shutterstock

Re: shutterstock

Příspěvekod PandaWild » 12. září 2016 08:40

Prodejnost to zvýší, ale mám trochu obavu, že se postupně dočkáme spojení Fotolie a ShutterStocku pod hlavičku Adobe. :roll:
Hodnocení: 0
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod thor83 » 12. září 2016 10:25

To bylo první co mĕ napadlo
[URL=https://matchnow.info]Supreme Сasual Dating[/URL]
thor83

Reputace: +37

Příspěvekod shalom3 » 12. září 2016 11:15

PandaWild píše:Prodejnost to zvýší, ale mám trochu obavu, že se postupně dočkáme spojení Fotolie a ShutterStocku pod hlavičku Adobe. :roll:

Tak to je - Adobe k snídani, Adobe k obědu, Adobe do každé rodiny. A jestli potom na SS dojde ke stejnému propadu prodejů jako na Fotolii, tak je opravdu se nač těšit.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod GreatWhite » 12. září 2016 11:48

...ale odkud pak berou zákazníci fotky a ilustrace, když tvrdíte, že je propad na fotolii a teď bude (nebude) na SS? Začínají se prosazovat menší fotobanky? Nebo se celkově snižuje prodej na všech fotobankách? Zákazníci mají své vlastní fotografy a grafiky? Poptávka po vektorech, ilustracích, fotkách a videích je celosvětova stejná nebo spíše vzrůstající, tak jestli je propad na fotolii a čekáte propad na SS, tak logicky musí být někde zase nárust.
GreatWhite

Reputace: +175

Příspěvekod admin » 12. září 2016 12:06

GreatWhite píše:...ale odkud pak berou zákazníci fotky a ilustrace, když tvrdíte, že je propad na fotolii a teď bude (nebude) na SS? Začínají se prosazovat menší fotobanky? Nebo se celkově snižuje prodej na všech fotobankách? Zákazníci mají své vlastní fotografy a grafiky? Poptávka po vektorech, ilustracích, fotkách a videích je celosvětova stejná nebo spíše vzrůstající, tak jestli je propad na fotolii a čekáte propad na SS, tak logicky musí být někde zase nárust.

Já myslím, že poptávka neustále spíše roste, než klesá, ale nabídka roste mnohonásobně rychleji, takže tím pádem většině autorů klesají prodeje (samozžejmě záleží na velikosti a stáří portfolia - ti co teprve začínájí, tak jejich portfolio roste mnohem rychleji (v poměru k portfoliu fotobanky) a tedy jim stoupají prodeje, ale časem se to srovná a pak to začne zase klesat).

Propad na fotolii je nejspíše kvůli tomu, že ukončili strašně výhodný Dollar photo club - a nahradili jej mnohem dražším předplatným, takže kupující z DPC přecházejí jinam...
+Mickies, +PandaWild, +Ravennka Hodnocení: +3
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod GreatWhite » 12. září 2016 12:16

jo v tom bude zakopaný pes :| nabídka narůstá mnohem rychleji než poptávka
GreatWhite

Reputace: +175

Příspěvekod Anika » 12. září 2016 12:20

Tak to jsem vyjímka, já mám na fotolii poslední cca 3 měsíce výrazný nárůst. Jakoby tam přecházeli nakupující od istocku :)
+sedmicka7a Hodnocení: +1
Anika

Reputace: +248

Příspěvekod Host » 12. září 2016 12:43

Anika píše:Tak to jsem vyjímka, já mám na fotolii poslední cca 3 měsíce výrazný nárůst. Jakoby tam přecházeli nakupující od istocku :)

Nejste vyjimka, ani ja mezi svymi znamymi neznam nikoho, kdo by na Fotolii nemel narust. Velkou radost dela i zvyseni poctu EL licenci. Pred delsi dobou jsem si docasny pokles na Ft zaridil sam, kdyz jsem trouba zacal zvedat ceny u svych bestselleru. Po uprave na puvodni se vse po case srovnalo a opet zacalo rust.
Host

IP: 193.86.92.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod Mickies » 12. září 2016 12:44

Anika píše:Tak to jsem vyjímka, já mám na fotolii poslední cca 3 měsíce výrazný nárůst. Jakoby tam přecházeli nakupující od istocku :)

Naprosto stejná zkušenost i s tím klesajícím Istockem.
Mickies

Reputace: +14

Příspěvekod Ravennka » 12. září 2016 12:45

U mne taky Fotolia dobrý - červen výrazný propad, ale červenec na normálu, srpen ještě poposkočil, tak snad to tak půjde i dál :mrgreen: ... na SS mám k dnešku prakticky tolik, co jsem měla v srpnu a červenci za celý měsíc (sice za to může nějaká ta lepší licence, ale na to se nikdo neptá, že :mrgreen:) a jj, iStock propad. Zbytek tak nějak normálně...
Ravennka

Reputace: +750

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock