Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod Lenka » 9. prosinec 2015 14:21

To je ten "krocaní efekt", ne? :lol:
Hodnocení: 0
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod PandaWild » 9. prosinec 2015 14:29

Neznamy píše:...Nás teda na ekonomické škole učili, že je chyba předpovídat budoucí vývoj na základě minulého vývoje.
To vás teda asi schválně mátli :-) https://www.vutbr.cz/www_base/zav_prace ... e_id=36049
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod shalom3 » 9. prosinec 2015 14:36

PandaWild píše:Hodně vzdělaní ekonomové vezmou historie vývoje financí za mnoho let zpět, provedou spektrální analýzu pomocí Fourierovy transformace a na základě toho mohou předpovídat pravděpodobný další vývoj a tím vydělávat např. na burze. Důvod - mnoho vlivů má opakovanou periodu, ale protože se vzájemně prolínají, tak běžný člověk nevysleduje zákonitosti, to se dá až matematickým rozborem spektra.

A myslíš, že to může fungovat i teď, když v celém světě je beznadějný chaos a hromada zvratů? Finance tak můžou reagovat na jakoukoli nečekanou událost, typicky třeba na teroristické útoky apod. Takže ekonomové už sotva, ale jedině ten, kdo sáhne po křišťálové kouli ;)
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod PandaWild » 9. prosinec 2015 14:41

I vývoj lidstva je periodický. Jen je potřeba mít informace z dostatečně dlouhé historie (spousty let) a pak je dost velká pravděpodobnost předvídat i "chaosy". Chaos ve skutečnosti neexistuje, je to jen souhrn mnoha periodických vlivů.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Lenka » 9. prosinec 2015 14:47

Akorát že data z Atlantidy nemáme k dispozici. :?
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod vikinek » 9. prosinec 2015 15:30

Takže ekonomové už sotva, ale jedině ten, kdo sáhne po křišťálové kouli ;)[/quote]

shalom3 Já křišťálovou kouly mám ale vidím v ní prd raději se spoléhám na hvězdy. :lol: :lol: :lol:
vikinek

Reputace: 0

Příspěvekod Ravennka » 9. prosinec 2015 15:50

Velice diky Neznamemu :-) sice se to tu nejak snazime sledovat, ale vzdycky si rikam, ze je nekdo, kdo treba vi neco "navic".

vikinek> To je asi jako kdyby ti zamestnavatel rekl, ze tenhle mesic ti misto treba 20tisic da jenom 15, protoze co na tom zalezi, zeo ;)

Naposledy jsem pri sledovani vyvoje a spravnem rozhodnuti smenit v tu pravou dobu "vydelala" tisice...
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod vikinek » 9. prosinec 2015 16:06

Ravennka píše:Velice diky Neznamemu :-) sice se to tu nejak snazime sledovat, ale vzdycky si rikam, ze je nekdo, kdo treba vi neco "navic".

vikinek> To je asi jako kdyby ti zamestnavatel rekl, ze tenhle mesic ti misto treba 20tisic da jenom 15, protoze co na tom zalezi, zeo ;)

Naposledy jsem pri sledovani vyvoje a spravnem rozhodnuti smenit v tu pravou dobu "vydelala" tisice...

Hele já naprosto netuším na co to chceš ale vycházel sem s toho že jde třeba o posláni výplaty z fotobanky což je vzhledem tech 30 dolarů naprosto nepodstatné. Pokud si vydělala tisíce pak muselo jít o částku řadově řekněme statisíc a muselo jít úplně o jinou věc.
vikinek

Příspěvekod Ravennka » 9. prosinec 2015 16:30

Ne, jedná se o fotobanky (a to jsem docela čučkař oproti tady profíkům). A tisíce se statisíci nemají nic společného... Je jasné, že když se ten kurz pohybuje +/- pár haléřů, tak je zbytečné to řešit, ale když je to už "skoro" koruna (jako teď oproti listopadu), tak to už je fakt třeba řešit =)

Každopádně paypal funguje tak, že tam můžeš mít peníze v jakékoliv měně a libovolně směňovat mezi sebou (kdyby se to vyplatilo, tak by klidně šlo třeba dolary => švédské koruny => eura => koruny). Není to o tom, že teď si pošlu a ono se mi to převede kurzem v ten den.
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod vikinek » 9. prosinec 2015 16:53

No paypal taky mám ale nikdy mě nenapadlo si na něm měnit měnu jen s tím platím účty a chodí mi tam peníze. Proste běžný užívání. :D :D :D
vikinek

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse