Referenční foto; Smlouva s majitelem objektu

Referenční foto; Smlouva s majitelem objektu

Příspěvekod Matess » 16. únor 2022 08:57

Zdravím,

prosím o radu zkušenější přispěvatele. U vícero FB jsem narazil na problém u schvalování, u Shutterstocku jsem na toto narazil nejčastěji. Požadují „smlouvu s majitelem objektu“ a referenční obrázky/fotky. Smlouva s majitelem objektu zní zvláštně, když se jedná o jednoduché ručně malované obrázky zpracované do PC a dále zpracované do výsledných ilustrací. Toto chápu, že se jedná prostě o „formulář, který slouží pro více účelů“. Trochu tápu, zda mám tento formulář opravdu vyplnit „sám se sebou“. Neexistuje nějaká možnost, kde jen „potvrdím“, že já jsem autor a tedy majitel kreslených předloh. Popřípadě někde přidat poznámku pro schvalování…?
Jde úplně o jednoduché akvarelové obrázky, tyto jsem naskenoval do PC a vytvořil různé kombinace těchto tvarů. U některých FB byly obrázky přijaty bez problému a pak relativně dobře prodávány. Zkoušel jsem k obrázku přiložit vyfocené „originály“ ručně kreslených obrázků a pak naskenované tyto obrázky. Obrázky byly přesto zamítnuty.

Vzhledem k relativně dobrému prodeji bych zjistil, co vlastně FB požadují. Dokázal by mi někdo polopaticky (ideál s konkrétním příkladem) vysvětlit, co přesně požadují, co je nutné vyplnit, jaký druh „referenčních fotek“ je třeba přiložit.

Děkuji moc za každou radu.
Hodnocení: 0
Matess

Reputace: 0

Re: Referenční foto; Smlouva s majitelem objektu

Příspěvekod GreatWhite » 16. únor 2022 09:23

však normálně vyplň Property Release
GreatWhite

Reputace: +175

Příspěvekod zdenat5 » 16. únor 2022 16:29

Ahoj
v odeslat obsah - Označíš si obrázek - Smlouvy Pro rozpoznatelné osoby nebo objekty klikneš na + otevře se připojit smlouvy - dáš nahrát novou smlouvu - nahraješ nákres nebo vlastní foto předlohy - zaškrtneš -Smlouva s majitelem objektu - uložit. Nic nepodepisuješ - Předpokládám, že to tak děláš - šutr je velký nasír.č :twisted: - občas mi vyhodili vektor - kvůli -předtím tisíckrát přijatému MR, že neodpovídá vekoru. :evil: :lol:
Smlouva s majitelem objektu - není jen zřícenina hradu, ale všechno ostatní = objekty , kde není třeba souhlas majitele, nebo člověka - třeba vlastní fota kytek, zvířat rostlin apod. a nákresy všechna práce musí být tvoje vlastní - nelze použít ani část cizí práce.
zdenat5

Reputace: +148

Příspěvekod Matess » 26. únor 2022 09:58

Ahoj,
díky za rady. Už je mi vše jasné, tedy aspoň myslím... Můžeš mi, prosím, ještě poradit, jak bys postupoval nebo co bys uložil, když je obrázek vytvořený v PC a nemám žádnou jeho předlohu/náčrt? Zamítnuté obrázky jsou „koláže“ z naskenovaných ručně kreslených a ve Photoshopu upravených obrázků. Jak píšu, náčrt neexistuje a „originální předloha“ je vlastně jiná, protože jednotlivé části upravuju v počítači… Pokud to vše chápu správně, v tomto případě je asi nutné vyplnit komplet smlouvu (myslí papírový nebo digitální formulář) s majitelem a přiložit hotový obrázek?
Díky za názor.
Matess

Reputace: 0

Příspěvekod zdenat5 » 26. únor 2022 17:19

Matess píše:Ahoj,
díky za rady. Už je mi vše jasné, tedy aspoň myslím... Můžeš mi, prosím, ještě poradit, jak bys postupoval nebo co bys uložil, když je obrázek vytvořený v PC a nemám žádnou jeho předlohu/náčrt? Zamítnuté obrázky jsou „koláže“ z naskenovaných ručně kreslených a ve Photoshopu upravených obrázků. Jak píšu, náčrt neexistuje a „originální předloha“ je vlastně jiná, protože jednotlivé části upravuju v počítači… Pokud to vše chápu správně, v tomto případě je asi nutné vyplnit komplet smlouvu (myslí papírový nebo digitální formulář) s majitelem a přiložit hotový obrázek?
Díky za názor.

A oni to po tobě chtějí ? Chtějí smlouvy -Pro rozpoznatelné osoby nebo objekty. U nějaké abstrakce není MR potřeba, ani u jednoduchých ilustrací tam MR nedávám. Dřív s tím otravovali na Istocku, tam jsem poslala třeba foto zmačkaného papíru, ale už roky takhle nebuzerují. Myslím, že MR nepotřebuješ - případně, kdyby otravovali dej do poznámky - Ilustrace bez reference - bez předlohy apod. U schutterstocku to najdeš při vyplnování pod -Více možností (podle potřeby - Ilustrace bez reference.
zdenat5

Reputace: +148

Příspěvekod shalom3 » 26. únor 2022 19:18

Jednou na mně chtěli, abych doložila nějaké referenční materiály k siluetě rokokové postavičky v róbě, kterou jsem kreslila rovnou ve vektoru z hlavy. Tak mi tu někdo poradil, abych projela jpg obrázek nějakým programem, který simuluje ruční kresbu - např. náčrtek uhlem. Udělala jsem to tedy, nahrála a byl pokoj. Pak prudili v jiných případech ještě párkrát a protože to byly skutečně mé originální obrázky, tak jsem to tam nahrála za čas znovu a pak to prošlo. Teď už tam ale tak 2 roky nenahrávám. Asi moc nechápou, že si někdo umí vymyslet krajinky, domečky, postavičky atd. a nakreslí je bez předlohy.
shalom3

Reputace: +1193

Zpět na Shutterstock