vikinek píše:Chtěl sem se ještě zeptat je tu někdo kdo děla v Corelu obrázky pro fotobanky? Myslím že sem tu čet že ano ale už nevím kdo. Mám totiž velký problém se zubatosti okrajů a nevím jak to vyřešit. Při uloženi do jpg je to pak samozřejmě vidět a nepomůže nic vyhlazeni hran vječí menší formát proste je to pořád vidět. Tak by mě zajímalo jak to řeší ostatní tuto záležitost. Pro ukázku přikládám jednoduché obrázky kde je to dobře vidět.
Obrázky exportuji z Corelu do jpg naprosto bez problémů. Rozměry nastavuji tak kolem 4000px u čtvercových formátů, u obdélníkových tak, aby to hodilo po vynásobení nějakou podobnou hodnotu.
V exportu nastavuji kvalitu 100 %, zapnuté vyhlazování, v sekci Transformace pak rozlišení 300px. Nikdy jsem neregistrovala, že by tam bylo cokoli zubatého (ani ve verzi X6 ani v X7, nevím, jestli to v nějakých starších verzích nebylo horší). Spíš s tímto problémem zápolím tehdy, pokud potřebuji mimořádně něco vyexportovat z AI.
V Corelu by se snad ta zubatost mohla vyskytnout jen, pokud by ilustrace obsahovala nějaké bitmapové obrázky.