| Hodnocení: 0 |
GreatWhite píše:žádný fotobankéř nefotí jenom pro shutterstock (pokud tedy není třeba v offsetu)pořád tady propočítávaš 0,10. Weyo ti píše, že má spousty vyšších prodejů, já ti píšu, že mám taky větší procenta za vyšší prodeje a x tisíc dalších fotobankéřů na fotobankách fotí s lidmi. A asi se jim to vyplatí.
Shutterstock je jen jednou z fotobank, pro spoustu z nás má pořád jednu z nejvyšších ziskovostí.
Nějaké propočítávání, jestli mám v průměru za fotku 0,50 na šutru nebo 0,80 na adobe je úplně na nic. Obě výsledné ceny jsou vlastně brutálně pod cenouale to je microstock svět
Myslet si, že za mnou zákazník uteče od Shutterstocku a bude kupovat moje obrázky pouze na Adobe je naivita
honza286 píše:Po brutálním snížení provizí na SS zmizely ponejvíce ty fotky s lidmi, dá se to dohledat i tady na foru, případně na microstockgroup (a asi i jinde). Při propočítávání nějaké ekonomické návratnosti nemůžeš opravdu počítat s případnými vyššími prodeji (ty totiž nemáš nijak garantované), ale s minimálním zaručeným prodejem - na SS je to 0,10, na Adobe 0,33, na dreamstime 0,35 - rozdíl dva centy mezi AS a DT je víceméně nic, rozdíl 23 (25 centů) mezi SS, AS a DT už zanedbatelný opravdu není. Pokud dělám něco kvůli výdělku a je mi jedno, že mi ten výdělek nepokryje ani náklady navíc .
honza286 píše:Řekl bych, že celková čísla za 3 čtvrtletí 2020 a jejich srovnání se stejným obdobím roku 2019 mluví celkem jasně - 2019 vyplaceno autorům 1289 miliónů dolarů, 2020 657 miliónů, tedy pokles o skoro 50 %. Přitom počet placených stažení poklesl o 6 % - pro méně chápavé - pokud by se to přepočítalo na stejný počet stažení, tak příjmy autorů poklesly meziročně o zhruba 44 % - to je reálné globální vyhodnocení vlivu změny výpočtu provizí autorům.
| +zdenat5 | Hodnocení: +1 |
honza286 píše:Řekl bych, že celková čísla za 3 čtvrtletí 2020 a jejich srovnání se stejným obdobím roku 2019 mluví celkem jasně - 2019 vyplaceno autorům 1289 miliónů dolarů, 2020 657 miliónů, tedy pokles o skoro 50 %. Přitom počet placených stažení poklesl o 6 % - pro méně chápavé - pokud by se to přepočítalo na stejný počet stažení, tak příjmy autorů poklesly meziročně o zhruba 44 % - to je reálné globální vyhodnocení vlivu změny výpočtu provizí autorům.
Ubu Mbekele píše:honza286 píše:Řekl bych, že celková čísla za 3 čtvrtletí 2020 a jejich srovnání se stejným obdobím roku 2019 mluví celkem jasně - 2019 vyplaceno autorům 1289 miliónů dolarů, 2020 657 miliónů, tedy pokles o skoro 50 %. Přitom počet placených stažení poklesl o 6 % - pro méně chápavé - pokud by se to přepočítalo na stejný počet stažení, tak příjmy autorů poklesly meziročně o zhruba 44 % - to je reálné globální vyhodnocení vlivu změny výpočtu provizí autorům.
Hmm, to je zase takovy ten narek na spatnem hrobe. Tyhle statistiky vsichni znaji a k nicemu jim nejsou. Nebylo by pro vas lepsi si priznat vlastni neschopnost a prestat z ni obvinovat vsechny kolem?
| +kasparv | Hodnocení: +1 |
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
Shutterstock
Adobe Stock
Depositphotos
iStock
123RF
Dreamstime
VectorStock
BigStock
Pond5 (video)
Všechny nejdůležitější informace o fotobankách najdete přehledně uspořádané na webu fotobanky.cz.