Chyba ve Photoshopu CC 2019

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Chyba ve Photoshopu CC 2019

Příspěvekod Bananaboy » 25. říjen 2018 21:42

shalom3 píše:Jen všetečná otázka, jak se zaoblují rohy v AI?

V starších verziách, napríklad v tom mojom CS 5.1, katastrofálne! :(

Zaoblenie rohov sa dá dosiahnúť v starších verziách Illustratoru dvoma spôsobmi. Jeden je horší ako druhý. :)

Prvý spôsob je cez Effect--->Stylize--->Round Corners.
- Výhoda: Možnosť dodatočnej editácie neskôr.
- Nevýhoda: Zaobľuje všetky rohy naraz.

Druhý spôsob nie je súčasťou Illustratoru a musí sa stiahnuť z internetu ako skript.
- Výhoda: Zaobľuje len vybrané rohy.
- Nevýhoda: Nedá sa neskôr editovať, takže ak potrebujem neskôr zaoblenie zväčšiť/zmenšiť, treba robiť všetko odznovu.

No a z paletky nástrojov sa dá ešte priamo nakresliť štvorec/obdĺžnik so zaoblenými rohmi, ale to vôbec nepoužívam, pretože to kombinuje nevýhody predchádzajúcich dvoch spôsobov, teda zaoblenie všetkých rohov naraz a nemožnosť ďalšej editácie.

Už len kvôli tomuto zaobľovaniu rohov mám chuť prejsť na CC, ale holt zvyk je železná košeľa, tak to zatiaľ stále odkladám.
Hodnocení: 0
Adobe Illustrator CS5 | NIKON CoolPix P510
Uživatelský avatar
Bananaboy
 
Příspěvky: 3023
Registrován: 8. duben 2013 19:18
Bydliště: Slovensko

Reputace: +797

Re: Chyba ve Photoshopu CC 2019

Příspěvekod shalom3 » 25. říjen 2018 22:59

Hustyy, kdybych nevěděla, že si s tím softem tykáš, tak bych si myslela, že si děláš legraci. ;)
To mě teda dostalo, v Corelu se dá zaoblovat nejen taháním za růžky (buď všechny najednou nebo s CTRL jen jeden), ale také zadáním přesných hodnot do políčka, propojeně, nebo pro každý roh zvlášť (obojí už od nepaměti). Pro složitější tvary, jako je hvězda nebo i nějaký nepravidelník, je nástroj pro zaoblení, to se však bohužel taky už později nedá editovat.
A v Inkscape, který se teď pod vlivem nebezpečí Win10 raději učím, tam to taky jde myslím celkem v pohodě.
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
shalom3
 
Příspěvky: 2923
Registrován: 1. březen 2014 22:50

Reputace: +624

Re: Chyba ve Photoshopu CC 2019

Příspěvekod admin » 26. říjen 2018 09:19

Ještě doplním - další možností je plugin od Astute Graphics, který to dělá stejně jako nový Illustrator - nebo hodně podobně - prostě radius jde kdykoliv změnit, možnost zaoblit jen některé rohy atd. Ale je to placený plugin. Já ho sice mám, ale stejně ze zvyku používám ten zdarma :) Ono beztak ty rohy nezaobluji nějak moc často.
Hodnocení: 0
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
Uživatelský avatar
admin
Site Admin
 
Příspěvky: 1570
Registrován: 3. duben 2013 09:17

Reputace: +437

Re: Chyba ve Photoshopu CC 2019

Příspěvekod shalom3 » 26. říjen 2018 10:17

Propána, ještě platit peníze navíc za takovou bazální funkci?!
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
shalom3
 
Příspěvky: 2923
Registrován: 1. březen 2014 22:50

Reputace: +624

Re: Chyba ve Photoshopu CC 2019

Příspěvekod Bananaboy » 26. říjen 2018 10:45

shalom3 píše:Propána, ještě platit peníze navíc za takovou bazální funkci?!

No jo no, taká je realita s Illustratorom. :D

Ešte som si spomenul, že ďalšou novinkou ktorá pribudla minulý rok v CC 2018 a ktorá ma zaujala je "Puppet Warp Tool". Vyzerá to byť zaujímavá vecička hlavne na recyklácie postavičiek, alebo ich animácie.

Takže to je už štvrtá novinka pre ktorú by sa u mňa oplatilo prejsť na nový Illustrator. No..., ešte nech ma zaujme nejaká piata novinka a prisahámbohu do toho nového Illustratoru pôjdem. :lol:
Hodnocení: 0
Adobe Illustrator CS5 | NIKON CoolPix P510
Uživatelský avatar
Bananaboy
 
Příspěvky: 3023
Registrován: 8. duben 2013 19:18
Bydliště: Slovensko

Reputace: +797

Re: Chyba ve Photoshopu CC 2019

Příspěvekod shalom3 » 26. říjen 2018 11:22

Když už jsi byl tak dlouho trpělivý, tak počkej nějakou dobu, až to dodělaj, tedy myslím zbaví chyb. ;) Podle mých zkušeností je dobrá vždycky verze tak 2 roky stará, dobře uleželá... Ta už chodí zpravidla tak, jak by člověk očekával.
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
shalom3
 
Příspěvky: 2923
Registrován: 1. březen 2014 22:50

Reputace: +624

Re: Chyba ve Photoshopu CC 2019

Příspěvekod Neznamy » 26. říjen 2018 11:55

shalom3 píše:Když už jsi byl tak dlouho trpělivý, tak počkej nějakou dobu, až to dodělaj, tedy myslím zbaví chyb. ;) Podle mých zkušeností je dobrá vždycky verze tak 2 roky stará, dobře uleželá... Ta už chodí zpravidla tak, jak by člověk očekával.


To se myslím s CC nikdy nepovede, protože bych řekl, že se instaluje vždy to nejnovější co existuje. Já bych třeba počkal na verzi 2019 s druhým updatem. Tam už se dají očekávat vychytané chyby. A ještě před instalací se podívat, zda tam není nějaká nová zásadní chyba.

Já se vždy před instalací nějaké novější verze (pro mě klíčových programů Adobe a OS) podívám, zda nejsou hlášené nějaké zásadní chyby. Tentokrát jsem udělal tu chybu, že jsem si nic nezkontroloval (holt návrat z dovolené znamenal až příliš čistou hlavu).
Hodnocení: 0
Neznamy
 
Příspěvky: 141
Registrován: 8. únor 2016 08:23

Reputace: +42

Re: Chyba ve Photoshopu CC 2019

Příspěvekod Bananaboy » 26. říjen 2018 18:14

Tak už testujem CC 2019. :P Veď za skúšku nič nedám, nie?
Panečku ten je ale na míle vzdialený od starej CS 5.1. Za tých 9 rokov urobilo Adobe poriadny kus práce.
Nové funkcie sú poriadne návykové. Zaobľovanie rohov pomocou bodky v rohu
je úplné žůžo labůžo! Puppet Warp Tool a Freeform gradient tiež.
Vďaka 64 bitovému rozhraniu a GPU akcelerácii aj súbory s množstvom efektov pracujú svižnejšie.
Za mňa zatiaľ veľká spokojnosť. ;)
Hodnocení: 0
Adobe Illustrator CS5 | NIKON CoolPix P510
Uživatelský avatar
Bananaboy
 
Příspěvky: 3023
Registrován: 8. duben 2013 19:18
Bydliště: Slovensko

Reputace: +797

Re: Chyba ve Photoshopu CC 2019

Příspěvekod Bananaboy » 31. říjen 2018 13:12

Tak som v Illustratore CC 2019 objavil prvú "chybičku". Ono to vlastne ani chyba moc nie je, ale ak máte jeden objekt blendu náhodou "zabalený" v skupine, tak Illustrator CC 2019 to cez GPU Preview zobrazí zubato s bielymi medzerami v blende (viz. obrázok). Je to divné, že len cez GPU Preview, pretože cez procesorový, teda CPU Preview to zobrazí v poriadku. Po vybratí objektu blendu zo skupiny je všetko O.K. aj cez GPU Preview. Nechápem, prečo sa to objavilo až teraz v CC 2019, pretože predchádzajúce verzie Illustratoru ten chybný blend ignorovali a zobrazovali ho správne aj cez GPU a aj cez CPU Preview.
Takže ak sa s tým niekto stretnete vo svojej praxi, tak nemusíte zbytočne vypínať GPU Preview, ktoré je omnoho rýchlejšie ako CPU Preview. Príčinu nesprávneho zobrazovania hľadajte vo svojich .ai súboroch. Aj keď teda mohli sa na to v Adobe vyprdnúť a nechať aby Illustrator tú skupinu v blende aj naďalej ignoroval a zobrazoval ju správne. Teraz aby som prerábal všetky svoje staré súbory v ktorých mám nedopatrením v blende skupinu. :( :evil:

blend_fixed.jpg
blend_fixed.jpg (100.68 KiB) Zobrazeno 235 krát
Hodnocení: 0
Adobe Illustrator CS5 | NIKON CoolPix P510
Uživatelský avatar
Bananaboy
 
Příspěvky: 3023
Registrován: 8. duben 2013 19:18
Bydliště: Slovensko

Reputace: +797

Re: Chyba ve Photoshopu CC 2019

Příspěvekod sentio » 4. listopad 2018 19:57

Když už jste v té chvále na CC ...
prosím na kolik dneska vyjde balík CC např. Illustrator, InDesign, Acrobat a Photoshop :?:
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
sentio
 
Příspěvky: 134
Registrován: 15. říjen 2015 08:31

Reputace: +35

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse