Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod Ravennka » 9. říjen 2015 13:03

Teď na to koukám, tak žirafu http://www.shutterstock.com/pic-3220377 ... Txb2Q-1-16 mi vzali... asi je běžný, že v divočině jsou ty železné koše :lol: To jenom takhle pro pobavení takhle při pátku ;)
Hodnocení: 0
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod PandaWild » 9. říjen 2015 13:42

Samozřejmě že jsou v divočině běžně. Rostou na košovníku.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Bananaboy » 9. říjen 2015 16:53

PandaWild píše:Samozřejmě že jsou v divočině běžně. Rostou na košovníku.

Panda má pravdu. Nepoznáš košovník Ravennko?
Nejaké info je možné dohľadať na českej wikipédii.

Košovník africký (lat. Trashcanea africana) je až 12 metrů vysoký listnatý strom, rostoucí na většině území Afriky, Arábie a jižní Asie, na východ po Barmu. Přirozené prostředí je savana a polosuchá buš s mírnými srážkami, většinou v otevřených formacích, na písčitých až těžkých jílovitých půdách. V období sucha je opadavý.

Využití a popis
Listy a plody (koše) tohoto trnitého stromu spásají býložravci, v Africe zejména žirafy. Pro člověka má široké možnosti využití. Pryskyřice získávaná z kůry je jedním ze zdrojů komerčně vyráběné košové gumy, používané při výrobě léčiv, tiskařské barvy a lepidel. Z tuhého dřeva se dělají násady k nářadí, sloupky plotů a palivové dříví. Kůra a plody se používají k vydělávání kůže, železa a z taninu se vyrábí inkoust. Větve mají párové trny a dvakrát zpeřené listy jsou složené z drobných lístků. Kulovitá květenství žlutých vonných květů se objevují v létě. Po nich následují dlouhé kulaté koše.
Bananaboy

Reputace: +1080

Příspěvekod Ravennka » 10. říjen 2015 12:08

Jsem Vám to včera úplně zapomněla napsat... opravdu jste mne pobavili, oba. Díky =) To bylo doslova "made my day".

Každopádně jak jsme tu někde řešili tu rychlost schvalování na Fotolii, tak jsem před cca 10 dny posílala 1 vektor, který se vázal k 8. 10. ... tak byl schválen dnes :mrgreen: a to se vyplatí... ale tak, je tam připraven na příští rok :lol:
Ravennka

Příspěvekod thor83 » 11. říjen 2015 20:31

Zdravím zkusil sem vytvořit obrázkový tutoriál na illustrátor . Vím že pro vás ostřílené grafiky to není .-)) ale zajímal by mě názor jestli je to dost srozumitelné a použitélné . Nebo jiné postřehy . dík
Je mi jasný že se vám nebude líbit čeština :oops:

http://thordesign.cz/tutorial-flat-hodiny/
[URL=https://matchnow.info]Supreme Сasual Dating[/URL]
thor83

Reputace: +37

Příspěvekod Ravennka » 11. říjen 2015 22:15

Pár poznatků - mezera se nepíše před interpukcí. Vždycky tečka (čárka, ...) a pak mezera teprve ;) A nechápu, proč na konci vyplazuješ jazyk :P

Každopádně když děláš tut v češtině, tak bych očekávala, že nabídky budou taky v češtině, v závorce pak anglická verze - resp. Objekt => Cesta => Odsazená cesta (Object/Path/Offset path).
Ravennka

Příspěvekod shalom3 » 11. říjen 2015 22:34

Řekla bych, že po obsahové stránce to není špatné (i když já v AI nepracuji). Ale ta čeština by opravdu snesla korekturu, nic ve zlém. Ono vynechávat čárky v souvětích se někdy nevyplatí, občas to může docela významně měnit sdělovaný obsah.
Potom by to také chtělo sjednotit slovesné tvary - jednou používáš rozkazovací způsob čísla množného, jindy zase 1. osobu čísla množného.
Také si projdi překlepy, když už si s tím dáváš práci, je škoda, aby Ti to takové věci kazily.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod thor83 » 11. říjen 2015 22:59

Můj češtinář pan Král by ze mě neměl radost .To je my jasný je to horkou jehlou ale díky za připomínky.
thor83

Příspěvekod Anika » 12. říjen 2015 08:02

Hezký, ale hodiny mají každou čtvrtku rozdělenou na tři a ne na dva díly :). Takže by asi spíš bylo vhodnější dát Angle 30 a ne 45. Ale jinak super, tenhle postup s kopírováním a zároveň otáčením jsem neznala, dík.
Co se týče té češtiny, každý na to nemá buňky, mám takové lidi doma a vím, že to prostě nejde, ať se snaží sebevíc. Je fajn pak mít někoho dalšího, kdo by na to kouknul. Klidně mi napiš, když budeš chtít třeba příště, nebo třeba sem na fórum, když to budeš chtít překontrolovat.
Anika

Reputace: +248

Příspěvekod thor83 » 12. říjen 2015 08:49

Ježíš Já sem pako hlavně že sem na to koukal asi 3x jestli mám dát 30 nebo 45 % . Asi bych měl míň hulit .
thor83

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse