Snažím se teď po přijetí na iStock nahrávat své portfolio. I přes komfort programu DeepMeta mě už začalo štvát neustálé pracné upřesňování významu keywords (ani kopírování keywords to moc nevylepší). Tak jsem si nakonec na to vytvořil prográmek, který to dělá za mě. Průběžně se učí varianty a pak je přednastavuje za mě, stačí na to jedno kliknutí. ... Tak a konečně je nahrávání na iStock skoro stejně tak snadné jako na ostatní fotobanky!
Kdyby někdo měl zájem, dal jsem program zde ke stažení:
http://panda38.sweb.cz/download/DeepMetaPreset.zipJe to konzolový program pro Windows (tj. mrkne na vás černá obrazovka). Použití je celkem jednoduché - otevřete v DeepMeta záložku Keywords, vyberete správné varianty slov a spuštěním programu DeepMetaPreset_Update.exe je uložíte do slovníku. U dalších obrázků pak jen spuštěním DeepMetaPreset.exe nastavíte varianty podle slovníku. Případně neznámé varianty opravíte a spuštěním DeepMetaPreset_Update.exe slovník opět aktualizujete. Čím déle budete program používat, tím více variant bude znát a nebudete pak potřebovat už nic volit sami.
Pro snadné spouštění je tam připravený povelák "!run.cmd", který střídavě volá jednu a druhou variantu programu - tj. otevřete záložku, program vám nastaví předvolby variant, opravíte varianty a odmáčknutím klávesy v poveláku změny updatujete do databáze. A pak čeká zas na další klávesu až otevřete záložku dalšího obrázku. Je samozřejmě třeba dát si pozor na správné střídání operací, aby se do databáze neaktualizoval nesprávný stav nevyplněných variant. A slovník si občas zálohovat.
Kdyby bylo potřeba více verzí variant (např. jiné nastavení pro fotky a jiné pro ilustrace), stačí jen mít program ve více samostatných adresářích, protože si databázi ukládá do aktuální složky, do souboru Presets.txt. Případně jsem přiložil svůj slovník Presets_Sample.txt, stačí přejmenovat. Ale raději používat vlastní databázi.