shutterstock

Re: shutterstock

Příspěvekod belinka » 2. říjen 2018 17:28

nielen že slabota v predaji ale tie čakacie doby :-D už piaty deň mi čakajú fotky na schválenie :-/
Hodnocení: 0
belinka

Reputace: +17

Příspěvekod Host » 2. říjen 2018 17:38

belinka píše:nielen že slabota v predaji ale tie čakacie doby :-D už piaty deň mi čakajú fotky na schválenie :-/

Vypadá to na downsizing indického schvalovacího týmu. Zvažují nasazení robotů, nebo přechod do Bangladéše... 8-)
Host

IP: 193.86.92.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod castyhost » 2. říjen 2018 17:43

imho je to odpoved na farmy co uploaduj kvanta
castyhost

IP: 92.240.163.2xx

Příspěvekod PandaWild » 2. říjen 2018 17:45

Nevím co se vám na prodejích ShutterStocku nezdá. Jen prostě poopravili strategii z "20% prodejů přiznáváme kontributorům" na "stačí jim přiznat 5%, stejně to nezjistí!".
+Baldion Hodnocení: +1
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod jakto » 2. říjen 2018 17:51

Ještě musí trochu vychytat mobilní apku pro šutr, kde se prodeje zobrazují daný den, ale na počítači už nejsou. Ale věřím, že i toto dotáhnou do úspěšného konce ke svému prospěchu.
jakto

IP: 185.67.188xx

Příspěvekod Host » 2. říjen 2018 18:22

Ve vztahu k Shutterstocku (a nejen k němu) je nejlepší zaujmout pozici "mrtvý brouk", případně "nezůčastněný pozorovatel" a občas být příjemně překvapen tím, že pošlou nějaké peníze... :) Stále jim posílat obrázky, být zklamán dlouhým schvalováním, nízkými prodeji, buzerací od negramotného schvalovače...., to vše je možné si ušetřit.... 8-)
+PandaWild Hodnocení: +1
Host

Příspěvekod Smutný » 3. říjen 2018 08:34

Host píše:Ve vztahu k Shutterstocku (a nejen k němu) je nejlepší zaujmout pozici "mrtvý brouk", případně "nezůčastněný pozorovatel" a občas být příjemně překvapen tím, že pošlou nějaké peníze... :) Stále jim posílat obrázky, být zklamán dlouhým schvalováním, nízkými prodeji, buzerací od negramotného schvalovače...., to vše je možné si ušetřit.... 8-)

To bychom ale nesměli žít v ČR
Dnes jedu s ženou na nákup tak zas budu muset mít sklopené oči před těma jejich bilboardama, kde nabízí lepší plat pro pokladní než beru já jako grafik! :o
Pak člověk vydrží těch pár vyhození a dlouhé schvalovaní když to pár tisíc měsíčně hodí a alespoň trochu to dorovná plat.
Smutný

IP: 188.120.198.2xx

Příspěvekod ivusakzkrabice » 3. říjen 2018 09:04

Já jsem v září čtvrtý měsíc na podobném množství fotek a rozdíl je opravdu jen v jednotkách, problém je, že na lepší prodeje jsem neměla moc štěstí a tak ty peníze jsou bída. Srovnává to fakt, že každý měsíc se některá z mých fotobank předvedla v lepším světle a tak jsem plus mínus na svém, ale jen plachtím a nerostu (ale zatím ani nepadám, ťuk ťuk, ťuk). Asi jsem ráda, že to úplně nepadá do úplný prdele, pořád je to pár korun, které mi pomohou koupit si něco k fototechnice a snad mi to i pomůže obměňovat stroje (třeba plnoformát od pentaxu nevypadá vůbec špatně..). Pořád vidím přínos i v tom, že mě zas tak neláká po večerech hrát solitaire hry u PC, že prostě něco dělám, taky mne to motivuje vymýšlet nové focení a tím si z nějakého toho volna sem tam udělat fajn chvilku, protože držet foťák v ruce a hrát si mě baví už skoro dvacet let, a sem tam když vůle a nápad zavelí, tak se poperu s nějakou výzvou ve vektorech ač u toho někdy i sprostě nadávám. Mám ráda to, že je za mnou něco vidět, že je to zkušenost a že to nedělám jen tak, ale je z toho aspoň těch pár korun. Spíš se děsím, zda do toho neinvestuju více než mi to v budoucnu přinese. Právě ta budoucnost, kdy contributoři narůstají geometrickou řadou a zákazníci rostou pomalu, mne popravdě děsí a chvílema zvažuju, zda ze sebe nedělám blbce, když přihazuju jen to běžné do hlavního proudu a nikterak nevybočuju.
+Riky Hodnocení: +1
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod Host » 3. říjen 2018 09:45

Smutný píše:
Host píše:Ve vztahu k Shutterstocku (a nejen k němu) je nejlepší zaujmout pozici "mrtvý brouk", případně "nezůčastněný pozorovatel" a občas být příjemně překvapen tím, že pošlou nějaké peníze... :) Stále jim posílat obrázky, být zklamán dlouhým schvalováním, nízkými prodeji, buzerací od negramotného schvalovače...., to vše je možné si ušetřit.... 8-)

To bychom ale nesměli žít v ČR
Dnes jedu s ženou na nákup tak zas budu muset mít sklopené oči před těma jejich bilboardama, kde nabízí lepší plat pro pokladní než beru já jako grafik! :o
Pak člověk vydrží těch pár vyhození a dlouhé schvalovaní když to pár tisíc měsíčně hodí a alespoň trochu to dorovná plat.

My, co ten obsah na bilboardech tvorime, bychom uz vuci nemu meli byt imunni. Freelancer v tomhle oboru by pro spokojeny zivot mel mit dobre rodinne zazemi, bohatou manzelku, nebo rodice, pripadne alespon moznost si potraviny vypestovat. Byt skromny a nekoukat jak ziji sousedi. V chudsich mesicich misto vecere zaradit meditaci, uhlikovou stopu zpusobenou provozem pocitace zahladit otuzovanim tela a vypnutim topeni. Muzete o tom zacit psat blog a delat kurzy preziti, vydelate tak zase nejake penize... :mrgreen:
Host

Příspěvekod castyhost » 3. říjen 2018 09:49

babicka mela hlasku "smrad, jako když rozpáře dráteníka"

analogie s fotobankéřem je tedy nasnade
castyhost

IP: 92.240.163.2xx