shutterstock

Re: shutterstock

Příspěvekod Host » 18. říjen 2018 21:02

hypotekyfidler.cz píše:Tak to v tom případě vypadá, že to byl někdo přímo ze Shutterstocku a zaměřoval se schválně na malé částky a střídal oběti, aby nevzbudil příliš velkou pozornost. A teď už ho chytli a buď se jim podařilo získat peníze nazpátek nebo nechtějí, aby se to nějak rozmazávalo.

Dlouhodobě mezi služebně staršími panují dohady o manipulaci s výdělky, stahováním a především o určitém "stropu" pro daného kontributora a období... Čerti vědí do jaké míry je to pravda, ale dlouhodobě pozoruji, že tučnější jednotlivé prodeje bývají provázeny výrazným poklesem subs, nebo on demand. Výdělek se kupodivu stále drží na skoro stejné úrovni a vždy po nějaké době (cca roce) přijde schod, kdy spadnu o kus níž a zase se to chvíli drží. Podobně to fungovalo i v době, kdy jsem stoupal po schodech vzhůru. Dokonce jsem kdysi udělal pokus a domluvil se se zákazníkem na větším objemu stahování v několika dnech, normálně by si to rozložili do několika týdnů. Byl konec měsíce, tak jsem si říkal jak mi to nakopne výdělek. Omyl! Nárůst byl minimální, protože ostatní stahování proporcionálně kleslo... Je to jenom náhoda??? Nemám bohužel možnost něco podobného dělat pravidelně, abych si to potvrdil... :| Také se stává, že před koncem měsíce to vypadá na katastrofu a náhle se objeví pár dobrých prodejů, které výdělek dorovnají na obvyklou úroveň. Jeden kolega tomu říká, že i na Oringera občas přijde lítost... :)
Hodnocení: 0
Host

IP: 193.86.92.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod castyhost » 18. říjen 2018 21:08

CaptureLight
to je sila...kradeze penez se objevuji, ale proc by nekdo mazal portfolio dojny kravy?
castyhost

IP: 92.240.163.2xx

Příspěvekod Host » 18. říjen 2018 21:09

castyhost píše:CaptureLight
to je sila...kradeze penez se objevuji, ale proc by nekdo mazal portfolio dojny kravy?

konkurence???
Host

Příspěvekod Mickies » 18. říjen 2018 21:10

Host píše:
hypotekyfidler.cz píše:Tak to v tom případě vypadá, že to byl někdo přímo ze Shutterstocku a zaměřoval se schválně na malé částky a střídal oběti, aby nevzbudil příliš velkou pozornost. A teď už ho chytli a buď se jim podařilo získat peníze nazpátek nebo nechtějí, aby se to nějak rozmazávalo.

Dlouhodobě mezi služebně staršími panují dohady o manipulaci s výdělky, stahováním a především o určitém "stropu" pro daného kontributora a období... Čerti vědí do jaké míry je to pravda, ale dlouhodobě pozoruji, že tučnější jednotlivé prodeje bývají provázeny výrazným poklesem subs, nebo on demand. Výdělek se kupodivu stále drží na skoro stejné úrovni a vždy po nějaké době (cca roce) přijde schod, kdy spadnu o kus níž a zase se to chvíli drží. Podobně to fungovalo i v době, kdy jsem stoupal po schodech vzhůru. Dokonce jsem kdysi udělal pokus a domluvil se se zákazníkem na větším objemu stahování v několika dnech, normálně by si to rozložili do několika týdnů. Byl konec měsíce, tak jsem si říkal jak mi to nakopne výdělek. Omyl! Nárůst byl minimální, protože ostatní stahování proporcionálně kleslo... Je to jenom náhoda??? Nemám bohužel možnost něco podobného dělat pravidelně, abych si to potvrdil... :| Také se stává, že před koncem měsíce to vypadá na katastrofu a náhle se objeví pár dobrých prodejů, které výdělek dorovnají na obvyklou úroveň. Jeden kolega tomu říká, že i na Oringera občas přijde lítost... :)
To je trefné a uvěřitelné, přijde mi nepravděpodobné, aby se výdělky držely ve stejné lajně po celý rok bez sebemenších výkyvů. Nevím jak u ostatních, ale můj graf výdělků z SS připomíná vodorovnou čáru.

Odesláno z mého LG-H870 pomocí Tapatalk
Mickies

Reputace: +14

Příspěvekod Marsan » 18. říjen 2018 21:27

CaptureLight píše:
:-) Povím vám krátký příběh, který se stal mezi 7. - 17.10.

Den 1.
Není přístup na Shutterstock.Posílám email na support, že mi nefunguje můj email.
..................................
Konec příběhu :-)

:shock: :shock:
drsný
Marsan

Reputace: +216

Příspěvekod shalom3 » 18. říjen 2018 21:34

Na jedné straně články hlásají, jak jdou zisky SS nahoru. Na druhé straně nářky kontributorů hlásají, jak jdou výdělky dolů. Vyjdeme-li z předpokladu, že obě tvrzení jsou pravdivá, tak co k tomu dodat? Již delší dobu mi připadá, jako by výdělky byly takovou určitou minimální mzdou za snahu - i když odstupňovaně - starým a osvědčeným se přisype o něco víc, aby vydrželi. Novým se udrolí taky trochu, aby si to nerozmysleli a co kdyby se jejich práce časem někomu zalíbily.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 18. říjen 2018 21:38

Host píše:

Tak přesně tohle mě už několikrát nezávisle napadlo při sledování svých prodejů. Jakoby si řekli, Fidler, to je evidentně hobby fotograf s malým portfoliem, tomu stačí třeba 30USD měsíčně. U někoho jiného si řeknou, tenhle se tím asi živí, má kvalitní velké protfolio, pravidelně přidává, tomu přidělíme 1500USD měsíčně (samozřejmě na to mají asi algoritmus). A někdo jiný tam má kámoše programátora, a ten mu ručně přidělí 2000 USD měsíčně.
A potom tyhle kvoty zapracují přímo do vyhledávacího algoritmu, aby se tak nějak plus minus dodržovali. A je to a všichni jsou tak nějak happy.
hypotekyfidler.cz

Reputace: +341

Příspěvekod Navstevnik_3 » 18. říjen 2018 21:50

Ja temto konspiracim moc neverim, vemte si kolik lidi uz tam muselo pracovat a kdyby neco takoveho bylo realne, tak by se to proste nejak dostalo ven, urcite by po tom skocil nejaky investigativni reporter. Na druhou stranu to muze byt ovladano az spickou spolecnosti, takze kdo vi :)

Leda, ze by se nekdo obetoval a nechal se zamestnat a pronikl do systemu....
Navstevnik_3

IP: 188.122.208.1xx

Příspěvekod Host » 18. říjen 2018 21:55

hypotekyfidler.cz píše:
Host píše:

Tak přesně tohle mě už několikrát nezávisle napadlo při sledování svých prodejů. Jakoby si řekli, Fidler, to je evidentně hobby fotograf s malým portfoliem, tomu stačí třeba 30USD měsíčně. U někoho jiného si řeknou, tenhle se tím asi živí, má kvalitní velké protfolio, pravidelně přidává, tomu přidělíme 1500USD měsíčně (samozřejmě na to mají asi algoritmus). A někdo jiný tam má kámoše programátora, a ten mu ručně přidělí 2000 USD měsíčně.
A potom tyhle kvoty zapracují přímo do vyhledávacího algoritmu, aby se tak nějak plus minus dodržovali. A je to a všichni jsou tak nějak happy.

Právě v tomhle vidím určité riziko, že moje starší přirovnání k bezmotorovému letu na kluzáku, nemusí tak úplně sedět.
Jednoho dne přijde nový Jouda manager a celý systém ze dne na den změní.
Z plachtění se v okamžiku stane volný pád. Nassim Taleb tomu říká "Černá labuť".... :?
Host

Příspěvekod Host » 18. říjen 2018 22:04

Navstevnik_3 píše:Ja temto konspiracim moc neverim, vemte si kolik lidi uz tam muselo pracovat a kdyby neco takoveho bylo realne, tak by se to proste nejak dostalo ven, urcite by po tom skocil nejaky investigativni reporter. Na druhou stranu to muze byt ovladano az spickou spolecnosti, takze kdo vi :)

Leda, ze by se nekdo obetoval a nechal se zamestnat a pronikl do systemu....

Tohle téma nikoho nezajímá. Americký tisk hledá blechy v Trumpově kožichu. Oringer vždy volil Demokraty...
Není to žádná konspirace, ale způsob jak vydělat peníze.
V trochu pozměněné formě podobné systémy uplatňují i jiné firmy. Hlavně aby zákazník tak nějak vydržel, dodavatelé se skřípěním zubů také a my jsme se pěkně pakovali...
Koneckonců o tom je přece veškerý byznys...
Pohádky o poctivém ševci z Masarykovy éry jsou jenom pohádky....
Nemám proti tomu nic, jen bych byl raději na té druhé straně... :D
Host

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock