Duševní vlastnictví smajlík?

Re: Duševní vlastnictví smajlík?

Příspěvekod Ravennka » 12. červenec 2016 09:06

Ovšem je otázkou, jestli to není jenom tím, co který editor zrovna používá za hlášku... může to být lautr to stejné. (Nechceme taky ne vždycky jde na poor lightning)
Hodnocení: 0
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod PandaWild » 12. červenec 2016 13:03

Tak žeby přece jen byli rasisti a vadila jim jen žlutá? Jen jsem přes své žluté smajlíky hodil velký obdélník s průhledností měnící barvu a prošlo to. (i Facebook ruku jsem nechal) Nechápu. :roll: http://www.shutterstock.com/pic.mhtml?id=450670678 Nebo tam zrovna seděl někdo jiný, neznalý.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod PandaWild » 13. červenec 2016 09:11

Tak nevím co se děje, já znovu zkusil poslat svou sadu žlutých smajlíků (jen jsem neodolal a trošku znehodnotil ikonku "thumbs up", i když dříve jsem myslím dělal i nějaké pokusy bez ní a nepomohlo) a oni je vzali! Buď se něco změnilo v pravidlech nebo tam nesedí ten despota co to vždy vyhazoval. http://www.shutterstock.com/pic.mhtml?id=451205170 Pro jistotu jsem tam ale nedával úplně původní verzi se slovem "smiley" a s klasickým usmívacím smajlíkem, to by nejspíš projít nemělo.
PandaWild

Příspěvekod Ravennka » 13. červenec 2016 10:27

A nebo to berou už jako variantu toho, co tam jednou máš schválené. I to je varianta, ale těžko říct...
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod shalom3 » 13. červenec 2016 11:18

Jen jestli už z toho duševního vlastnictví nemaj lidi nějaký bordel v hlavě. Někdo třeba neví, že to je autorsky chráněné, jinému to zas nepřipadá až tak podobné, dalšímu to naopak přijde velmi podobné třeba i tehdy, když to má úplně jiný tvar nebo úplně jinou barvu. Asi se v té džungli brzy každý ztratí. :lol: Nakonec přijde ještě chvíle, kdy si někdo nechá patentovat úsměv jako takový a nikdo už se nebude moci smát :( .
Já jsem zatím nahrála asi 3 sady emotikonů - čtvercové, sluníčka, medvědí hlavičky, schválili všechno.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod PandaWild » 13. červenec 2016 11:27

Mně připadá, že na ShutterStock teď jedou režim "Berte všechny ilustrace co pošlou!", protože mi teď berou nejvíc ze všech fotobank, málokdy něco vyhodí. Tak možná i proto jsou teď tolerantnější.
PandaWild

Příspěvekod Jirik » 13. červenec 2016 15:59

Asi jsou vsichni na dovolenych a prazdninach, proto je malo nove tvorby a proto berou vse. Jenomze ja jsem take na dovolene a novou tvorbou prilus neprispivam. Asi bych mnel pristi tyden zacit, nez zacne velka predvanocni fronta :)

Odesláno z mého LG-D405 pomocí Tapatalk
https://SecreLocal.com - Meet Girls Live Chat - No Verify - Anonymous Sex Dating - [url=https://SecreLocal.com/girls.html] Local Dating Sites [/url]
Jirik

Reputace: +38

Příspěvekod PandaWild » 13. červenec 2016 16:52

Ale na dovolené je přece nejkrásnější příležitost makat na tvorbě! :-)
PandaWild

Příspěvekod Kulíšek » 19. červenec 2016 21:27

Uplně náhodou jsem při hledání sedačka potkala v nábytku lžičky se smajlíkem na každé lžičce byl stříbrný štítek podobající se tomu na VHS s nápisem "smiley" a celkem typickým smajlíkem. Tak jsem Trademark-u na smajlíka uvěřila a stvořila něco co se mu podobá opravdu vzdáleně.
Zkoušela jsem na SS nasázet jiné verze a vše mi odmítli kvůli stejnému problému - dokonce i toto https://eu.fotolia.com/id/116076316 a není tam nic co by se podobalo standartnímu smajlíku.

Psala jsem dotaz na SS (11.7.) ale zatím žádná odpověď.

PS: také už vás napadl pokeball? Nejdříve jsem ten nápad zavrhla, ale když jsem zjistila že se na fotobankách objevují stále nové tak jsem si myslela že je berou, a moje nevzali. Přijde mi jako by tam někteří jedinci měli protekci -_- Asi s tím nic neudělám ale mě to prostě tak strašně rozčiluje :'(
Kulíšek

Reputace: +10

Příspěvekod PandaWild » 19. červenec 2016 21:49

Slovo emoji je trademark. To by měl být nejspíš důvod k vyhození.

Pokeball je trademark Nintendo. Projde jen když to není v názvu (uvádějí spíš game ball) a editor přehlédne že je to v kw a moc nezná podle obrázku co to je, tak ho to nenapadne. Spíš to prochází jen omylem, na SS jich moc není nebo jsou editorial.

OFF TOPIC: Prý hru "Pokemon Go" vytvořila CIA za účelem špehování. :-)
PandaWild

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock