EET pro fotobankéře?

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: EET pro fotobankéře?

Příspěvekod duben » 18. leden 2017 14:17

sci píše:Nerada tě zklamu, ale podle oficiální odpovědi na dotaz (za 1000 Kč :? ) padají tyto platby do EET. Jiná věc je jak si to budou vykládat finanční úřady, které tento oficiální výklad nemají a nějak se jim to vysvětlí, myslím, že to bude dobrý chaos. Ten dotaz jsem podala jen cvičně, protože mě zajímalo jak rychle a kdo mi odpoví. Jinak jak to kdo bude dělat je věc jiná :D

Nevím jak jsi formulovala dotaz a vysvětlení, ale pokud reagují úředníci na slovo "Paypal" jako býk na červený hadr, tak bych tipoval, že za 1000kč mi potvrdí i to, že převod peněz z Paypal na můj bankovní účet (což je jasný bankovní převod bez diskuze) spadá pod EET, protože slůvko "Paypal".

Zatím to opravdu nemá smysl řešit
Hodnocení: 0
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Příspěvekod jozefmicic » 18. leden 2017 14:41

Začneme všetci fotobankám vystavovať faktúry za grafické služby :D Aj tak (s výnimkou Istocku) vždy vieme, koľko peňazí príde na Paypal a do momentu príchodu peňazí na Paypal to FÚ nemá dôvod riešiť. A hlavne je fakt ešte čas, dovtedy sa to nejako utrasie a navyše sú predtým voľby, ktoré to môžu celé zmeniť. K lepšiemu :D Prinajhoršom sa presťahujeme nazad na Slovensko, tam určite žiadne prekážky živnostníkom vláda vytvárať nebude ;)
jozefmicic

Reputace: 0

Příspěvekod PandaWild » 18. leden 2017 14:47

Vždy jsem si myslel, že počítače mají zjednodušovat práci a snižovat byrokracii. Teď se to děje přesně naopak. :roll: Myslím že letos udělám výjimku a půjdu volit.

(vybavují se mi slova jistého mjr z vojny: "Vojak vy so mnou srandujete!")

Payne: "V listině základních práv by mělo být nové právo: právo nepoužívat elektroniku. ... Již nyní je možná zákon o EET v rozporu s článkem 26 Listiny, podle kterého každý má právo podnikat. Listina nepřipouští nějaká další omezení tohoto práva v tom smyslu, že podnikat smí jen ten občan, který je ochoten a schopen pracovat s počítačem."
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod admin » 18. leden 2017 15:26

PandaWild píše:Vždy jsem si myslel, že počítače mají zjednodušovat práci a snižovat byrokracii. Teď se to děje přesně naopak. :roll: Myslím že letos udělám výjimku a půjdu volit.

(vybavují se mi slova jistého mjr z vojny: "Vojak vy so mnou srandujete!")

Payne: "V listině základních práv by mělo být nové právo: právo nepoužívat elektroniku. ... Již nyní je možná zákon o EET v rozporu s článkem 26 Listiny, podle kterého každý má právo podnikat. Listina nepřipouští nějaká další omezení tohoto práva v tom smyslu, že podnikat smí jen ten občan, který je ochoten a schopen pracovat s počítačem."

Ehm, vždyť i když budeš mít smrtelnou alergii na elektroniku, tak podnikat můžeš. Stačí, když zaměstnáš někoho, kdo takovou alergii nemá...

Já volit určitě půjdu, stejně jako vždy, ale myslím, že to bude marné, Babišák to vyhraje...
+Jonny Hodnocení: +1
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod PandaWild » 18. leden 2017 15:33

Brácha dělá klempířinu a je pro něj nemyslitelné aby při lezení po střechách sebou tahal nějaký notebook s připojením na internet, kromě toho že by to neuměl ovládat. Dosud jen vypsal doklad a pak večer si to byl schopný zapsat do evidence v PC doma, víc ale nezvládne a bude muset kvůli tomu skončit s prací. Najmout někoho asi nepomůže, nemůže s ním někdo celý den jezdit aby vystavoval EET doklady. Vystavit je až večer doma nestačí, to by nesplnil nutné podmínky. Ty lidi tyhle technické věci nezvládají. A přijde mi docela nesmysl aby kvůli takové hlouposti museli končit s podnikáním. Není to nic co by potřebovali k práci, je to jen čistá byrokracie, která nemá opodstatnění. Účetnictví dejme tomu, na to se dá někdo najmout kdo to občas sepíše, ale tohle vyžaduje neustálou obsluhu za provozu v reálném čase, nedá se na to někdo najmout.
+Anika, +Jonny, +admin, +kelley Hodnocení: +4
PandaWild

Příspěvekod Návštěvník » 18. leden 2017 16:33

Zde je taková menší inspirace: http://echo24.cz/a/iXdg2/andrej-babis-s ... rycka-vika

Třeba si v tom najdete něco užitečného i pro sebe... :mrgreen:
Návštěvník

IP: 193.86.92.1xx

Příspěvekod PandaWild » 18. leden 2017 16:48

Např. citace komentáře: "Krádež deseti tisíc je trestný čin, krádež stovek milionů je účetní operace."
PandaWild

Příspěvekod shalom3 » 18. leden 2017 16:49

Takový řemeslník - ať mu někdo dokáže, že nebyl na té střeše až někdy do desáté hodiny večerní. Máme dneska přeci skvělé halogenové reflektory :lol: a můžeme dělat třeba do půlnoci. Takže v praxi to vidím tak, řemeslník přijde normálně v 17 hod. domů, napapá se, schrupne a pak bude blbnout kolem těch nesmyslů. Lidičky, nemůžeme brát všechno až tak vážně, to bychom se museli v reálném čase zastřelit. Ještě jen chybí, abychom si sedli k PC, přihlásili se na Paypal a obnovovali stále okno, abychom nepropásli vteřinu, kdy nám tam dorazí kýžená částka.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod duben » 18. leden 2017 16:49

Pando, proc tahat po strechach? Nemuze si to proste nechavat v aute a jen na mobilu zadat platbu, nebo na necem ala kalkulacka? Urcite existuje i nejake "blbuvzdorne" reseni pro lidi technikou nepolibene a jestli ne je to velka prilezitost ho udelat :)
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Příspěvekod Návštěvník » 18. leden 2017 17:04

duben píše:Pando, proc tahat po strechach? Nemuze si to proste nechavat v aute a jen na mobilu zadat platbu, nebo na necem ala kalkulacka? Urcite existuje i nejake "blbuvzdorne" reseni pro lidi technikou nepolibene a jestli ne je to velka prilezitost ho udelat :)

Přesně tak, je to velká příležitost pro státní správu, aby se zamyslela, zda by živnostníci neměli mít nějakou variantu el. náramků pro domácí vězně s gps trackerem, vylepšené o kamerku a mikrofon. EET by zůstalo už jen jako záloha ;)
+Marsan, +shalom3 Hodnocení: +2
Návštěvník

IP: 193.86.92.1xx

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse