen
Hodnocení: 0
77jaron

Reputace: 0

Příspěvekod PandaWild » 26. červenec 2014 17:48

Bananaboy píše:...a jediné čo mi bráni ich nahrať sú kľúčové slová...
Videí bývá míň než obrázků a pracněji se vytvářejí, proto mi nepřipadalo být moc pracné mít uchované keywords a název u videí v textovém souboru (se stejným jménem) a při vystavování to z něj jen přenášet. Vždyť je to dostatečně rychlé.
PandaWild

Reputace: +2005

Příspěvekod vectorlib » 26. červenec 2014 18:34

77jaron píše:Dnes jsem zkousel nahravat pres Octopus,slo to dobre,neanglictinari se tim taky dokazou prokousat je to celkem intuitivni a zdarma i nejvyssi verze.Presli z placeni mesicne na donate...Pouze kazdy mesic si musis obnovit jednim klikem pozadovany stupen

Octopus je dobrý program, ale vývojář ukončil podporu. Pro tento program už nebudou dostupné aktualizace ani technická podpora.

Navíc, bezplatný účet v StockSubmitter neznamená demoverze. Je to plně funkční verze omezená pouze počtem uploadu.
Omlouvám se za věškeré gramatické chyby, nejsem Čech. Čeština je fakt složitá :)
vectorlib

Příspěvekod 77jaron » 26. červenec 2014 20:01

vectorlib píše:
77jaron píše:Dnes jsem zkousel nahravat pres Octopus,slo to dobre,neanglictinari se tim taky dokazou prokousat je to celkem intuitivni a zdarma i nejvyssi verze.Presli z placeni mesicne na donate...Pouze kazdy mesic si musis obnovit jednim klikem pozadovany stupen

Octopus je dobrý program, ale vývojář ukončil podporu. Pro tento program už nebudou dostupné aktualizace ani technická podpora.

Navíc, bezplatný účet v StockSubmitter neznamená demoverze. Je to plně funkční verze omezená pouze počtem uploadu.

Ahoj,zkusil sem StockSubmiter a zasekl se mi program na hlasce Do you want to check updates? a nepusti me dal.Mam W XP
77jaron

Příspěvekod Bananaboy » 27. červenec 2014 07:47

Ako sa ti podarilo rozbehať Octopus? Program sa mi síce otvorí, ale keď v stromovej štruktúre adresárov nájdem adresár s obrázkami a kliknem naň, tak sa mi nenačítajú do okna programu a nemôžem s nimi pracovať. Tým pádom je pre mňa Octopus nepoužiteľný. Neviem kde môže byť chyba. Mám Windows 7 (64bit)
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod Bananaboy » 27. červenec 2014 09:45

PandaWild píše:Videí bývá míň než obrázků a pracněji se vytvářejí, proto mi nepřipadalo být moc pracné mít uchované keywords a název u videí v textovém souboru (se stejným jménem) a při vystavování to z něj jen přenášet. Vždyť je to dostatečně rychlé.

Keď je videí len pár, tak sa to určite dá riešiť aj týmto spôsobom, ale neviem si predstaviť ako by tento systém fungoval pri pár stovkách videí. Myslím, že by bol značne neprehľadný.
Zrovna skúšam ten Stocksubmitter. Kľúčové slová k videu ukladá do jpg náhľadu, ktorý si sám vygeneruje. Ktovie ako to bude fungovať na fotobankách? Dajú sa k videám nahrať náhlady z ktorých by sa načítali kľúčové slová? Ak nie, tak Stocksubmitter má ešte jednu zaujímavú funkciu a tou je export metadát do .csv súboru a s ním by si už mali fotobanky poradiť (pokiaľ viem tak Shutterstock a 123rf určite akceptujú .csv). Každopádne vďaka týmto funkciám vyzerá Stocksubmitter hodne zaujímavo čo sa týka keywordovania videí. Teraz už len otestovať v praxi ako to bude fungovať.
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod 77jaron » 27. červenec 2014 11:55

Bananaboy píše:

Ako sa ti podarilo rozbehať Octopus? Program sa mi síce otvorí, ale keď v stromovej štruktúre adresárov nájdem adresár s obrázkami a kliknem naň, tak sa mi nenačítajú do okna programu a nemôžem s nimi pracovať. Tým pádom je pre mňa Octopus nepoužiteľný. Neviem kde môže byť chyba. Mám Windows 7 (64bit)

To opravdu nevim,mam XP a jede bez problemu.
77jaron

Příspěvekod mp82 » 27. červenec 2014 18:50

StockSubmitter jsem zkoušel asi před půl rokem a vrátil jsem se k normálnímu nahrávání přes FTP, protože na to se můžu spolehnout. Jen namátkou z poznámek, které jsem si tenkrát udělal:
-SS hroznej bordel, nepoužitelný
-DT nedostatečný kategorie, neumí EPS
-FT neprovedl submit, nesmyslný title
-123 všechno zdvojené
-SF nesmyslný title a description
-PK nic...
-P5 nahráno ale submit není
-MP půlka jen eps a půlka zdvojená
-iS nahrané, ale ne jako vektor

zkoušel jsem to tenkrát dvakrát nebo třikrát se stejným výsledkem. vzhledem k tomu, že to vytvářelo akorát zmatek, přestal jsem používat.

Změnilo se něco od té doby?
mp82

IP: 93.91.49.1xx

Příspěvekod Niki » 27. červenec 2014 19:25

A nefungovalo to správně třeba proto, že jsi měl jen tu free verzi programu?
Niki

Příspěvekod Netherspite » 27. červenec 2014 19:50

Omlouvám se za použití angličtiny.

I can offer permanent unlimited subscription to anyone who understands english or russian, comes online often and can translate posts from english or russian to czech for me.
I'd like to offer quick support over forums but can't do it because of the language barrier :(
+NaturaLinda Hodnocení: +1
Netherspite

Reputace: +20

PředchozíDalší

Zpět na Nástroje ulehčující prodej ve fotobankách