Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod Anika » 11. listopad 2015 12:55

Obvykle bývá v programech někde tlačítko nebo funkce antialiasing, nebo česky něco jako vyhlazování hran, tím se zabrání té zubatosti. V tom corelu by to mohlo být taky.
Hodnocení: 0
Anika

Reputace: +248

Příspěvekod shalom3 » 11. listopad 2015 13:57

No samo, že to v Corelu je, napsala jsem to o několik příspěvků výš, možná to Vikinek přehlédl ;) .
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod PandaWild » 11. listopad 2015 14:05

Jestli to není zubaté jen při prohlížení, vypnuté vyhlazení v prohlížeči (typicky ACDSee takhle někdy zlobí když jsou u JPG i EPS, musí se refreshovat obraz s F5).
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod vikinek » 11. listopad 2015 14:20

Ahoj shalom3
možná sis toho nikdy nevšimla já také ne a to mam corel víc jak 13 let na toto jsem přišel vlastně až teď když mi zamítají obrázky pro špatnou kvalitu tak jsem začal hledat chybu v čem to muže byt. A přišel na to ze když dáš základní tvary vyplníš je barvou a barvu vytáhneš okamžitě vidíš zubaté okraje a zvýrazňuje se to jakmile zmenšuješ obrázek. Když použiješ štětce k malovaní tak tam to samozřejmě není. Tu kompresi při exportu samozřejmě mam přesně jak píšeš ale jak je vidět tak to nijak nezachrání. Bylo by možná dobré takto porovnat i jiné programy na malováni ale jak je vidět tak se to asi projevuje u každého stejně. Je to dobře vidět třeba i tady nahoře na tom logu - FORUM - písmeno F úplně v pohodě ostatní písmena zubatá a U má úplně ustřelenou pravou nožičku jakoby byla přidávána mě to připadá což jistě není děláno schválně. Takže pokud se některé fotobanky zaměří na tuto zubatost tak se nedivím že mi neschvaluji obrázky. Nic méně těchto zubatých obrázku na fotobankach je spousta jak sem se díval takže asi záleží jen na schváleni jestli to vezme nebo ne. Trochu sem si stím pohrál zapřemýšlel jak se toho zbavit a našel sem způsob jak tuto zubatost odstranit. V photoshopu se to dá odstranit tím že se okraje proste rozostři a hned to vypadá jinak.
shalom3 nemohl bych tě poprosit o zasláni tvého pordfolia ať vidím co se vtom corelu dá všechno dělat dekuji. Přeji všem krasny den.
vikinek

Reputace: 0

Příspěvekod vikinek » 11. listopad 2015 14:32

Anika mohu tě ubezpečit že to co sem poslal bylo se zapnutým vyhlazovaním.
Naposledy upravil vikinek dne 11. listopad 2015 14:54, celkově upraveno 1
vikinek

Příspěvekod PandaWild » 11. listopad 2015 14:43

Myslíš tohle logo? Zvětšil jsem na 200% aby se eliminovaly chyby prohlížeče. Vidíš to takhle? Nevidím tu chyby v zubatosti. To by ukazovalo spíš na problémy v prohlížeči - např. jen 16bitový grafický videomód místo true color.
Přílohy
forum.gif
forum.gif (35.79 KiB) Zobrazeno 1782 krát
PandaWild

Příspěvekod PandaWild » 11. listopad 2015 15:04

A ještě jedna věc to může způsobovat - LCD monitor. Když se navolí jiné rozlišení než je nativní, tak jsou při přepočtu obrazu zkreslené hrany a objevují se zuby. Dá se to zkontrolovat systémovým nástrojem Lupa - ukáže se tím, zda jsou zuby jen na monitoru nebo při zobrazení. Jestli jsou zuby už v obrázku se dá zkontrolovat ve Photoshopu tím, že se pohled dostatečně zvětší. A pokud tam jsou, tak by se obrázek mohl exportovat 2x nebo spíš 3x větší a pak zmenšit ve Photoshopu se zapnutou kubickou interpolací.
PandaWild

Příspěvekod vikinek » 11. listopad 2015 15:09

PandaWild ano myslím toto logo no já nevím jak to vidíš ty ale já to mam zubaté jak hrom a prohlizeč mam chrome a monitor mam kalibrovanej na grafiku dělal mě to kamoš co to děla. To M je vážně
hrozně zubatý.
vikinek

Příspěvekod foto » 11. listopad 2015 15:11

To je zvědavej, jak toto vyřešíte :idea:
foto

IP: 46.135.41xx

Příspěvekod vikinek » 11. listopad 2015 15:26

Tak sem to prohnal v zoneru a v photoshopu a tady to je zubaté jak hrom všude tak nevím kde je chyba.
Přílohy
logo 2.jpg
logo 2.jpg (52.83 KiB) Zobrazeno 1481 krát
vikinek

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse