shutterstock

Re: shutterstock

Příspěvekod ivusakzkrabice » 23. prosinec 2022 11:10

PandaWild píše:Euforii bych z toho moc nedělal - znamená to, že AI si očichá obsah a bude umět tvořit podobné obrázky, tedy se teď dostane za to jen jednorázová částka a pak už nikdy nic. Prodáváme obsah naší konkurenci.

TAky pravda..
Hodnocení: 0
ivusakzkrabice

Reputace: +742

Příspěvekod shalom3 » 23. prosinec 2022 12:53

Spíš předpokládám, že by se to mohlo nějak zprůměrovat. Cvoci - těch je hodně, budou generovat a generovat, fajnšmekři - těch je nesrovnatelně méně, dají přednost poctivému originálu. Vlastně je to tak ve všem, většina lidí si třeba kupuje levné výrobky s tím, že je za chvíli vyhodí a nahradí něčím podle módy, typicky třeba nábytek, ale někdo si rád příplatí za poctivé masivy na míru, které stojí horentní sumy.
shalom3

Reputace: +1141

Příspěvekod ivusakzkrabice » 23. prosinec 2022 14:22

Myslím, že nám to s tím AI jde dobře, teď se někdo na facebookové contributorské stránce chlubil příjmem z AI celých 0,03 USD :D :lol: A to se vyplatí!
ivusakzkrabice

Příspěvekod zdenat5 » 23. prosinec 2022 16:48

ivusakzkrabice píše:Myslím, že nám to s tím AI jde dobře, teď se někdo na facebookové contributorské stránce chlubil příjmem z AI celých 0,03 USD :D :lol: A to se vyplatí!

No - to se mi objevilo u vektorStocku - až nyní s datem 25. a 28.11 - celé stránky pro partner za 0,04 USD . Jako prodeje se to neprojevilo. To už se i dřív stalo tak nevím co to má být. Když jsem se ze zvědavosti podívala jestli to AI požívá, tak tam logo vektorStocku bylo často. Na šutru - dvě platby do 5 USD nic moc teda. :evil:
zdenat5

Reputace: +140

Příspěvekod kulisek » 28. prosinec 2022 09:56

Já se stále nějak nechytám. Takže Shutter má někde svoje AI které pomáhá klientům vygenerovat obrázky dle představ?

Já to nejdřív pochopila tak že jsou nějak propojení třeba s midjourney atd, ale to se zde prodávat nesmí ne?
kulisek

IP: 185.148.215.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod ivusakzkrabice » 28. prosinec 2022 14:26

kulisek píše:Já se stále nějak nechytám. Takže Shutter má někde svoje AI které pomáhá klientům vygenerovat obrázky dle představ?

Já to nejdřív pochopila tak že jsou nějak propojení třeba s midjourney atd, ale to se zde prodávat nesmí ne?

Mají svoji vlastní umělou inteligenci, která se učí (teda dle všeho by měla) pouze z tvorby přispěvovatelů. Ve chvíli, kdy si někdo něco vygeneruje a zaplatí, tak část se rozpustí mezi contributory od kterých se pro daný prodaný obrázek AI učila. Ve výdělcích je to sloupeček úplně vpravo nazvaný Contributor Fund. ..tak se tam taky koukni.. ;) :)
ivusakzkrabice

Příspěvekod Kulíšek » 28. prosinec 2022 18:10

ivusakzkrabice píše:
Mají svoji vlastní umělou inteligenci, která se učí (teda dle všeho by měla) pouze z tvorby přispěvovatelů. Ve chvíli, kdy si někdo něco vygeneruje a zaplatí, tak část se rozpustí mezi contributory od kterých se pro daný prodaný obrázek AI učila. Ve výdělcích je to sloupeček úplně vpravo nazvaný Contributor Fund. ..tak se tam taky koukni.. ;) :)

Aha, právě že jsme na mobilu koukala že mám "prodej" ale po prokliku tam nebyl řádek s náhledem obrázku jako vždy, pak jsem našla ten sloupec Contributor Fund,
Ale asi to asi moc dobře neinzerují, nikde jsem na tuhle funkci nenarazila a ani se mi ji nepodařilo najít O.o Každopádně díky za odpověď :)
Kulíšek

Reputace: +10

Příspěvekod ivusakzkrabice » 29. prosinec 2022 21:29

Je to tady, https://www.shutterstock.com/generate kdo má přístup jako zákazník, tak to jistě má i v nějaké své nabídce.
Informace k tomu byla vydaná a v češtině jsem ji zachytla jen v té obecné formě. Chápu to tak, že si algoritmus najde pár stovek pixelů na mém obrázku, které přidá do výsledného díla a já dostanu pár centíků. Informaci z kterých našich prací je AI učila nám poskytnout nehodlají.
ivusakzkrabice

Příspěvekod PandaWild » 29. prosinec 2022 22:55

Je ale pravda, že výstupy z AI mohou být opravdu povedené, a podstatně snáz vytvořené než to tvořit nějak ručně. Začíná to mít své nezaměnitelné místo a jistou budoucnost. Např. známý si s AI tvoří obrázky karet - má to za pár kliknutí hotové a nemusí řešit nějaké poplatky autorských práv. Na tyhle abstraktní účely je to super.

karty.jpg
karty.jpg (44.34 KiB) Zobrazeno 1620 krát
+ivusakzkrabice, +zdenat5 Hodnocení: +2
PandaWild

Reputace: +1984

Příspěvekod ivusakzkrabice » 29. prosinec 2022 23:46

Já jsem si nedávno popovídala s AI, musím říct, že to byl fajn pokec až na to, že je AI v mnoha ohledech prostě korektní, zatím prostě nemá názor, jen prostě zná na vše odpověď.
+zdenat5 Hodnocení: +1
ivusakzkrabice

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock