Duševní vlastnictví smajlík?

Duševní vlastnictví smajlík?

Příspěvekod Kulíšek » 11. červenec 2016 11:26

Zdravím, vím že se tu smajlíci řešili, bohužel jsem to zjistila až teď když mi je SS nevzal kvůli "Trademark--Image/Metadata potentially infringes on intellectual property rights."
S nadšením že jsem vymyslela svoje smajlíky jsem nad nimi trávila dny a noci celý týden a po pravdě tohle mne opravdu naštvalo - natož když vidím kolik jich SS prodává (vždy když vymyslím něco nového koukám jestli to na FB vůbec je a pokud to není tak to ani nevytvářím).

Četla jsem co se tu řešilo, ráda bych vyděla zda-li se někomu povedlo je tam procpat a jak? Nevadí jim třeba nějaká klíčová slova? Sice je mám zkopírovaná přímo ze SS ale když je fotobankéř změní po přijetí tak už se to prý nekontroluje.
Hodnocení: 0
Kulíšek

Reputace: +10

Re: Duševní vlastnictví smajlík?

Příspěvekod PandaWild » 11. červenec 2016 11:33

Sice se kw po přijetí nekontrolují, ale pokud by dodatečně zjistili že tam byla úprava za účelem obejítí filtru (a ne oprava chyby), tak by z toho byl problém.

Vyhazování smajlíků bohužel docela přehánějí. Chráněný je jenom základní standardní smajlík, ale jaksi pro jistotu vyhazují teď už z principu všechno, co jen připomíná že by mohl být smajlík.

Také jsem na to doplatil - měl jsem z dříve přijatou sadu smajlíků, které se hodně dobře prodávaly (také daly dost práce), myslel jsem že je vyměním za vektory, staré jsem smazal a od té doby jsem tam neprotlačil ani jeden smajlík a přišel jsem o dobré prodeje. Psal jsem i dotaz co konkrétné vadí, zda jen nějaký smajlík ze sady nebo slovo, ale neodpovídali a dál vyhazovali všechny pokusy, redukovaná slova, jednotlivé smajlíky. Nepřišel jsem na možnost co by brali. Naštěstí na jiných fotobankách (kromě BigStockPhoto) smajlíky i docela berou a tam se prodávají.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Kulíšek » 11. červenec 2016 11:49

Aha takže se nemusím bát je zkusit hodit jinam.

Akorát mi nejde do hlavy, pokud je to podle SS duševní vlastnictví tak by přece ani neměli prodávat ty co tam už mají ne? Je to jen moje úvaha ale tím že prodávají ty už přijaté obrázky (a že jich je) tak porušují duševní vlastnictví také.
+PandaWild Hodnocení: +1
Kulíšek

Příspěvekod Ravennka » 11. červenec 2016 14:58

Smajlíky mi bez problémů berou, pokud to nazvu jako emoticon a do kw nepíšu smiley, ale jenom smile ;) a nebo mám kliku, ale je fakt, že ten styl, který mám v avataru, mi nezvali... takže kulatý a žlutý je asi problém, ostatní no prob ;)
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod admin » 11. červenec 2016 15:04

Ravennka píše:... takže kulatý a žlutý je asi problém, ostatní no prob ;)

Jsou to rasisti!
+PandaWild, +Ravennka Hodnocení: +2
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod PandaWild » 11. červenec 2016 16:22

Napadlo mě, že jsem se u svých smajlíků vždy snažil jen odstranit "smajlíkovanost", ale nenapadlo mě odstranit smajlík s palcem nahoru (TM Facebook). Ach jo, proč nenapíšou co konkrétně jim vadí. Takže nové pokusy, možná jsem postupoval špatně a odstraňoval něco co jim možná ani nevadilo.
PandaWild

Příspěvekod Kulíšek » 11. červenec 2016 19:37

Děkuju
Pokusím se je tam nějak procpat mezitím je vzalo DT tak alespoň něco. :3
Ještě hloupý dotaz - když budu obrázek stále měnit a stále uploadovat na SS můžou mě nějak potrestat?
Kulíšek

Příspěvekod PandaWild » 11. červenec 2016 20:13

V podmínkách mají, že znovu uploadovat se může jenom oprava. Ze změny musí být patrné, že je to snaha o nápravu důvodu odmítnutí. O omezení počtu pokusů nic neříkají.
+Kulíšek Hodnocení: +1
PandaWild

Příspěvekod Kulíšek » 12. červenec 2016 07:47

Tak jsem vyházela některá slova která by jim ohledně Trademark mohla vadit a zkusila jsem to znovu - teď už mají jiný problém "Intellectual Property -- Image potentially infringes on another partyâs intellectual property rights (e.g., someone elseâs artwork is visible in the image or an object's design is protected by copyright)."
Není to to samé jen jinak obalené?
Kulíšek

Příspěvekod PandaWild » 12. červenec 2016 08:01

Tohle by mělo znamenat, že v obraze našli kresbu kterou má někdo jiný (cizí autorství). Není chráněná trademarkem, ale jen copyrightem.
PandaWild

Další

Zpět na Shutterstock