Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod Lenka » 8. prosinec 2015 16:47

No, já fotím do NEFu, představ si to ... :-P
Hodnocení: 0
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod navstevnice » 8. prosinec 2015 17:21

Zrnitý to lehce je, modrá barva v obarvovacím gradientu na obloze u horního kraje fotky je přehnaná, "HDR" mraky teď klopí na internet každej s chytrym telefonem a patřičnou aplikací a celý je to podivně světelně vyvážený. V RAWu se tohle dá vytáhnout za chvilku, jen to dobarvování v PS je oser. Za mě je agama v článku asi 100x lepší. A ano, mám nakoukáno až příliš fotek z fotobank. :lol:
navstevnice

IP: 194.228.134.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod PandaWild » 8. prosinec 2015 17:29

Je to zajímavé cvičení, zkusit si to z té výchozí fotky také udělat (alespoň bez raw). Vyzkoušet si operace, které se tam musí udělat. Asi by to ale na fotobance neprolezlo, už by to vypadalo moc nevěrně jako omalovánky.
digineff.jpg
digineff.jpg (47.57 KiB) Zobrazeno 2245 krát
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 8. prosinec 2015 17:34

dnyvlt píše: Nejde mi o článek, ale o úpravu té dané fotky. Za mě výborný výsledek...

Takováto úprava je otázkou pár kliků, ale ta nekvalita tam je vidět, na většině fotobank by to vyhodili.
hypotekyfidler.cz

Reputace: +341

Příspěvekod Ravennka » 9. prosinec 2015 10:54

Protože jsou tady všichni fundovaní ekonomové :mrgreen: jak vidíte vývoj dolaru ke koruně do konce roku? Nám to teď nepěkně klesá... tak jestli se po tom někdo v poslední době třeba pídil a má tušení =)
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 9. prosinec 2015 13:42

Kdybych dokázal správně předpovědět vývoj kurzu dolaru na měsíc dopředu, tak na tom za ten měsíc vydělám minimálně milion. Ale já to nedokážu, takže mám smůlu.
Ještě jsem neviděl vzdělaného ekonoma, který by byl nějak výrazně bohatý, takže asi ani on to nedokáže.
Řekl bych, že někde sedí lidé, kteří to dokáží, ale ti o tom nemluví a vydělávají ty miliony.
hypotekyfidler.cz

Reputace: +341

Příspěvekod vikinek » 9. prosinec 2015 13:57

To je pravda normální lidi to nikdy nepředpoví a ty co to umí o tom nemluví takže Ravennko to se asi nedovíš stejně s tím nic nenaděláš tak proč se tím zabývat to máš fuk jestli klesne o pár centu a nebo stoupne hlavně že dostaneš výplatu a to je hlavní. :D :D
vikinek

Příspěvekod PandaWild » 9. prosinec 2015 14:01

Hodně vzdělaní ekonomové vezmou historie vývoje financí za mnoho let zpět, provedou spektrální analýzu pomocí Fourierovy transformace a na základě toho mohou předpovídat pravděpodobný další vývoj a tím vydělávat např. na burze. Důvod - mnoho vlivů má opakovanou periodu, ale protože se vzájemně prolínají, tak běžný člověk nevysleduje zákonitosti, to se dá až matematickým rozborem spektra.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Lenka » 9. prosinec 2015 14:18

Jinými slovy protáhni to texigen-generátorem "infra" a vyjde ti pravděpodobnostní graf, ze kterého zkušený znalec vyčte, že 15. března budem všichni na mizině. :-D
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod Neznamy » 9. prosinec 2015 14:19

Ravennka píše:Protože jsou tady všichni fundovaní ekonomové :mrgreen: jak vidíte vývoj dolaru ke koruně do konce roku? Nám to teď nepěkně klesá... tak jestli se po tom někdo v poslední době třeba pídil a má tušení =)

16.12. zasedá FED a tam se má rozhodovat o úrokových mírách, které následně mají vliv na výši kurzu. To bude den (večer), kdy se dá čekat velký výkyv kurzu. Sešup, který byl minulý čtvrtek, způsobila ECB.

Podle analytiků měla být parita s USD s EURem 1:1 (dolar měl být stejně drahý jako euro) už letos. Minulou středu jsem slyšel předpovědi, že do půlky příštího roku by konečně měla nastat parita. Tak nevím, zda se tomu dá věřit. Každopádně dolar za 27Kč by byl fajn.

vikinek píše:to máš fuk jestli klesne o pár centu a nebo stoupne hlavně že dostaneš výplatu a to je hlavní

No, pro někoho i "pár centů" změna může znamenat stovky nebo tisíce Kč. Takže je dobré tušit co se s kurzem děje.

PandaWild píše:Hodně vzdělaní ekonomové vezmou historie vývoje financí za mnoho let zpět, provedou spektrální analýzu pomocí Fourierovy transformace a na základě toho mohou předpovídat pravděpodobný další vývoj a tím vydělávat.

Nás teda na ekonomické škole učili, že je chyba předpovídat budoucí vývoj na základě minulého vývoje.
Neznamy

IP: 88.208.91.xx

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse