Chyba ve Photoshopu CC 2019

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Chyba ve Photoshopu CC 2019

Příspěvekod Neznamy » 24. říjen 2018 07:26

Pokud jste si někdo ještě nenainstaloval Photoshop CC 2019, doporučuju zůstat nějakou dobu u staršího (dokud nevydají update). Ten nový má poměrně dost chyb (zkoušeno na MAC OS X, nevím zda se týkají i Win).

Nejzásadnější chyba - špatně vykresluje Blend Mode. Pokud někdo udělal stejnou chybu jako já, že si už CC 2019 nainstaloval, našel jsem řešení:
https://petapixel.com/2018/10/19/beware ... p-cc-2019/
Hodnocení: 0
Neznamy
 
Příspěvky: 141
Registrován: 8. únor 2016 08:23

Reputace: +42

Re: Chyba ve Photoshopu CC 2019

Příspěvekod jméno » 24. říjen 2018 14:11

mě na win10 beží obě souběžně
Hodnocení: 0
jméno
 
IP: 178.255.168xx

Reputace: 0

Re: Chyba ve Photoshopu CC 2019

Příspěvekod Neznamy » 24. říjen 2018 14:40

jméno píše:mě na win10 beží obě souběžně

Mě možná na MAC OS X taky, ale já hned Photoshop 2018 smazal, a pak až šel zkoušet 2019 a zjistil, že má chyby. Obvykle čekám nejmíň do prvního updatu, ale tentokrát jsem neprozíravě šel hned do první verze, za což jsem byl hned "odměněn".
Hodnocení: 0
Neznamy
 
Příspěvky: 141
Registrován: 8. únor 2016 08:23

Reputace: +42

Re: Chyba ve Photoshopu CC 2019

Příspěvekod Costertoast » 24. říjen 2018 15:41

After Effects to samý. Jeden memory leak za druhým, problém s vykreslování textu, zamrzání a celková optimalizace katastrofa. Ještě že se aspoň spouští mnohem rychleji, tak se mi to resetuje svižně :lol:
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
Costertoast
 
Příspěvky: 65
Registrován: 17. červen 2016 11:48

Reputace: +24

Re: Chyba ve Photoshopu CC 2019

Příspěvekod ivusakzkrabice » 25. říjen 2018 11:36

Tak už ho mám taky, prostě jsem nekoukala a dala aktualizovat a teď jsem na sebe naštvaná. 2018 CC přestal fungovat, teda hlásí chybu, že mu chybí jakási jednotka (nekoumala jsem, co po mě přesně chce, ale asi připojení k cloudu) a bez toho se nehodlá spustit. 2019 CC je na mém starém stroji zas o pěkný kus pomalejší. Včera jsem bojovala s textem, docela dlouho mu trvalo než mu vůbec došlo, co po něm chci. Pak musím zas vyřešit standardní problém, kde zas co změnit, abych to měla anglicky a né česky. Si vždycky říkám, že už to potřebovat nebudu a tak si postup ani neuložím. Asi se mi to předplatné na rok zadarmo pěkně prodraží, bude to chtít lepší grafiku a paměti, achjo! A to sem doufala, že si pořídím jen objektiv, stativ a pár balení plínek..
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
ivusakzkrabice
 
Příspěvky: 1069
Registrován: 4. leden 2017 13:14
Bydliště: Pardubice

Reputace: +236

Re: Chyba ve Photoshopu CC 2019

Příspěvekod shalom3 » 25. říjen 2018 13:14

Po mnoha letech strávených v IT oboru tvrdím, že ten, kdo si chce vytvořit problém a zbavit se kýble nervů, nechť sáhne po HOT vylepšených novinkách renomovaných softwarových domů. Tyto novinky vynikají především tím, že programy často padají, rychlost podstatně horší, čím dále tím větší "intuitivita" a řada dalších obdivuhodností většinou za nemalý peníz. Nejlepší ovšem byly zprávy o aktualizaci Win10, která mazala soubory na disku - asi z toho důvodu, aby se tam vešla. :mrgreen:
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
shalom3
 
Příspěvky: 2923
Registrován: 1. březen 2014 22:50

Reputace: +624

Re: Chyba ve Photoshopu CC 2019

Příspěvekod Neznamy » 25. říjen 2018 13:45

ivusakzkrabice píše:Asi se mi to předplatné na rok zadarmo pěkně prodraží, bude to chtít lepší grafiku a paměti, achjo!


Taky mám subjektivní ničím neměřený pocit, že je pomalejší. A to si na pomalý hardware stěžovat nemůžu (64GB RAM a duální grafické karty obě s 3GB).
Hodnocení: 0
Neznamy
 
Příspěvky: 141
Registrován: 8. únor 2016 08:23

Reputace: +42

Re: Chyba ve Photoshopu CC 2019

Příspěvekod admin » 25. říjen 2018 14:20

shalom3 píše:Po mnoha letech strávených v IT oboru tvrdím, že ten, kdo si chce vytvořit problém a zbavit se kýble nervů, nechť sáhne po HOT vylepšených novinkách renomovaných softwarových domů. Tyto novinky vynikají především tím, že programy často padají, rychlost podstatně horší, čím dále tím větší "intuitivita" a řada dalších obdivuhodností většinou za nemalý peníz. Nejlepší ovšem byly zprávy o aktualizaci Win10, která mazala soubory na disku - asi z toho důvodu, aby se tam vešla. :mrgreen:


Já vím, proč nechci opustit Windows 7 a Adobe Creative Suit 5 :) Ty novinky mi za ty nervy fakt nestojí :)))))
+shalom3 Hodnocení: +1
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
Uživatelský avatar
admin
Site Admin
 
Příspěvky: 1570
Registrován: 3. duben 2013 09:17

Reputace: +437

Re: Chyba ve Photoshopu CC 2019

Příspěvekod Bananaboy » 25. říjen 2018 16:43

Tiež sa držím Windows 7 a na súčasnom počítači ani neplánujem prejsť na Windows 10. Čo sa týka Illustratoru, tak zatiaľ idem na CS 5.1. Ono čo si tak všímam novinky v novších verziách, tak ma zaujali zatiaľ snáď len tri nové funkcie. Prvou je ľahká tvorba vzoriek (patterns), druhou je jednoduché zaobľovanie rohov tiahnutím malej bodky v rohu objektu (prišli s tým myslím v CC). A v najnovšom CC 2019 ma zaujal nový typ gradientu, takzvaný Freeform gradient. Dali by sa ním robiť možno zaujímavé efekty. Je tu niekto kto má CC 2019 a skúšal ako dopadne Freeform gradient po exporte do EPS 10? Ak sa to úplne nerozsype, tak by sa možno oplatilo prejsť kvôli nemu na CC 2019.
Hodnocení: 0
Adobe Illustrator CS5 | NIKON CoolPix P510
Uživatelský avatar
Bananaboy
 
Příspěvky: 3023
Registrován: 8. duben 2013 19:18
Bydliště: Slovensko

Reputace: +797

Re: Chyba ve Photoshopu CC 2019

Příspěvekod shalom3 » 25. říjen 2018 21:11

Jednoduché zaobľovanie rohov tiahnutím malej bodky v rohu objektu? ;)
Tak to má opovrhovaný Corel již řadu let, nevzpomínám už, od kdy. Jen všetečná otázka, jak se zaoblují rohy v AI?
Ale ten gradient se mi líbí, docela hezky by se s tím mohlo pracovat.
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
shalom3
 
Příspěvky: 2923
Registrován: 1. březen 2014 22:50

Reputace: +624

Další

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse